V novem kampu je šestindvajset alpskih hišic in dva glamping šotora. / Foto: Tina Dokl

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah

Med Lescami in Bledom bodo prihodnji teden odprli novi kamp, imenovan River Camping Bled. V njem je poleg parcel za kampiranje tudi šestindvajset alpskih hišic z velikimi terasami in dva glamping šotora.

Kot poudarjata solastnika kampa, je to v tem delu Gorenjske po pol stoletja prvi novi kamp; vsi obstoječi (kamp Šobec, Zaka, Danica, Ukanc ...) so bili zgrajeni še v času Jugoslavije. Pri gradnji so se srečali s številnimi izzivi, hvaležni so zlasti za posluh Občine Radovljica, v ospredje pa postavljajo tudi pošten odnos do vseh izvajalcev del.

Lesce – Novi kamp, ki nosi ime River Camping Bled, je postavilo podjetje Kamp turizem iz Ljubljane, gre pa za projekt dveh družin, Filipičevih in Židanikovih, ki so že vrsto let navdušeni kampisti. Spoznali so se na kampiranju, in čeprav brez izkušenj na področju turizma, so se entuziastično lotili urejanja lastnega kampa. Zemljišče ob Savi so odkupili od tako imenovane slabe banke, kamp pa so začeli urejati v začetku leta.

Postavili so 26 nadstandardnih alpskih hišic z velikimi terasami in dva glamping šotora, ostalo pa so parcele za kampiranje, na katerih sta elektrika in voda, na nekaterih tudi odtok. Goste bodo pričakale recepcija, dva sanitarna objekta, restavracija, zunanji ogrevan bazen, kolesarski poligon (pump track), pravljična dežela za otroke in urejena prodnata plaža s kotički za poležavanje pri reki Savi. Posebno pozornost so namenili okolici, posadili so kar 350 dreves, velik poudarek so dali zlasti lesu in naravnim materialom. Kot zanimivost velja omeniti, da ima kamp iz zraka obliko srca.

Kot sta povedala Matjaž Filipič in Jan Židanik, niso želeli postavljati ekskluzivnega kampa, temveč takšnega za »normalne« družine. Že za prihodnji teden se je najavilo več skupin, zelo zadovoljni pa so tudi z rezervacijami za julij in avgust, ki kažejo, da naj bi bila približno polovica gostov domačih, ki bodo lahko vnovčili tudi vavčerje, polovica pa tujih, zlasti iz Nizozemske in Nemčije.

Ko bo kamp v celoti urejen, bodo lahko sprejeli okrog sedemsto gostov. Po letošnji sezoni bodo namreč nadaljevali z drugo fazo urejanja, tako bo letos odprt predvidoma do oktobra, v prihodnje pa vse leto. Tako hiške kot glamping šotori so namreč izolirani in ogrevani, prav tako je prek celega leta živahen avtodomarski turizem.

Poskrbljeno je za vse varnostne ukrepe pred širjenjem koronavirusa, od razkuževanja naprej, uvedli bodo možnost registracije na parceli, in ne na recepciji, posebnost je možnost najema zasebne kopalnice, gostom bo na voljo dostava hrane iz bara.

Po Filipičevih besedah bo posebnost kampa tržnica, na kateri bodo gostom ponujali lokalne pridelke in izdelke, pripravljali pa jo bodo v sodelovanju s KGZ Sava Lesce. Posebno pozornost namenjajo sodelovanju in dobremu odnosu z lokalno skupnostjo.

V kampu načrtujejo tudi različne tematske tedne, denimo teden joge, pilatesa, ajurvede, posebno ponudbo pripravljajo za društva na pripravah, dogovarjajo pa se tudi za poslovne dogodke, v sklopu katerih bi podjetja najela celoten kamp.

V glavni sezoni naj bi v kampu in restavraciji delalo okrog trideset ljudi, gre predvsem za domačine, povpraševanje po delu pa je po besedah lastnikov kampa veliko.

Investicija je bila vredna pet milijonov evrov, polovico je lastnih sredstev, polovico kredita, povrnila pa naj bi se v petih do sedmih letih.

Na vprašanje, ali bo novi kamp konkurenca bližnjemu kampu Šobec, sta Židanik in Filipič odgovorila, da je novi kamp dodana vrednost lokalni skupnosti, konkurenca spodbuja razvoj, sicer pa je bilo doslej v običajnih turističnih sezonah povpraševanje tako veliko, da so bili vsi kampi v tem delu Gorenjske razprodani že maja. Kljub sedanji situaciji na področju turizma sogovornika z optimizmom gledata v prihodnost, že rezervacije za letošnje poletje kažejo, da se turizem pobira.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

delno oblačno
vlažnost: 82 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

17/27

sreda

16/29

četrtek

16/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Tanja odgovarja / 11:53, 12. avgust

Le kaj bi brez Tanje..?

Spodbujajo predelavo lesa / 11:52, 12. avgust

Lesno predelovalna panoga v Sloveniji je vedno bolj lesena... Nekoč močna pohištvena dejavnost, danes v buli totalno !!

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.