V novem kampu je šestindvajset alpskih hišic in dva glamping šotora. / Foto: Tina Dokl

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah

Med Lescami in Bledom bodo prihodnji teden odprli novi kamp, imenovan River Camping Bled. V njem je poleg parcel za kampiranje tudi šestindvajset alpskih hišic z velikimi terasami in dva glamping šotora.

Kot poudarjata solastnika kampa, je to v tem delu Gorenjske po pol stoletja prvi novi kamp; vsi obstoječi (kamp Šobec, Zaka, Danica, Ukanc ...) so bili zgrajeni še v času Jugoslavije. Pri gradnji so se srečali s številnimi izzivi, hvaležni so zlasti za posluh Občine Radovljica, v ospredje pa postavljajo tudi pošten odnos do vseh izvajalcev del.

Lesce – Novi kamp, ki nosi ime River Camping Bled, je postavilo podjetje Kamp turizem iz Ljubljane, gre pa za projekt dveh družin, Filipičevih in Židanikovih, ki so že vrsto let navdušeni kampisti. Spoznali so se na kampiranju, in čeprav brez izkušenj na področju turizma, so se entuziastično lotili urejanja lastnega kampa. Zemljišče ob Savi so odkupili od tako imenovane slabe banke, kamp pa so začeli urejati v začetku leta.

Postavili so 26 nadstandardnih alpskih hišic z velikimi terasami in dva glamping šotora, ostalo pa so parcele za kampiranje, na katerih sta elektrika in voda, na nekaterih tudi odtok. Goste bodo pričakale recepcija, dva sanitarna objekta, restavracija, zunanji ogrevan bazen, kolesarski poligon (pump track), pravljična dežela za otroke in urejena prodnata plaža s kotički za poležavanje pri reki Savi. Posebno pozornost so namenili okolici, posadili so kar 350 dreves, velik poudarek so dali zlasti lesu in naravnim materialom. Kot zanimivost velja omeniti, da ima kamp iz zraka obliko srca.

Kot sta povedala Matjaž Filipič in Jan Židanik, niso želeli postavljati ekskluzivnega kampa, temveč takšnega za »normalne« družine. Že za prihodnji teden se je najavilo več skupin, zelo zadovoljni pa so tudi z rezervacijami za julij in avgust, ki kažejo, da naj bi bila približno polovica gostov domačih, ki bodo lahko vnovčili tudi vavčerje, polovica pa tujih, zlasti iz Nizozemske in Nemčije.

Ko bo kamp v celoti urejen, bodo lahko sprejeli okrog sedemsto gostov. Po letošnji sezoni bodo namreč nadaljevali z drugo fazo urejanja, tako bo letos odprt predvidoma do oktobra, v prihodnje pa vse leto. Tako hiške kot glamping šotori so namreč izolirani in ogrevani, prav tako je prek celega leta živahen avtodomarski turizem.

Poskrbljeno je za vse varnostne ukrepe pred širjenjem koronavirusa, od razkuževanja naprej, uvedli bodo možnost registracije na parceli, in ne na recepciji, posebnost je možnost najema zasebne kopalnice, gostom bo na voljo dostava hrane iz bara.

Po Filipičevih besedah bo posebnost kampa tržnica, na kateri bodo gostom ponujali lokalne pridelke in izdelke, pripravljali pa jo bodo v sodelovanju s KGZ Sava Lesce. Posebno pozornost namenjajo sodelovanju in dobremu odnosu z lokalno skupnostjo.

V kampu načrtujejo tudi različne tematske tedne, denimo teden joge, pilatesa, ajurvede, posebno ponudbo pripravljajo za društva na pripravah, dogovarjajo pa se tudi za poslovne dogodke, v sklopu katerih bi podjetja najela celoten kamp.

V glavni sezoni naj bi v kampu in restavraciji delalo okrog trideset ljudi, gre predvsem za domačine, povpraševanje po delu pa je po besedah lastnikov kampa veliko.

Investicija je bila vredna pet milijonov evrov, polovico je lastnih sredstev, polovico kredita, povrnila pa naj bi se v petih do sedmih letih.

Na vprašanje, ali bo novi kamp konkurenca bližnjemu kampu Šobec, sta Židanik in Filipič odgovorila, da je novi kamp dodana vrednost lokalni skupnosti, konkurenca spodbuja razvoj, sicer pa je bilo doslej v običajnih turističnih sezonah povpraševanje tako veliko, da so bili vsi kampi v tem delu Gorenjske razprodani že maja. Kljub sedanji situaciji na področju turizma sogovornika z optimizmom gledata v prihodnost, že rezervacije za letošnje poletje kažejo, da se turizem pobira.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

14/26

sobota

12/23

nedelja

9/23

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 11. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Kranj, 11. julij 2020

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 13. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 14. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, Cerkje, 14. julij 2020

Kolesarska izleta

FILM / Jesenice, 14. julij 2020

Pavarotti

 

 
 

 

 
 
 

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 16:12, 10. julij

"Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?"
---------------------------
V Srbiji v samostanu Studenica imaju fraj. Ne vem pa če imajo žar.
Če ostaneš dol, ti ga jaz kupim.
Ajd.

V četrtek sedemnajst novih okužb / 15:27, 10. julij

Kdo bo skrbel za naše zdravje, če zboli vladni govorec Jelko ?

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 10:33, 10. julij

Cerkev Sv. Metoda in Cirila v LJ ponuja celotno ponudbo od žara do trubaćev. Gospod 20% pride civilno poročit v park pred cerkvijo.

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 08:14, 10. julij

Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?
Tam za nekih 30 do 40 ljudi, pa da ima žar???

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 07:23, 10. julij

Strinjam pa se da ta vlada ni kaj dosti vredna, in edina rešitev bi bila da še razpišejo nove Volitve, še prej pa je treba spremeniti zakon...

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 07:15, 10. julij

Mene pa najbol zanima zakaj imamo take luknje v zakonu? Recimo Šarec,M je sam odstopil kot Premier ? Zdaj pa kokodaka v ozadju in bi spet ra...

Žeja je že znak dehidracije / 07:00, 10. julij

Ko sem žejen, pijem, ko nisem ne pijem, pijem pa tisto, kar mi je pri roki in kar najbolj ustreza. V celi dobi razvoja človeštva so ljudje ...