Za vode bo skrbel nov koncesionar

Po več kot enoletni zamudi bo vendarle podpisana koncesijska pogodba za urejanje voda na območju zgornje Save. Novi koncesionar je konzorcij družb Nivo Eko, HNG Hidrotehnika in Eho projekt.

Kranj – Dobrih štirinajst mesecev po tem, ko je še prejšnja vlada Marjana Šarca na podlagi javnega razpisa za novega koncesionarja za izvajanje obvezne gospodarske javne službe urejanja voda na območju zgornje Save izbrala konzorcij družb Nivo Eko iz Žalca (vodilni partner), HNG Hidrotehnika iz Mengša in Eho projekt iz Ljubljane, bo, kot kaže, z izbranimi ponudniki vendarle podpisana tudi koncesijska pogodba. S tem zdajšnja vlada tudi lovi zadnji rok za podelitev koncesije, saj se 24. junija izteče začasna pogodba s podjetjem Nivo Eko o izvajanju najnujnejših del na vodotokih zgornje Save.

Medtem ko so bile vse druge koncesijske pogodbe za urejanje vodotokov v Sloveniji z izbranimi koncesionarji podpisane že junija lani, pa se je podelitev koncesije za območje zgornje Save zavlekla za leto dni. Na lansko odločitev vlade glede novega koncesionarja se je namreč pritožilo podjetje VGP iz Kranja, ki je bilo dolga leta koncesionar za urejanje vodotokov na Gorenjskem. VGP se je na izbiro novega koncesionarja pritožil zaradi nestrinjanja z ugotovitvami strokovne komisije za pregled in vrednotenje ponudb. Kranjskemu podjetju je medtem že potekla koncesija, vlada pa je s posebnim sklepom do 24. junija žalsko podjetje Nivo Eko kot najugodnejšega ponudnika izbralo za izvajalca najnujnejših vzdrževalnih del na vodotokih zgornje Save.

Državna revizijska komisija je pritožbo VGP dokončno zavrnila šele 19. aprila letos, na tej podlagi pa je vlada šele 18. junija v upravnem postopku izdala odločbo o podelitvi koncesije za javne službe urejanja voda na območju zgornje Save konzorciju družb Nivo Eko, HNG Hidrotehnika in Eho projekt. »Po izdaji odločbe in njeni vročitvi bo prišlo do podpisa koncesijske pogodbe z novim koncesionarjem, kar bo predvidoma do konca tega meseca,« so napovedali na ministrstvu za okolje in prostor. V VGP so ob tem za Gorenjski glas pojasnili, da se na zadnjo odločbo vlade ne bodo pritožili, saj po trenutno veljavni zakonodaji nimajo več možnosti pritožbe.

Koncesijska pogodba za javne službe urejanja voda na območju zgornje Save se sklepa za naslednje sedemletno obdobje, ocenjena letna vrednost koncesije pa je okoli 822 tisoč evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

10/24

torek

10/26

sreda

12/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

OBVESTILA / Gorenjska, 7. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 8. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

OBVESTILA / Gorenjska, 9. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Naklo, 9. julij 2020

S kolesom na Jezersko

OBVESTILA / Gorenjska, 10. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Na vsakem koraku / 08:48, 6. julij

Resnost razmer?
Razmere so resne?
Resno?

Ko je brat ubijal brata / 08:47, 6. julij

Baje se to knjigo na Bolhi da dobit že za 6 € !!

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 15:31, 5. julij

Povzeto po radiu Ognjišče: še pogled z sruge stranihttps://siol.net/siol-plus/kolumne/odstop-hojsa-ker-noce-sistema-viktorja-avblja-529261ht...

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...