Predsednik NK Triglav Beno Fekonja / Foto: Gorazd Kavčič

Trenirajo in čakajo nova navodila

Medtem ko se je sezona zaključila za ekipe mlajših nogometnih selekcij ter tretjeligaše, pa se prvoligaši še pripravljajo na zaključni del prvenstva. V kranjskem Triglavu so močno znižali plače.

»V klubu smo se takoj zavezali tudi k ukrepom, ki bodo blažili učinke epidemije,« pravi predsednik NK Triglav Beno Fekonja.

Kranj – Zaradi zaščite zdravja je izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije (NZS) prejšnji teden sprejel odločitev o zaključku tekmovanj na mladinski in amaterski ravni. Tako so se z 12. marcem zaključila tekmovanja v tretji SNL (vzhod in zahod). V 3. SNL - zahod je ekipa Bled Hirter po 14. krogih zasedala 4. mesto, Tinex Šenčur 5. mesto, Sava Kranj 7. mesto, ekipa Žirov pa je bila na 10. mestu.

Zaključena so tudi tekmovanja v prvi in drugi mladinski in kadetski ligi, ligi U15 za dečke, dekliških kategorijah U17, U15 in U13 ter vsa tekmovanja v futsalu. Prav tako sta zaključena sta tudi ženski in mladinski pokal. O načinu sestave lig za naslednjo sezono bodo odločali organi NZS.

NZS je predstavila še predlog, da se v okviru istih terminov zaključi tudi pokalno tekmovanje, vse tekme pokalnega tekmovanja bi lahko bile odigrane na nevtralnem igrišču. V kolikor se bodo tekme lahko odigrale, bodo te za zaprtimi vrati oziroma brez gledalcev.

Možnost igranja konec maja

Še vedno ni jasno, kdaj se bo nadaljevalo tekmovanje v prvi slovenski nogometni ligi. Kot pravijo na NZS, je možnost organizacije tekem odvisna od ukrepov države, ki za zdaj športne dogodke še omejujejo. Če bodo razmere v Sloveniji dovoljevale, da vlada omili oziroma sprosti ukrepe, pa bi se lahko državno prvenstvo nadaljevalo predvidoma konec maja. Teoretično bi prvi možni termin lahko bil 23. maj, čeprav je verjetneje, da se bodo prvenstva nadaljevala 30. maja ali najkasneje 6. junija in se predvidoma zaključila pred 25. julijem.

»Gotovo je najhujša stvar za športnika, če ne sme nastopati oziroma igrati. Podobno velja za trenerje in tudi druge v klubih. Športnike navadno zaustavijo poškodbe, tokrat pa nas je vse zaustavila epidemija covida-19. V našem klubu so se aktivnosti v zadnjem času precej umirile, kar pa ne pomeni, da ne delamo. Takoj po odpovedi tekem smo poskrbeli za delo od doma. Tudi naši igralci so takoj dobili navodila trenerjev, kaj naj počnejo doma in kako naj trenirajo. V klubu smo se takoj zavezali tudi k ukrepom, ki bodo blažili učinke epidemije. Tako smo vsem v klubu za tri mesece za več kot polovico znižali prejemke. Prav vsi v klubu so pri tem izrazili veliko solidarnost, ki nas je v upravi kluba navdušila,« je povedal predsednik NK Triglav Beno Fekonja.

Najpomembnejše je zdravje

Letos so imeli v kranjskem nogometnem prvoligašu vrsto načrtovanih prireditev, ki so povezane s stoletnico kluba, prav tako je ekipo čakal zaključni del sezone. »Za zdaj so vse aktivnosti ustavljene. Klubi prve lige smo se povezali med seboj v nekakšen krizni menedžment, med seboj imamo konference. Na njih se lotevamo aktualnih tem in ena od njih je tudi priprava izhodišč za nadaljevanje prvenstva. Povezali smo se z NZS in iščemo skupne rešitve. Zavedamo se, da je pri izvedbi tekem najpomembnejše zdravje igralcev in tudi vseh drugih vpletenih. Po drugi strani pa si vsi želimo, da bi se tekmovanja nadaljevala – četudi pred praznimi tribunami. Iščemo rešitve, da bi skupaj našli najboljšo formulo. Čakamo državo, ki bo morala povedati, pod kakšnimi pogoji se bo vrhunski profesionalni šport lahko znova aktiviral. Ko bomo to vedeli, mislim, da potrebujemo tri tedne, da prvenstvo pod določenimi pogoji lahko tudi izpeljemo,« je dodal Beno Fekonja.

Oddajte svoj komentar

Kranj 26°

zmerno oblačno
vlažnost: 61 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

16/30

četrtek

18/23

petek

16/27

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 2. julij 2020

Planinsko-pohodniški izlet: Sivka

RAZSTAVE / Tržič, 2. julij 2020

Ljudska glasbila sveta

IZLETI / Naklo, 2. julij 2020

S kolesom na Bled

DELAVNICE / Tržič, Jezersko, 2. julij 2020

Praktično turistično izobraževanje

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

Planinski tabor na planšariji Dolga njiva

DELAVNICE / Kropa, 3. julij 2020

Delavnica graviranja in cizeliranja

RAZSTAVE / Kamnik, 3. julij 2020

Več kot pogled

 

 
 

 

 
 
 

Gradnja skorajda zaključena / 07:30, 2. julij

A elektriko že imajo, a kdo ve?

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 07:25, 2. julij

Če nimaš več babice, verjetno tudi dedija nimaš.
Ja, potem pa vprašaj prvega ki pride mimo.
hhehehe

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 22:00, 1. julij

In nimam babice.. več,
Branko, ti povej kako in kaj?

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 18:20, 1. julij

Če nimaš še vnukov, potem pa vprašaj babico.
Če bi bil pa predsednik vlade Šarec, bi pa reku:

..................................Šarec, TO MI DELI !

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 17:33, 1. julij

zaprite meje pa čao

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 14:15, 1. julij

Nimam vnukov še...

Petnajst okužb na dan bi bil znak za alarm / 13:39, 1. julij

Vprašaj vnuke, to vedo že vrtčevski otroci.