Tesnoba praznih tribun

Če ste športni navdušenec in navijač, gotovo vsako leto obiščete kakšno tekmo. Roko na srce – moderne komunikacijske tehnike jih že lep del prenašajo na televizijskih zaslonih, spletnih straneh in še kje, tako da tudi tisti, ki nimate časa za ogled tekmovanj ob igriščih, tekmovalnih progah, stadionih, bazenih, doskočiščih in še kje, lahko napete obračune ekip in posameznikov spremljate v živo ali si jih ogledate v posnetkih. Seveda lahko prižgete tudi radio, si o športnih rezultatih, napovedih in komentarjih preberete v časopisih ...

Možnosti in priložnosti je ogromno in ljubitelji športa te dni že težko čakamo, da se življenje vendarle počasi vrne v ustaljene tirnice – ter seveda igralci na igrišča in druga športna prizorišča.

Večina športnikov kljub epidemiji namreč ni prekinila svojih treningov, saj se zavedajo, da bo ob sprostitvi ukrepov treba prej ali slej pokazati, kaj so počeli zadnja dva meseca. V okviru omejenih možnosti se trudijo vsak po svojih močeh tudi zato, ker vedo, da se bo kmalu treba izkazati ne le pred neusmiljenimi štoparicami, ampak tudi pred trenerji in navijači.

Kot vse kaže, bodo tako pri nas kot marsikje druge najprej na igrišča prišli nogometaši. Ne le zato, ker je nogomet najbolj množičen šport, temveč tudi zato, ker se igra na prostem in ker se v njem vrtijo velike vsote denarja. Te dni iz tujine poročajo o velikanskih izgubah klubov in znižanju plač športnikom.

Težave imajo tudi naši klubi in to občuti tudi večina naših profesionalnih športnikov. Šport je pač že dolgo tudi vrsta gospodarske panoge in epidemija covida-19 je še kako posegla tudi na to področje. Odpovedana ali preložena je vrsta tekmovanj, če ni tekmovanj, pa seveda ni dohodka. In ne nazadnje tudi ni gledalcev ali navijačev.

Športniki in navijači pač potrebujemo drug drugega. Drug drugega podpiramo, drug z drugim se veselimo, skupaj pa privabljamo sponzorje in vse druge, ki šport podpirajo. Zato ni čudno, da so navijači že predlagali, da bi kupili vstopnice, čeprav ne bodo mogli biti na tekmi in si jo bodo lahko ogledali zgolj na ekranih. Prav tako so predlagali, da bi – za boljše vzdušje – sponzorirali lutke, ki bi sedele na njihovih sedežih.

Gotovo bodo do začetka tekmovanj športniki in navijači še imeli ideje, kako se prilagoditi novim časom in spremenjenim razmeram. Dejstvo pa je, da zagotovo oboji že težko čakajo dan, ki ga bodo lahko brez strahu in tesnobe spet doživeli na in ob športnih igriščih ter tekmovališčih.

Oddaj svoj komentar

Kranj 9°


vlažnost: 97 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

8/25

sreda

13/23

četrtek

15/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?