Pogodbo o sodelovanju so podpisali župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in župan Občine Tržič Borut Sajovic. / Foto: Tina Dokl

Pomembno je sodelovanje

Župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, župan Občine Tržič Borut Sajovic in direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan so včeraj podpisali pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom.

Kranj – V prostorih Gasilsko reševalne službe Kranj je bilo včeraj slovesno, saj so pristojni podpisali pogodbo o sodelovanju, ki je še ena v povezovanju sosednjih občin. »Konec prejšnjega meseca smo prevzeli novo avtocisterno, ki ima rezervoar za 12 kubičnih metrov vode. Danes podpisujemo pogodbo o sodelovanju pri zagotavljanju varstva pred požarom z avtocisterno in avtolestvijo na območju občine Tržič. Na podlagi te pogodbe bo lahko Gasilsko reševalna služba Kranj aktivirana ob večjem požaru v industriji ali strnjenem naselju z avtocisterno z voznikom. Tako ne bo prihajalo do zamikov zaradi potrebnih dovoljenj pri aktiviranju in Občina Tržič nas bo lahko tako tudi zapisala v svoj načrt obveščanja in aktiviranja gasilskih enot. Seveda pa to ne pomeni, da sedaj prostovoljna gasilska društva ne potrebujejo več opreme, ki jo morajo imeti v skladu s kategorizacijo gasilskih enot. Ta pogodba je le garant, da bo dodatna količina vode na poti na kraj intervencije in se bo vodja intervencije lahko posvečal drugim nalogam,« je poudaril direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan in dodal, da v drugi polovici leta pričakujejo tudi novo avtolestev, za katero je sporazum o nakupu podpisalo sedem občin, kranjska občina pa je pridobila tudi državni denar.

»Vesel sem novega dokazila sodelovanja z ostalimi občinami, tudi občino Tržič, prav tako pa sem vesel, da lahko skupaj skrbimo za požarno varnost naših občanov. To ni edini projekt, s katerim povezujemo občine okoli Kranja in na Gorenjskem, saj bomo v kratkem predstavili tudi kolesarski sistem, ki bo povezal občine,« je poudaril kranjski župan Matjaž Rakovec.

Novega sodelovanja je bil vesel tudi tržiški župan Borut Sajovic. »Z vsako tako pogodbo je varnost občanov in občank večja, delo gasilcev in gasilk pa lažje in učinkovitejše,« je povedal Sajovic in dodal, da je tudi v gasilskih vrstah sodelovanje potrebno. »V zadnjih letih smo za devet gasilskih društev kupili 15 novih vozil. To je velika pridobitev, a tudi velik strošek. Kljub temu da smo ena najbolje tehnično opremljenih gasilskih zvez v regiji, pa so pomembni tudi ljudje in njihovo znanje. V Tržiču nas je okoli tisoč, vendar pa je sodelovanje s strokovnjaki pri našem delu še dodana vrednost. Želim, da se čim večkrat srečamo in skupaj vadimo, čim manjkrat pa gasimo,« je ob podpisu pogodbe povedal župan Sajovic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 89 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

10/24

torek

10/26

sreda

12/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

OBVESTILA / Gorenjska, 7. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 8. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

OBVESTILA / Gorenjska, 9. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Naklo, 9. julij 2020

S kolesom na Jezersko

OBVESTILA / Gorenjska, 10. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Na vsakem koraku / 08:48, 6. julij

Resnost razmer?
Razmere so resne?
Resno?

Ko je brat ubijal brata / 08:47, 6. julij

Baje se to knjigo na Bolhi da dobit že za 6 € !!

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 15:31, 5. julij

Povzeto po radiu Ognjišče: še pogled z sruge stranihttps://siol.net/siol-plus/kolumne/odstop-hojsa-ker-noce-sistema-viktorja-avblja-529261ht...

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...