Trener članske ekipe HišaNaKolesih Odbojkarskega kluba Triglav Kranj Sašo Rop / Foto: Aleš Oblak

Od sezone je pričakoval več

Trener članske ekipe HišaNaKolesih Odbojkarskega kluba Triglav Kranj Sašo Rop po zaključku sezone pravi, da je bila ekipa v državnem prvenstvu sposobna doseči več kot sedmo mesto.

Kranj – Že sredi marca je Odbojkarska zveza Slovenije odločila, da je letošnje državno prvenstvo v prvi Sportklub odbojkarski ligi zaključeno. Naslov slovenskih prvakov so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, kranjska ekipa HišaNaKolesih Triglav pa je bila na koncu sedma.

»Sedmo mesto za nas zagotovo ni zadovoljivo, saj smo od sezone pričakovali mnogo več, vsaj jaz osebno. Mislim, da je vzrok za to predvsem slab začetek sezone, na roke nam nista šli niti dve podaljšani tekmi s Šoštanjem. V pokalnem tekmovanju smo z uvrstitvijo med štiri najboljše cilje izpolnili, res pa je, da tudi v polfinalu nismo igrali tako, kot znamo. Ekipa je bila letos sposobna mnogo več, kot je končni rezultat v ligi, in tudi v morebitnem finalu bi imeli svoje možnosti, ampak tega nikoli ne bomo vedeli,« pravi trener Sašo Rop, ki je prepričan, da je zdravje vendarle na prvem mestu.

»Delo kluba se je postavilo v nekakšen 'stand-by' položaj, ki ga nihče ni predvidel. Kar naenkrat smo športniki in trenerji doma, in to pred ključnimi tedni sezone, za katere se dela večino sezone. Igralcem ni lahko, meni je lažje, ker z družino preživljam veliko kvalitetnega časa. Trenutno je na voljo tudi ogromno gradiva za 'študij' odbojke na daljavo. Mnogi trenerji po svetu so začeli deliti informacije, metodike dela in podobno. Zato mi še malo ni dolgčas in lahko rečem, da mi je ta čas po šestih letih treniranja brez odmora prišel celo prav,« pravi trener Rop, ki je prepričan, da so tudi igralci poskrbeli, da se bodo ob novem snidenju dobro počutili. »Na srečo imamo dovolj sodobne tehnologije in fantje so dobili zelo konkretne programe za delo od doma. Sedaj je tudi čas za vse sanacije manjših poškodb,« tudi pravi Rop in dodaja, da tako on kot ekipa že razmišljata o novi sezoni.

»Glede članske ekipe smo imeli v klubu pripravljena dva scenarija. Eden je bil korak nazaj in drastična pomladitev, drugi pa, da skušamo narediti korak naprej. Uprava se je odločila za drugi scenarij, tako da bomo nadaljevali s podobno strategijo kot do sedaj. Če nam uspe narediti ekipo po naših načrtih, bodo cilji ostali visoki, torej biti v zgornji polovici državnega prvenstva in naskok na medaljo, če bo le možno,« še dodaja Sašo Rop, ki pričakuje tudi pomoč okolja. »Imamo cilj postati nacionalni ali vsaj regijski panožni center s svojo dvorano s t. i. tarafleksom. Imamo celo investitorja, tako da v bistvu čakamo na formalnopravne postopke. V Kranju so optimalni pogoji za kaj takega, imamo namreč dobre srednješolske programe, kjer so športniki dobrodošli,« še dodaja Sašo Rop.

Oddajte svoj komentar

Kranj 23°

zmerno oblačno
vlažnost: 69 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

16/30

četrtek

18/23

petek

16/27

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 2. julij 2020

Planinsko-pohodniški izlet: Sivka

RAZSTAVE / Tržič, 2. julij 2020

Ljudska glasbila sveta

IZLETI / Naklo, 2. julij 2020

S kolesom na Bled

DELAVNICE / Tržič, Jezersko, 2. julij 2020

Praktično turistično izobraževanje

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

Planinski tabor na planšariji Dolga njiva

DELAVNICE / Kropa, 3. julij 2020

Delavnica graviranja in cizeliranja

RAZSTAVE / Kamnik, 3. julij 2020

Več kot pogled

 

 
 

 

 
 
 

V sredo v Sloveniji potrjenih 21 okužb z novim koronavirusom / 14:56, 2. julij

Pa naj še kdo reče, da je človek inteligentno bitje.

V sredo v Sloveniji potrjenih 21 okužb z novim koronavirusom / 14:56, 2. julij

Ker te toliko skrbi usoda celega sveta, ti priporočam :

............. BODI PREVIDEN, DA TI KAKŠEN KOMET NE PADE NA GLAVO

Spomin in opomin: nikoli več / 14:05, 2. julij

Komunisti so bili na čelu revolucije, ki je spremenila podobo območja, ki mu danes rečemo Slovenija. Pred letom 45 Slovenija sploh ni obstaj...

V sredo v Sloveniji potrjenih 21 okužb z novim koronavirusom / 13:55, 2. julij

Tale gripa je nova realnost s katero se bomo morali naučiti. Upam, da se cel svet čimprej začne zavedat, da karantena ni rešitev za obvarova...

Gradnja skorajda zaključena / 07:30, 2. julij

A elektriko že imajo, a kdo ve?

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 07:25, 2. julij

Če nimaš več babice, verjetno tudi dedija nimaš.
Ja, potem pa vprašaj prvega ki pride mimo.
hhehehe

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 22:00, 1. julij

In nimam babice.. več,
Branko, ti povej kako in kaj?