Asfaltiranje ceste Žaga–Podstudenec / Foto: Občina Kamnik

Spet živahno na gradbiščih

V občini Kamnik so v zadnjem mesecu dni znova zagnali nekaj gradbenih projektov.

Kamnik – V Šmarci je v polnem teku semaforizacija križišča pri nekdanji trgovini Tuš, s katero bodo omilili dosedanje zastoje ob priključevanju na državno cesto. »Z novo rešitvijo bomo pripomogli tudi k večji prometni varnosti, saj se bo poleg semaforizacije preuredila še cestna razsvetljava, dogradila se bo površina za pešce, obnovil se bo vodovod in uredil priključek lokalne ceste na državno. Za investicijo je bila z Direkcijo RS za infrastrukturo sklenjena sofinancerska pogodba. Decembra lani smo z izbranim izvajalcem podpisali gradbeno pogodbo, v aprilu pa smo začeli delati. Dela se bodo predvidoma zaključila konec maja, v tem času pa sta vzpostavljeni delni zapori regionalne in občinske ceste,« so nam naložbo predstavili na občini.

V aprilu so objavili razpis za ureditev križišča državnih cest Stahovica–Črnivec in Stahovica–Kamniška Bistrica ter za gradnjo hodnika za pešce in postavitev javne razsvetljave ob cesti na Črnivec. Poleg ureditev semaforiziranega križišča in izgradnje hodnika za pešce bodo zarisali nove prehode za pešce in obnovili vodovod ter kanalizacijo. Kot pojasnjujejo na občini, bodo pred samo izvedbo del pozvali tudi vse zainteresirane investitorje za elektronska komunikacijska omrežja, da izrazijo interes za vključitev k izvedbi navedenega projekta. Tudi ta projekt bo občina izpeljala skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo, s katero so že februarja sklenili pogodbo o sofinanciranju. Gradbena dela se bodo začela v prvi polovici junija.

Aprila se je zaključil tudi postopek javnega naročila za izgradnjo pločnika od odcepa za Markovo do naselja Vir pri Nevljah, tako da bo občina v tem mesecu podpisala gradbeno pogodbo z izbranim izvajalcem. Ta bo poleg pločnika v dolžini 350 metrov uredil tudi javno razsvetljavo in meteorni kanal. Projektantska ocena investicije je bila v tem primeru ocenjena na dobrih 260 tisoč evrov, a so v postopku izbire izvajalca in postopku pogajanj na občini prišli do cene 166 tisoč evrov.

Na področju rednega vzdrževanja občinskih cest je občina od ministrstva za infrastrukturo prejela obvestilo, da se v času epidemije koronavirusa izvajajo samo nujna dela. V aprilu so tako zaključili oziroma izvedli: rekonstrukcijo občinskih cest Žaga–Podstudenec v dolžini 310 metrov, Laniše–Stolnik v dolžini 114 metrov in vozišče ob usadu v Zgornjem Tuhinju v dolžini štirideset metrov.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT