Na razglednih točkah so postavili nove klopi. / Foto: Hermina Jelovčan

V pričakovanju obiskovalcev

Na Starem vrhu so čas epidemije izkoristili za pripravo na novo poletno sezono, tako da obiskovalce pričakujejo tudi z novimi pridobitvami.

V sklopu pohodov Od cvetja do jeseni na praznični dan, v četrtek, 25. junija, člani TD Stari vrh pripravljajo pohod Javorje–Žetina–Javorje. »Prehodili bomo del naših lepih krajev, preizkusili nekatere dobrote naših kmetij in obiskali rojstno hišo velikega slikarja Antona Ažbeta,« je pojasnila Hermina Jelovčan. Pohod je primeren za vso družino.

Stari vrh – V Turističnem društvu (TD) Stari vrh so zatišje, ki je zavladalo med epidemijo novega koronavirusa, koristno izrabili tudi za popestritev turistične ponudbe. Družinski park Grebljica ima novo progo, primerno za najmlajše, zaživelo je teniško igrišče, obnovili so nekatere pohodne poti po Starem vrhu in okolici ter dodali smerne oznake, povezali pa so se tudi ponudniki turističnih storitev, pri katerih bo mogoče unovčiti turistične vavčerje.

»Narava je imela v preteklih dveh mesecih možnost, da se je malce oddahnila in obnovila svoje moči. Tudi ljudje pod Starim vrhom so v tem času lahko marsikatero stvar obnovili, popravili in preuredili, tako da obiskovalcem in turistom že lahko ponudimo kar nekaj novih pridobitev,« je razložila Hermina Jelovčan iz TD Stari vrh. V Družinskem parku na Grebljici, ki so ga odprli že v začetku maja, so uredili novo progo, ki je primerna za otroke od četrtega leta dalje. Na novo so uredili teniško igrišče na Starem vrhu, ki je po besedah Hermine Jelovčan že dobro obiskano, po poteh po okoliških hribih pa se obiskovalci po novem lahko sami ali v spremstvu vodiča zapeljejo z najetimi električnimi kolesi. »Pohodne poti so skrbniki obnovili in dodali smerne oznake, na razglednih točkah pa postavili nove klopi,« je pojasnila Hermina Jelovčan. Poti so opremili še z opozorilnimi tablami, ki opozarjajo na pravilno ravnanje v naravi. »Nove klopi smo postavili tudi v središču Javorij, kjer stoji obeležje meteorita Javorje, s katerim se radi pohvalimo, saj je tretji najden in obenem najtežji meteorit na območju Slovenije.«

K obisku ponovno vabijo tamkajšnja gostišča, kmečki turizmi in kmetije, ki ponujajo pestro izbiro kulinarike in tudi možnost prenočitve. »Na območju TD Stari vrh je možnosti za prenočitev več kot dovolj, saj imamo na voljo okrog sto postelj.« V njihovih krajih lahko prav vsak najde kaj zase, je še poudarila Hermina Jelovčan – od aktivnega in razgibanega dopusta do umirjenega in sproščujočega počitka.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

pretežno jasno
vlažnost: 91 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-5/16

četrtek

2/14

petek

-3/7

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, Cerklje, 6. marec 2021

Zbora članov prestavljena

 

 
 

 

 
 
 

Križnarjeva na zgodovinski tekmi do brona / 22:03, 3. marec

SUPER STE BILE IN STE POKAZALE DA STE BOLŠE KOT PA SO FANTJE,
SAMO TAKO NAPREJ PUNCE. ???????

Južnoafriški sev v Sloveniji / 08:11, 3. marec

Javno se je oglasil pacient, katerega je ta okuženi zdravnik operiral med prvimi in povedal, da ga nihče ni kontaktiral in obvestil !!
Pa kdo zdaj laže , barabe nemarne .

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 23:33, 2. marec

LJUDJE - res spoštujem NOB in Plečnika. Samo ZDAJ fliknit v obnovo 62 000 € - a se lahko nehajo zajebavat oblastniki?

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 23:22, 2. marec

Dva evra!! Ko si lahko samo vesel, da je nekdo usposobljen v bližini. Da ne omenjam, kako so v koči na vrhu neprijazni do psov. Samo do ne...

Župan Hrovat obsojen zaradi grožnje nadzorniku / 17:13, 2. marec

Noro! In to par let. Naj eni naravovarstveniki ne opletajo med klenimi domačini! Zdravimi hribovci, ki jih lahko samo spoštujemo.

Obnoviti nameravajo spomenik v Dolenji vasi / 15:58, 2. marec

62 000 €?? Pa to streho in čiščenjene obnovijo vaški kerlci v eni udarni akciji!
Neverjetno, kako se razmetava z denarjem!

Brezplačno parkiranje za gorske reševalce / 15:37, 2. marec

Da ni sram pisarniških gobcal! GRS mora imeti VSE in še več!