V Bohinju si prizadevajo, da bi čim več prometa usmerili stran od jezera in njegove neposredne okolice.

Poudarek umirjanju prometa

V Bohinju na podlagi lanskih dobrih izkušenj tudi letos pripravljajo Promocijski dan umirjanja prometa, ki bo tokrat v soboto, 11. julija. Letos bo spremenjen prometni režim vzpostavljen na relaciji od Ribčevega Laza do slapa Savica.

Bohinjska Bistrica – Bohinjski občinski svet je na redni seji prejšnji četrtek med drugim obravnaval ukrepe za umirjanje prometa v letošnjem letu.

Občina Bohinj v zadnjih letih v sodelovanju s Turizmom Bohinj in drugimi deležniki uspešno izvaja aktivnosti umirjanja prometa, optimizacijo prometa ter spodbuja rabo alternativnih oblik naravi prijazne mobilnosti, s čimer sledi strateškemu cilju izboljšanja trajnostnega upravljanja prometa, naravnih virov in prostora z namenom ohranjanja Bohinja, poudarjajo na občinski upravi.

Posebno pozornost tako posvečajo poletni turistični sezoni, za katero načrtujejo kar nekaj novosti. Tako bodo od 20. junija od zadnjega konca tedna v septembru na osmih linijah po Bohinju organizirani posebni linijski prevozi. Kot so poudarili na občinski upravi, so pri načrtovanju sledili tako pobudam občanov kot obiskovalcev. Naslonili so se na izkušnje in preteklih let in sledili cilju, da se načrtovane linije čim bolj povežejo z rednimi linijami avtobusov ter prihodi in odhodi vlakov.

Novost letošnjega leta so prevozi na klic, ki bodo vzpostavljeni na liniji Srednja vas–Voje–Srednja vas, ki se bodo izvajali po predhodni rezervaciji junija in septembra ob koncih tedna in praznikih, julija in avgusta pa vsak dan. Najava je potrebna dan pred odhodom do sedmih zvečer.

Novost je tudi linija, ki vodi iz Bohinjske Bistrice do jezera skozi Zgornjo dolino in je bila vzpostavljena na pobudo občanov zaradi slabe pokritosti Zgornje doline z rednimi linijami. Izvajati se bo začela po sprostitvi zapore ceste v Zgornji dolini. Linija Kristal–jezero–Ukanc pa se letos podaljšuje do Slapa Savica. Predvidena sta dva odhoda, zjutraj in zvečer, v vmesnem obdobju so na voljo redne linije avtobusov.

Sicer pa Bohinj od konca maja kot prva občina v Sloveniji ponuja obiskovalcem plačilo parkirnine prek orodij za klepet. Na parkiriščih so vzpostavili inovativno storitev Parkmewise, ki omogoča plačilo parkirnine z uporabo orodij za klepet pa tudi plačilo parkirnine s plačilnimi karticami.

Sicer pa v Bohinju na podlagi lanskih dobrih izkušenj tudi letos pripravljajo Promocijski dan umirjanja prometa, ki bo tokrat v soboto, 11. julija. Letos bo spremenjen prometni režim vzpostavljen na relaciji od Ribčevega Laza do slapa Savica.

Oddajte svoj komentar

Kranj 17°

pretežno jasno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

17/26

sreda

16/29

četrtek

16/27

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...