Imajo zemljevid z odpadki

V kranjski občini so vzpostavili digitalni zemljevid lokacij, kjer so nepravilno odloženi odpadki. Čistilna akcija bo naslednjo soboto.

Kranjski taborniki so se skupaj z županom in s spodbudami krajevnih skupnosti odločili letošnjo tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj – Kranj ni več usran izvesti naslednjo soboto, 23. maja.

Kranj – V digitalnem zemljevidu Črne točke z odpadki v MO Kranj je trenutno vpisanih več kot trideset perečih lokacij, na katere so občani ali krajevne skupnosti že opozorile Mesto občino Kranj (MOK), Medobčinski inšpektorat ali Komunalo Kranj, nekaj novih so odkrili in popisali tudi predstavniki občine, enot Civilne zaščite MOK, krajevnih skupnosti ter medobčinski inšpektorji in redarji na delovni akciji zadnji teden aprila in prve dni maja.

Podatki, iz katerih je moč ugotoviti, za kakšno vrsto in količino odpadkov gre, kakšna oprema je potrebna za njihov odstranitev in podobno, bodo v pomoč pri načrtovanju čistilnih akcij.

Kot vse kaže, bo prva že naslednjo soboto, 23. maja. Kranjski taborniki so se namreč odločili izvesti letošnjo tradicionalno čistilno akcijo Očistimo Kranj – Kranj ni več usran 2020, ki je bila v marcu preložena. Za udeležence akcije bodo veljali ukrepi in pravila, ki so in bodo v zvezi z epidemijo covida-19 dani s strani štaba CZ MO Kranj.

»Namen akcije je, da se na celotnem območju občine očisti drobna nesnaga, ki se je nabrala. Pri čiščenju nam bo v pomoč zbirnik (zemljevid) najbolj kritično onesnaženih točk v MO Kranj. Čistili bomo v skladu z navodili Komunale Kranj,« pravijo organizatorji.

Kot pojasnjujejo na kranjski občini, je zemljevid zasnovan na platformi Google Zemljevidi, seznam že vnesenih točk lahko pregledujejo vsi, tudi tisti, ki nimajo Googlovega računa, dopolnjujejo pa le tisti z računom. Tisti, ki nimajo Googlovega računa, pa bi vseeno radi sporočili lokacijo in podrobnosti nove črne točke z odpadki, naj čim točnejše podatke sporočijo na elektronski naslov crnetocke@kranj.si, da jih bodo vnesli v digitalni zemljevid. Čim natančneje naj navedejo lokacijo, ime kraja, opis poti, kako se pride do črne točke, opis odpadkov. Če imajo mobilni telefon in na črni točki vključijo informacijo o lokaciji, si jo lahko s pomočjo platforme Google Zemljevidi pošljejo kot kratko sporočilo ali e-pošto, ki jo nato lahko skupaj z natančnim opisom črne točke posredujejo na e-naslov crnetocke@kranj.si.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT