Letošnje čistilne akcije v Bohinju se je udeležilo več kot petsto prostovoljcev.

Čistili so tudi v Bohinju

Turistično društvo in Občina Bohinj sta prejšnji konec tedna organizirala tradicionalno spomladansko akcijo, ki se je je udeležilo več kot petsto prostovoljcev. Očistili so skoraj sto kilometrov sprehajalnih poti, cest in kolesarskih stez.

Očistili so več kot 95 kilometrov sprehajalnih poti, cest in kolesarskih stez, več zelenic, lovišč, plezališč, bregove Save Bohinjke in Mostnice, obalo jezera, več športnih centrov, parke in naselja.

Bohinjska Bistrica – V soboto, 16. maja, je na območju Bohinja potekala vsakoletna čistilna akcija. Čistilne akcije, v Bohinju tradicionalno poteka pod sloganom Prijatelji, očistimo Bohinj, se je po podatkih organizatorjev udeležilo približno 550 udeležencev, ki so čistili v manjših skupinah po različnih delih Bohinja.

»Očistili smo več kot 95 kilometrov sprehajalnih poti, cest in kolesarskih stez, več zelenic, lovišč, plezališč, bregove Save Bohinjke in Mostnice, obalo jezera, več športnih centrov, parke in naselja. Pokazali smo, da nam ni vseeno, v kakšnem kraju živimo, in da nas je mnogo takih, ki želimo okolje ohranjati čisto in zdravo,« so povedali ob koncu akcije.

Udeležba je vsako leto zelo dobra, kar pokaže, da se Bohinjci zavedajo pomena čistega in zdravega okolja, pravijo. Na akciji so tako poleg drugih prostovoljcev sodelovali člani približno štirideset športnih, kulturnih, gasilskih, lovskih, moto, ribiških, planinskih in drugih društev, klubov, skupnosti in organiziranih skupin, nekateri ponudniki športnih in rekreativnih storitev. »Veseli smo, da se je akcije udeležilo kar nekaj podjetij oziroma izvajalcev športnih ter nastanitvenih aktivnosti ter posamezniki, občani in družine. Čistilne akcije, kot jih že več let zapored izvajamo v Bohinju, pomembno prispevajo k razmišljanju in zavedanju ljudi o pomenu ustreznega ravnanja z odpadki,« še poudarjajo organizatorji.

Žal kljub vedno večji ozaveščenosti še vedno v naravi in tudi sicer opažajo kar nekaj odvržene odpadne embalaže, smeti, tudi cigaretnih ogorkov ob poteh, cestah in podobno. Zato apelirajo na vse prebivalce ter obiskovalce, da smeti odlagajo v zato primerne koše ter jih s sprehodov po naravi s seboj odnesejo v dolino.

»Vsako onesnaževanje, pa naj bo to neustrezno odlaganje odpadkov ali pa druge oblike onesnaževanja, ima lahko posledice tako za lokalno okolje kot tudi na globalni ravni. Če želimo ohraniti zemljo, zrak in vodo čisto in neonesnaženo, lahko vsak posameznik s svojim ravnanjem in dejanji prispeva k doseganju cilja zdravega in varnega okolja,« so še poudarili ob zaključku letošnje čistilne akcije.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

zmerno oblačno
vlažnost: 90 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

17/27

sreda

16/29

četrtek

16/29

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

DELAVNICE / Rateče, 12. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.

Smernice za boljšo šolo / 15:26, 10. avgust

Ivka Sodnik, vašemu fantazmiranju ne vidim konca.

Nobene praktične vrednosti nimajo vaši "izdelki" - en sam bla, bla bla......

A se ne zdite sami sami že dolgočasni?

Prva in druge lige / 11:41, 10. avgust

""...toda že leta zagovarjam dejstvo, da za klub, ki v ekipi nima večinoma svojih igralcev, pravzaprav ni pomembno, v kateri ligi igra..."""...