Pogodbo o sodelovanju so podpisali župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in župan Občine Tržič Borut Sajovic. / Foto: Tina Dokl

Pomembno je sodelovanje

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, župan Občine Tržič Borut Sajovic in direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan so včeraj podpisali pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom.

Kranj – V prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj je bilo včeraj slovesno, saj so pristojni podpisali pogodbo o sodelovanju, ki je še ena v povezovanju sosednjih občin. »Konec prejšnjega meseca smo prevzeli novo avtocisterno, ki ima rezervoar za 12 kubičnih metrov vode. Danes podpisujemo pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom z avtocisterno in avtolestvijo na območju občine Tržič. Na podlagi te pogodbe bo lahko Gasilsko reševalna služba Kranj aktivirana ob večjem požaru v industriji ali strnjenem naselju z avtocisterno z voznikom. Tako ne bo prihajalo do zamikov zaradi potrebnih dovoljenj pri aktiviranju in Občina Tržič nas bo lahko tako tudi zapisala v svoj načrt obveščanja in aktiviranja gasilskih enot. Seveda pa to ne pomeni, da sedaj prostovoljna gasilska društva ne potrebujejo več opreme, ki jo morajo imeti v skladu s kategorizacijo gasilskih enot. Ta pogodba je le garant, da bo dodatna količina vode na poti na kraj intervencije in se bo vodja intervencije lahko posvečal drugim nalogam,« je poudaril direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in dodal, da v drugi polovici leta pričakujejo tudi novo avtolestev, za katero je sporazum o nakupu podpisalo sedem občin, kranjska občina pa je pridobila tudi državni denar.

»Vesel sem novega dokazila sodelovanja z ostalimi občinami, tudi občino Tržič, prav tako pa sem vesel, da lahko skupaj skrbimo za požarno varnost naših občanov. To ni edini projekt, s katerim povezujemo občine okoli Kranja in na Gorenjskem, saj bomo v kratkem predstavili tudi kolesarski sistem, ki bo povezal občine,« je poudaril kranjski župan Matjaž Rakovec.

Novega sodelovanja je bil vesel tudi tržiški župan Borut Sajovic. »Z vsako tako pogodbo je varnost občanov in občank večja, delo gasilcev in gasilk pa lažje in učinkovitejše,« je povedal Sajovic in dodal, da je tudi v gasilskih vrstah sodelovanje potrebno. »V zadnjih letih smo za devet gasilskih društev kupili 15 novih vozil. To je velika pridobitev, a tudi velik strošek. Kljub temu da smo ena najbolje tehnično opremljenih gasilskih zvez v regiji, pa so pomembni tudi ljudje in njihovo znanje. V Tržiču nas je okoli tisoč, vendar pa je sodelovanje s strokovnjaki pri našem delu še dodana vrednost. Želim, da se čim večkrat srečamo in skupaj vadimo, čim manjkrat pa gasimo,« je ob podpisu pogodbe povedal župan Sajovic.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

zmerno oblačno
vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-7/4

četrtek

-2/6

petek

-3/11

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

PREDAVANJA / Gorenjska, 29. januar 2021

Od Babnega Polja do Goričic pri Cerkniškem jezeru

OBVESTILA / Gorenjska, 31. januar 2021

Predlagajte kosilo in dobite lokalne dobrote

 

 
 

 

 
 
 

Moti jih pokanje iz Crngroba / 18:03, 27. januar

Ko je JLA pokala po Crngrobu, ste bili tiho in vas ni nič motilo. Zdaj ko imamo lastno vojsko, pa vas vse moti.

Tragedija na Pokljuki / 08:36, 26. januar

Torej laže tudi nemški oficir, ki v zapiskih najdenih na komandi na Bledu opiše nagrado dodeljeno hlapcu Obadu.. .?? 150 mark in še 200 cigaret na koncu za pregled požganega bojišča...

Potrdili okužbo z angleškim sevom koronavirusa / 09:57, 25. januar

Zaostritev ukrepov se NE bo zgodila le v primeru, da se minister za zdravje in predsednik vlade ne bosta mogla uskladiti. Vse je mogoče..

Bitka za regijsko bolnišnico / 07:52, 24. januar

Župan Račič pravilno ugotavlja, da ima slabe karte na mizi. Upa lahko, da pride čimprej koalicija KUL na oblast. KUL nima interesa za investicije. KUL se bori za novinarje in policiste.

Tragedija na Pokljuki / 12:10, 23. januar

Tragedija na Pokljuki, dopolniloNekje sem prebral misel, da je mit pripoved, namenjena prekrivanju nasilja, ki žrtvi ne daje besede ter tako...

V Sloveniji v sredo potrdili 1445 okužb z novim koronavirusom / 08:06, 22. januar

Smo pa edina država na svetu, kjer je zdravstveni minister obramboslovec iz časa komunizma !

Šest tisoč reševalnih prevozov na mesec / 23:52, 20. januar

Že nekaj let poznam podjetje Pacient, kateremu odličnost, strokovnost, sposobnost, vsemogočnost, daje prav g. Roman Meško. Kljub velikemu š...