Fotografijo Anje Kosmač spremlja pesem Josipa Murna - Aleksandrova Pomladanska slutnja. / Foto: Anja Kosmač

Združili fotografije in poezijo

Dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, ki obiskujejo krožek Press, so na ogled postavili svojo prvo virtualno razstavo fotografij in poezije.

Kamnik – Virtualno podobo razstave je oblikovala dijakinja tretjega letnika gimnazije Anja Kosmač, fotografinja, ki je zelo aktivna v krožku Press. Pri motiviranju in testiranju razstave ji je pomagala drugošolka Tjaša Vugrinec. »Press ni klasičen krožek, pač pa skupina dijakov vseh letnikov, ki združuje svoje zamisli na področju fotografije, filma, pisanja, nastopanja in vodenja. S svojimi dejanji se odzivajo na dogajanje v šoli in družbi,« je pojasnila mentorica krožka in profesorica Andreja Sabati Šuster.

Avtorji fotografij so dijaki vseh njihovih programov, ki obiskujejo krožek. Vsak avtor je izbral dve, tri ali več svojih fotografij. »Rdeča nit je poezija, motivi oziroma tematika pa ni bila določena. Vse skupaj je rahlo obarvano tudi pedagoško, saj če nismo ravno iskali fotografskih motivov k določeni pesmi, smo morali k fotografiji iskati ustrezno misel ali pesem, kar je posledično pomenilo branje kar nekaj pesniških zbirk. Razstava tako ni klasična. Pressovci zase pravijo, da tudi sami niso običajni, zato so hoteli prikazati izdelke, ki bi nagovorili tiste, ki gledajo z besedo, in one, ki berejo s sliko,« pravi Andreja Sabati Šuster.

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra letos praznuje sedemdeset let in zaradi izrednih razmer v marcu niso mogli izpeljati načrtovanih slovesnosti in dogodkov, s katerimi bi proslavili obletnico. »Eden izmed dogodkov praznovanja bi bila tudi fotografska razstava dijakinje Anje Kosmač. Razstava bo seveda počakala, a morda se je tudi zaradi tega v njej porodila zamisel za izvedbo virtualne razstave fotografije in poezije, h kateri je pritegnila še druge dijake,« nam zaupa mentorica. Razstavo fotografij in poezije si je ob spremljavi glasbe moč vsaj do konca šolskega leta ogledati na spletni strani Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

pretežno jasno
vlažnost: 51 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/28

nedelja

14/30

ponedeljek

11/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 18. julij 2020

Pohod na Gradovec

IZLETI / Kranj, 25. julij 2020

Izlet na Grosser Rosennock

IZLETI / Kranj, 29. julij 2020

Letovanje na Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:22, 3. julij

A pa ti je treba trikrat na dan hodit v trgovino?

Potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom / 13:21, 3. julij

Kakšno zaščito pred korono uporabljajo politiki? Vsi zdravi, nihče ne zboli, niti levi, niti desni !

Hrvaška gre na rumeni seznam / 10:52, 3. julij

Vsak ki bi rad 15 minut televizijske slave, nekaj že svari in nas na nekaj opozarja. Korona, COVID-19, plastične vrečke, planet se bo scvrl,...