V domžalski občini je v sredo zvečer neurje najhuje prizadelo naselja Domžale, Vir, Rodica in del Doba, kjer so včeraj že odpravljali posledice. / Foto: Gorazd Kavčič

Neurje in toča sta povzročila škodo

V sredo zvečer je Slovenijo in tudi del Gorenjske prizadelo neurje z močnimi nalivi, ponekod je klestila toča, najhuje pa je bilo v Domžalah in okolici, kjer škodo še ugotavljajo.

Domžale – Letošnje poletje si neurja z vetrom in nalivi kar sledijo. Zadnje je bilo minulo sredo v večernih urah, ko je večji del Slovenije, predvsem pa osrednji, vzhodni, severovzhodni in jugovzhodni del, zajelo neurje z močnimi nalivi in vetrom.

Ob obilnih padavinah se je sprožilo več zemeljskih plazov, ponekod pa je bila zaradi neurja tudi motena oskrba z električno energijo. V občinah Črna na Koroškem, Kamnik, Mežica, Vodice, Gornja Radgona, Komenda, Mozirje, Trzin, Braslovče, Laško, Lukovica, Prebold, Šenčur, Hrastnik, Ljutomer, Mengeš, Šentilj, Šmartno ob Paki, Šmartno pri Litiji, Trbovlje, Velenje, Apače, Cerklje na Gorenjskem, Dol pri Ljubljani, Ljubljana, Polzela, Prevalje, Radenci, Šoštanj, Žalec, Brezovica, Dobrova - Polhov Gradec, Domžale, Log - Dragomer, Celje, Juršinci, Križevci, Ormož, Ravne na Koroškem in Trebnje je bilo posredovanje potrebno na več kot petsto lokacijah, aktiviranih je bilo okoli sto enot. Gasilci so bili zaradi odstranjevanja posledic neurja na terenu vso noč in tudi še včeraj ves dan.

Ponekod je klestila tudi toča, najhuje je pa bilo v Domžalah. Tam in v okolici je neurje poškodovalo več stanovanjskih in drugih objektov ter avtomobilov.

V dispečerski službi Centra za zaščito in reševanje Domžale so reševalne enote glede na nujnost intervencije napotili na več kot 320 naslovov.

Včeraj so nato v domžalski občini opravljali pregled posledic neurja.

Na podlagi ugotovitev pregleda bodo pripravili načrt za najnujnejšo pomoč. Poškodovane so tudi strehe treh šol, škodo pa je bilo včeraj dopoldne še težko oceniti.

Že včeraj so bile na delu tudi zavarovalnice, saj je prijav škode ogromno, kot poročajo, pa je na nekaterih avtomobilskih servisih zaradi velikega števila poškodb celo zmanjkalo nadomestnih vetrobranskih stekel.

Tudi drugod po Sloveniji in Gorenjski so gasilci in druge službe iz različnih objektov črpali vodo, preusmerjali nevarne hudournike, začasno prekrivali poškodovane strehe na objektih, odstranjevali podrta drevesa, čistili zemljine s cestišč in čistili meteorne jaške.

Kot opozarjajo na Upravi RS za zaščito in reševanje, bo danes sončno, popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj vročinskih neviht. Tudi jutri bo po napovedih sončno in vroče, verjetnost vročinskih neviht pa bo majhna. V nedeljo popoldne bodo nevihte spet pogostejše.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

jasno
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

17/30

torek

17/28

sreda

16/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 11. avgust 2020

Kolesarski izlet na Jezersko

DELAVNICE / Rateče, 11. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Cerklje, 11. avgust 2020

Planinski izlet na Korošico

IZLETI / Cerklje, 11. avgust 2020

Kolesarski izlet do Naklega

FILM / Jesenice, 11. avgust 2020

Torkova kinoteka

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

 

 
 

 

 
 
 

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...

V soboto dve potrjeni okužbi z novim koronavirusom, umrla ena oseba s covidom-19 / 11:27, 10. avgust

: D
Ma kakšna korona django, ti sam žlajfej dokler ti še da 6x na teden...

V soboto dve potrjeni okužbi z novim koronavirusom, umrla ena oseba s covidom-19 / 21:09, 9. avgust

Pri najinem srećanju negre za Kavico, ampak Sex,pravi strastni Sex, pa še pošteno sva se eden v drugega zaljubila, Je enkratna Ženska v vsak...

V soboto dve potrjeni okužbi z novim koronavirusom, umrla ena oseba s covidom-19 / 21:03, 9. avgust

Če bi bilo v tem kovidu samo za 1%resnice,bi jsz moral biti že gdaj že pokopan, ja še nedrži nobenih predpisov, delam v pogrebnem zavodu v N...

Kmetijska ministrica pod drobnogledom / 11:52, 9. avgust

Na to njegovo izjavo se obešate do onemoglosti, leto 1988 pač ni bilo leto 0 ! Bil je načelen do konca, domoljub čigar njemu in njegovim paj...