Uradno odprtje ceste na Vrhovju

Cesta, ki povezuje občini

Na Vrhovju so minuli petek tudi uradno odprli cesto, ki povezuje Cerkljansko Dobravo s Tunjicami.

Z ureditvijo ceste do Vrhovja so v Cerkljah asfaltirali še zadnjo makadamsko cesto v občini.

Vrhovje – Cesta Cerkljanska Dobrava–Vrhovje je predstavljala še zadnji odsek, ki v Občini Cerklje ni bil asfaltiran, a so v občini pred nedavnim tudi to 3,5 kilometra dolgo cesto prevlekli z asfaltno prevleko. K projektu so pristopili tudi na Občini Kamnik, kjer so dodali še šeststo metrov asfalta proti Tunjicam in tako povezali obe občini in tamkaj živeče prebivalce Vrhovja, Viševce in drugih zaselkov.

Celotna investicija je Občino Cerklje stala 505 tisoč evrov. Že leta 2018 so cesto sanirali s 7.500 kubičnimi metri gramoza in za to namenili 75 tisoč evrov, letos pa so za asfaltno prevleko, odvodnjavanje, zidove in zložbe ter prometno ureditev namenili še dodatnih 430 tisočakov.

A kot je povedal Cerkljanski župan Franc Čebulj, so v 26 letih poleg tega za vzdrževanje ceste namenili še približno sedemsto tisoč evrov, zato se bo ta investicija, zaradi nižjih stroškov vzdrževanja občini gotovo povrnila. »A ne le to, ljudje bodo začutili, da smo jim namenili pozornost in jih med seboj povezali,« je povedal Čebulj.

V Kamniku so za šeststometrski odsek proti Tunjicam odšteli 83 tisoč evrov. Za razliko od Cerkelj pa jih v Kamniku po besedah župana Mateja Slaparja čaka še sto kilometrov makadamskih cest, dodatnih sto kilometrov pa je potrebnih obnove.

Na odprtju, ki so ga v petek popoldne pripravili v središču vasi Vrhovje, sta oba župana opozorila na pomen dobrih odnosov med obema občinama, ki so jih gradili že pred leti z asfaltiranjem ceste med Sidražem in Tunjiško Mlako in denimo tudi z odkupom Centralne čistilne naprave Domžale - Kamnik. Kot je opozoril Čebulj, pa upajo, da bodo podobno nadaljevali tudi v prihodnje in v kamniški občini kmalu pristopili tudi k asfaltiranju ceste med Svetim Lenartom in Zakalom.

Zbrane je nagovoril tudi minister za obrambo Matej Tonin, pred uradnim odprtjem pa je cesto blagoslovil cerkljanski župnik Jernej Marenk.

Oddajte svoj komentar

Kranj -1°

oblačno
vlažnost: 98 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/2

petek

1/9

sobota

3/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 
 

 

 
 
 

Včeraj 1784 novih okužb, umrlo 61 ljudi / 14:10, 4. december

Janez bo tako kot banke spraznil še domove za ostarele..Z razliko, da tokrat ne bo na pomoč klical trojke..

Triglav slavil na Jesenicah / 12:05, 4. december

Ma tud Kranjčanom je treba včasih dat malo veselja do hokeja...

Prikaz nasprotnih dejstev / 19:43, 3. december

Veje javnega kanalizacijskega omrežja, ki jih je gradil koncesionar oz WTE so bile narejene katastrofalno ! Stari sistemi so kljub temu, da ...

Mladi v boju proti podnebnim spremembam / 16:03, 3. december

Ena izmed učenk je tako recimo predlagala, da bi se lahko po celotni Evropi zgradile kolesarske poti, ki bi bile med sabo povezane.
------------------
Vpliv risank je večji kot si mislimo.

Sneg povzroča težave v prometu / 08:18, 3. december

Spet to kidanje. Ma to mi gre pa najbol na jetra.Še sreča, da pri nas kida žena. Jaz sem namreč študiral filozofijo in psihologijo in mi fiz...

Posebna številka revije Stražni stolp / 14:41, 2. december

Primož, če dobiš e-mail z naslovom "Ding Dong", ga ne odpri. Don't open it!!!
To so Jehove priče, ki delajo od doma.

Posebna številka revije Stražni stolp / 13:27, 2. december

Neeee prosm neee...
Evo, jest to posebno številko z veseljem odstopim kolegu wojčehovskemu ..