Soteska Vintgar bo svoja vrata spet odprla v petek. / Foto: Miro Zalokar

Po novem le krožna pot

V soteski Vintgar naj bi v petek sprejeli prve obiskovalce. Zaradi epidemije novega koronavirusa so jo odprli nekoliko kasneje, kot so sprva načrtovali.

Podhom – V Turističnem društvu (TD) Gorje so v preteklih dneh poskrbeli, da je soteska Vintgar spet pripravljena na sprejem obiskovalcev, pri čemer so se potrudili, da bo obisk varen tudi v luči ukrepov v zvezi s pandemijo novega koronavirusa. Med drugim so spremenili režim obiskovanja soteske, saj bo prav zaradi preprečevanja možnosti širjenja okužb skozi sotesko obisk potekal le v eni smeri, da se obiskovalci ne bi srečevali na ozkih poteh. Po vsej soteski so namestili napise, ki opozarjajo na priporočljivo dvometrsko razdaljo med obiskovalci, obiskovalcem bodo na voljo tudi razkužila, so pojasnili v TD Gorje.

V sotesko bodo obiskovalci vstopali v Podhomu, izstopali pa na Šumu. »Na izstopni točki ob slapu Šum se bodo odločili, ali bodo za vrnitev izkoristili pot skozi Sv. Katarino in Hom ali pa se bodo v Podhom vračali skozi Blejsko Dobravo in po poti skozi Strmo stran,« so razložili v TD Gorje. Parkiranje bo urejeno na plačljivem parkirišču v Podhomu ali na parkirišču ob pokopaliških vežicah na Blejski Dobravi. V zadnjem primeru bo treba najprej prehoditi pešpot skozi Strmo stran, kjer se lahko obiskovalci prav tako nadejajo številnih znamenitosti naravne in kulturne dediščine. »Na sotesko Vintgar pa bo moč pogledati tudi z druge perspektive, zato to možnost še posebno priporočamo.« V društvu si namreč želijo, da bi obiskovalci v čim večji meri do Vintgarja dostopali peš in s tem »pokazali svojo zavest do spoštovanja narave ter trajnostnega in sonaravnega turizma«. V času poletne turistične sezone bo znova zaživelo tudi parkirišče na Rečici ob tovarni Lip Bled, od koder bo v Vintgar vozil avtobus.

Vsem obiskovalcem priporočajo spletni nakup vstopnic. »S tem se bodo izognili nakupu neposredno na vstopni točki, s čimer bodo pomagali preprečevati morebitni prenos virusa ter zavarovali svoje zdravje in zdravje osebja.« Za zdaj števila oseb, ki bodo lahko naenkrat vstopali v sotesko, ne bodo omejevali, bodo pa vsi, ki bodo vstopnice kupili na spletu, izbrali uro vstopa v sotesko. Cene vstopnic so ohranili na lanski ravni, ta konec tedna pa bo za vstopnice veljala promocijska cena, ki za odrasle znaša pet evrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 4°

zmerno oblačno
vlažnost: 99 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

3/15

torek

6/18

sreda

7/19

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

OBVESTILA / Jesenice, 20. oktober 2020

Prireditve v jeseniški knjižnici odpovedane

PRIREDITVE / Radovljica, 24. oktober 2020

Bralni krožek na spletu

IZLETI / Kranj, 31. oktober 2020

Spominski pohod na Zelenico

OBVESTILA / Kranj, 1. november 2020

Pisarna odprta le ob sredah

 

 
 

 

 
 
 

Nova radovljiška knjižnica ima že novo streho / 22:49, 19. oktober

Izvajalec je pustil na strehi še kar nekaj svoje opreme. Za vsak slučaj. Koncept stavbe je prezahteven za SLO gradbenike. Arhitekt si je zam...

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 15:12, 19. oktober

Diktatura in splošna beda, v katero nas pod pretvezo epidemije pelje trenutna ablast po nareku Bruslja !!
Bo šlo?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 14:49, 19. oktober

Objasni, kaj imata „omejitev gibanja ljudi“ in „živilske karte in partijske uniforme“ skupnega?

Od jutri omejitev gibanja ponoči / 13:42, 19. oktober

Alo Hojs, kdaj dobimo živilske karte in partijske uniforme?

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:42, 19. oktober

Od jutri naprej boš po 9. uri zvečer čemel doma in razmišljal o demokraciji...

Le še korak od razglasitve epidemije? / 13:40, 19. oktober

A kej veš kje je dr. Krek? Je že imel poslovilno?

Le še korak od razglasitve epidemije? / 12:01, 19. oktober

Še to:
ti misliš, da je demokracija samo takrat, ko so vaši gor.
POJMA NIMAŠ.