Fotografijo Anje Kosmač spremlja pesem Josipa Murna - Aleksandrova Pomladanska slutnja. / Foto: Anja Kosmač

Združili fotografije in poezijo

Dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik, ki obiskujejo krožek Press, so na ogled postavili svojo prvo virtualno razstavo fotografij in poezije.

Kamnik – Virtualno podobo razstave je oblikovala dijakinja tretjega letnika gimnazije Anja Kosmač, fotografinja, ki je zelo aktivna v krožku Press. Pri motiviranju in testiranju razstave ji je pomagala drugošolka Tjaša Vugrinec. »Press ni klasičen krožek, pač pa skupina dijakov vseh letnikov, ki združuje svoje zamisli na področju fotografije, filma, pisanja, nastopanja in vodenja. S svojimi dejanji se odzivajo na dogajanje v šoli in družbi,« je pojasnila mentorica krožka in profesorica Andreja Sabati Šuster.

Avtorji fotografij so dijaki vseh njihovih programov, ki obiskujejo krožek. Vsak avtor je izbral dve, tri ali več svojih fotografij. »Rdeča nit je poezija, motivi oziroma tematika pa ni bila določena. Vse skupaj je rahlo obarvano tudi pedagoško, saj če nismo ravno iskali fotografskih motivov k določeni pesmi, smo morali k fotografiji iskati ustrezno misel ali pesem, kar je posledično pomenilo branje kar nekaj pesniških zbirk. Razstava tako ni klasična. Pressovci zase pravijo, da tudi sami niso običajni, zato so hoteli prikazati izdelke, ki bi nagovorili tiste, ki gledajo z besedo, in one, ki berejo s sliko,« pravi Andreja Sabati Šuster.

Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra letos praznuje sedemdeset let in zaradi izrednih razmer v marcu niso mogli izpeljati načrtovanih slovesnosti in dogodkov, s katerimi bi proslavili obletnico. »Eden izmed dogodkov praznovanja bi bila tudi fotografska razstava dijakinje Anje Kosmač. Razstava bo seveda počakala, a morda se je tudi zaradi tega v njej porodila zamisel za izvedbo virtualne razstave fotografije in poezije, h kateri je pritegnila še druge dijake,« nam zaupa mentorica. Razstavo fotografij in poezije si je ob spremljavi glasbe moč vsaj do konca šolskega leta ogledati na spletni strani Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

delno oblačno
vlažnost: 34 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...