Lekarna in nekatere ambulante v novem zdravstvenem domu so že odprle vrata.

Zdravstveni dom se že polni

Zdravstveni dom v Cerkljah že ima uporabno dovoljenje, zdaj polnijo ordinacije. Uradno ga bodo odprli 29. avgusta.

V zdravstvenem domu že delujejo ena ambulanta družinske medicine, lekarna, fizioterapija in pulmološka ambulanta. Čakajo še na drugega zdravnika, pediatra in zobozdravnika.

Cerklje – Gradnja zdravstvenega doma v Cerkljah, ki se je začela s polaganjem temeljnega kamna jeseni 2018, je zaključena. Pred kratkim je občina za investicijo pridobila še uporabno dovoljenje, s tem pa zeleno luč, da zdravstveni dom, ki ga predvsem občani nestrpno pričakujejo, tudi zaživi.

Uradno odprtje je predvideno za 29. avgust, če bo le takratna epidemiološka slika omogočala varno izvedbo. A medtem se zdravstveni dom v Cerkljah že polni. V minulih dneh so se že odprle prva izmed dveh splošnih ambulant družinske medicine, fizioterapija ter pulmološka ambulanta in sestrska soba, obratuje pa tudi že lekarna.

Kot nam je pojasnil cerkljanski župan Franc Čebulj, je trenutno odprto še vprašanje drugega splošnega zdravnika, pediatra in zobozdravstvene ordinacije.

Pred časom so v Cerkljah že zagotovili vse potrebno za izvedbo razpisa za podelitev koncesije za splošnega zdravnika družinske medicine, saj je Javni zavod Osnovno zdravstvo Gorenjske (OZG) občino seznanil, da dodatnega specialista družinske medicine ne more zagotoviti. Občina je tako že pridobila soglasje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in ministrstva za zdravje, a kot nam je ta teden povedal Čebulj, bodo z objavo razpisa za zdaj še počakali, saj ponovno obstaja možnost, da bi drugega zdravnika v domu zagotovil Zdravstveni dom Kranj oziroma Osnovno zdravstvo Gorenjske. Kot pravi Čebulj, bo več jasno prihodnji teden, v primeru, da OZG zdravnika ne bi mogel zagotoviti do 15. septembra, pa bi vseeno občina objavila razpis za podelitev koncesije. S tem bi v Cerkljah dobili tudi tretjega zdravnika družinske medicine (eden deluje v ambulanti na letališču), za kar si že dlje časa prizadevajo.

V zdravstvenem domu si želijo tudi pediatra, kdaj naj bi ga dobili, pa za zdaj še ni znano. Podobno je tudi z zobozdravstveno ambulanto. Kot pojasnjuje Čebulj, si tudi v tem primeru prizadevajo za zobozdravnika s koncesijo, če to ne bo možno, bo v zdravstvenem domu delovala zasebna zobozdravstvena ambulanta.

Oddajte svoj komentar

Kranj -4°

megla
vlažnost: 97 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/4

petek

0/6

sobota

4/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Prikaz nasprotnih dejstev / 19:43, 3. december

Veje javnega kanalizacijskega omrežja, ki jih je gradil koncesionar oz WTE so bile narejene katastrofalno ! Stari sistemi so kljub temu, da ...

Mladi v boju proti podnebnim spremembam / 16:03, 3. december

Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane.
------------------
Vpliv risank je večji kot si mislimo.

Sneg povzroča težave v prometu / 08:18, 3. december

Spet to kidanje. Ma to mi gre pa najbol na jetra.Še sreča, da pri nas kida žena. Jaz sem namreč študiral filozofijo in psihologijo in mi fiz...

Posebna številka revije Stražni stolp / 14:41, 2. december

Primož, če dobiš e-mail z naslovom "Ding Dong", ga ne odpri. Don't open it!!!
To so Jehove priče, ki delajo od doma.

Posebna številka revije Stražni stolp / 13:27, 2. december

Neeee prosm neee...
Evo, jest to posebno številko z veseljem odstopim kolegu wojčehovskemu ..

V lokalu našli štiri goste / 11:16, 2. december

Mal heca:

dva izmed njih sta bila Novak in Primož.

Gradnja šole končno bližje / 10:06, 2. december

1.8M€ za birokracijo. Celoten znesek 17.9M€. 10% stroški birokracije. Carji birokrati. V SLO se res ne splača delat.