Direktor Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaž Vilfan. / Foto: Primož Pičulin

Tomaž Vilfan ostaja direktor

Kranjski mestni svetniki so na sredini seji za direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj potrdili Tomaža Vilfana. Nova svetnika sta Gašper Peterc in Gordana Grobelnik.

Kranj – Po odstopu prejšnjega direktorja Gasilsko reševalne službe Kranj Tomaža Krišlja so kranjski mestni svetniki junija lani za vršilca dolžnosti direktorja imenovali Tomaža Vilfana.

Decembra lani je bil nato objavljen javni razpis, na katerega so se prijavili trije kandidati. Razpisna komisija je v odločanje mestnemu svetu predlagala Tomaža Vilfana, ki je po razpisnih pogojih v največji meri strokovno usposobljen za zasedbo tega delovnega mesta, mestni svet pa je minulo sredo to potrdil. Tomaža Vilfana je za direktorja javnega zavoda Gasilsko reševalna služba Kranj imenoval za mandatno dobo štirih let.

Prav tako so svetniki zaradi odstopa svetnice Tanje Graonja Krstev in svetnika Roberta Kranjca (oba z liste Zoran za Kranj) potrdili mandat novima članoma mestnega sveta Gašperju Petercu in Gordani Grobelnik.

Mestni svet se je seznanil z odstopom Mateja Pirca s funkcije člana Nadzornega odbora Mestne občine Kranj in za novega člana imenoval Dušana Josevskega.

V svet senata za reševanje pritožb zoper delo policistov je imenoval Aleša Bizjana, Stanislava Lončariča in Aleša Trilarja.

Mestni svetniki so izrekli pozitivno mnenje h kandidaturi za delovno mesto ravnateljice Osnovne šole Matije Čopa trem kandidatkam, Luciji Rakovec, Nataši Durjava in Kristini Zupančič.

Mestni svet se je na sredini seji seznanil tudi z dopisom predsednice Sveta Zavoda za turizem in kulturo Kranj (ZTKK), stališčem župana in drugo listinsko dokumentacijo, iz katere izhajajo očitane kršitve v zvezi z delom direktorja zavoda Tomaža Štefeta, ki v skladu z zakonodajo in odlokom lahko predstavljajo razlog za predčasno razrešitev. Mestni svet je na sredini seji na predlog župana soglasno sprejel sklep o začetku postopka za razrešitev direktorja Tomaža Štefeta in ga pozval, da se v 15 dneh od prejema sklepa izjasni o očitanih kršitvah.

Oddajte svoj komentar

Kranj 18°

zmerno oblačno
vlažnost: 63 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...