V. d. direktorja JGZ Brdo Marjan Hribar je predstavil nove načrte glede prenove Hotela Brdo. / Foto: Primož Pičulin

Prenovo naj bi začeli jeseni

Hotel Brdo naj bi do maja prihodnje leto prenovili, za to pa naj bi porabili do osem milijonov evrov, kar je bistveno manj, kot je bilo sprva načrtovano. Ob evropskem dnevu parkov od danes do konca meseca brezplačno odpirajo vrata Parka Brdo, kjer imajo vedno zanimivo ponudbo.

Kranj – V zadnjem letu smo večkrat poročali o obnovi Hotela Brdo, ki naj bi po prvotnih načrtih že potekala in naj bi se zaključila na začetku prihodnjega leta. Pri izbiri izvajalca se je zapletlo že lani, zato je bil objavljen nov razpis, ponudbe čez štirideset milijonov evrov pa so še vedno presegale zagotovljena sredstva. Dela so bila namreč prvotno ocenjena na 26 milijonov evrov, za celoten projekt pa je bilo namenjenih do 35 milijonov evrov.

Tako se je Generalni sekretariat vlade letos marca odločil, da javnega naročila za prvotno izdelani idejni projekt ne odda, ampak za prenovo poišče drugačno rešitev. S pooblastilom Generalnega sekretariata vlade bo za investicijo skrbel Javni gospodarski zavod Brdo (JGZ Brdo).

Ker je po razrešitvi prejšnje direktorice Špele Munih Stanič vlada RS na aprilski dopisni seji za vršilca dolžnosti direktorja JGZ Brdo imenovala Marjana Hribarja, je ta na torkovi novinarski konferenci predstavil nov projekt prenove hotela.

Kot je pojasnil, so po neuspešnem postopku izbire izvajalca za gradbena dela po prvotnem projektu prenove hotela v kratkem času preučili vse možnosti, kako Hotel Brdo urediti do začetka predsedovanja Slovenije Svetu EU v drugi polovici prihodnjega leta. »Po analizi stanja in vseh možnih variant smo se odločili za temeljito in celovito obnovo. Ne bo šlo sicer za dograditev, prav tako v njem ne bo bazena, kot je bilo načrtovano, hotel pa bo vseeno namesto sedanjih 78 imel 111 namestitvenih enot. V kratkem času smo izpeljali postopke idejnih zasnov, izbrana pa je bila idejna rešitev podjetja Esplanada, d. o. o., s katerim je JGZ Brdo v preteklih letih že sodeloval,« je povedal Marjan Hribar in dodal, da je projektantska ocena projektov do osem milijonov evrov (brez DDV), kar je bistveno manj, kot je bilo sprva predvideno.

»V preteklih poizkusih so bile ponudbe višje od štirideset milijonov evrov, kljub svojim dolgoletnim izkušnjam v turizmu pa moram priznati, da na tako visoke številke obnove za takšno kvadraturo še nisem naletel in močno odstopajo od evropskega povprečja. Zato smo se odločili za nov izbor in trenutno poteka izdelava idejnega projekta, ki bo podlaga tudi za javni razpis oziroma objavo na evro portalu, v katerem se bo izbiral glavni izvajalec. Na ta način želimo čim hitreje in čim enostavneje priti do novega hotela,« je postopek opisal Marjan Hribar in dodal, da naj bi bil izvajalec izbran septembra, gradnja naj bi trajala osem mesecev, odprtje prenovljenega hotela pa je predvideno maja prihodnje leto.

»Posestvo Brdo potrebuje hotel za goste ob protokolarnih dogodkih, udeležence poslovnih dogodkov in športnike,« je tudi pojasnil Hribar in dodal, da želijo biti zelo odprti tudi za domače obiskovalce. Tako bo od danes do 31. maja Park Brdo na stežaj odprl vrata obiskovalcem, ki bodo imeli prost vstop. Na voljo bodo aktivnosti na prostem in kulinarična ponudba. Dnevi odprtih vrat sovpadajo z evropskim dnevom parkov, ki ga obeležujemo 24. maja.

»Če bodo odzivi in obisk dobri, potem bomo razmišljali tudi o tem, ali ni nemara čas, da Brdo odpremo čez vse leto in namesto sedanje vratarnice naredimo moderen center za obiskovalce,« je tudi povedal Marjan Hribar.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno jasno
vlažnost: 75 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/25

torek

10/25

sreda

14/30

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 7. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

OBVESTILA / Gorenjska, 8. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

OBVESTILA / Gorenjska, 9. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Naklo, 9. julij 2020

S kolesom na Jezersko

OBVESTILA / Gorenjska, 10. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Predlagajo novo lokacijo doma / 18:04, 7. julij

In Župan, daj priznaj, da ste ta dovoz pri bazenu tudi falili. Pa ne mi govorit, da nimaš nič pri tem!! In falili ste tudi obnovo bazena!! ...

Predlagajo novo lokacijo doma / 17:02, 7. julij

In zahtevamo odgovor, kam je šel ali gre denar od izterjanih kazni v 'coni 30'. Gre za denarce, čez 60 000 € na sezono. Če kdo to vprašnj...

Domovi za starejše med ogrožena območja / 15:17, 7. julij

Ekonomija se pa krči kak meduza na sunci.

Predlagajo novo lokacijo doma / 14:28, 7. julij

In pazite to! župan&company predlaga novo lokacijo, čeprav bi se dela že morala začet. Vam povem epilog? Vse bo šlo v tri krasne, od EU n...

Predlagajo novo lokacijo doma / 13:49, 7. julij

Obup, kako je ta župan (SLS) nesposoben, z ekipo vred! "Bi, ne bi... znervirajo vse stanovalce.... zdaj bi drugje - pa se ne da, ker inve...

Na vsakem koraku / 08:48, 6. julij

Resnost razmer?
Razmere so resne?
Resno?

Ko je brat ubijal brata / 08:47, 6. julij

Baje se to knjigo na Bolhi da dobit že za 6 € !!