Športni direktor ekipe SIJ Acroni Jesenice Marcel Rodman

Načrtujejo že novo hokejsko sezono

Slovenski navijači so se veselili svetovnega hokejskega prvenstva, ki bi se moralo v ponedeljek začeti v Tivoliju, a je zaradi epidemije covida-19 odpadlo. Odigrana ni bila niti končnica mednarodnih hokejskih tekmovanj, prav tako nismo dobili novih državnih prvakov. Kljub temu v obeh najmočnejših domačih klubih SIJ Acroni Jesenice in SŽ Olimpiji že delajo načrte za novo sezono.

Jesenice – Slovenija bi morala letos gostiti tekmovanje drugega kakovostnega razreda (divizija I, skupina A), ki bi moralo med 27. aprilom in 3. majem potekati v dvorani Tivoli v Ljubljani. Zaradi epidemije covida-19 je bilo že nekaj časa jasno, da prvenstva, na katerem bi se naša reprezentanca potegovala za mesto v svetovni hokejski eliti, ne bo. Ta teden so iz Hokejske zveze Slovenije (HZS) sporočili, da so na podlagi poziva Mednarodne hokejske zveze (IIHF) oddali prijavo za prvenstvo v prihodnjem letu, predvideni nadomestni termin pa je med 25. aprilom in 1. majem 2021.

Že od izbruha epidemije pri nas je bilo jasno tudi, da bo odpadel finale državnega prvenstva, v katerem bi se za nov naslov najboljšega potegovala SIJ Acroni Jesenice in SŽ Olimpija. Kljub temu da novega prvaka nismo dobili, pa se v obeh naših najmočnejših klubih že pripravljajo na novo sezono.

Tako so iz HK SŽ Olimpija sporočili, da bo člansko moštvo v novi sezoni kot glavni trener vodil nekdaj odlični gorenjski hokejist, reprezentant ter nato trener in selektor naše reprezentance Ivo Jan. Poleg vodenja članske ekipe bo vodil tudi celoten trenerski štab kluba. Potrditev Jana na mesto glavnega trenerja je nova kadrovska zamenjava v ljubljanskem klubu v zadnjem času, saj je v začetku aprila na mestu direktorja Tomaža Vnuka zamenjal Jože Kovač.

Na Jesenicah poudarek delu z mladimi

Poročali smo že, da so se minuli konec tedna na Jesenicah dogovorili za podaljšanje pogodbe z glavnim trenerjem Mitjo Šivicem. Od začetka tega tedna ima SIJ Acroni Jesenice tudi novega vratarja. To je Žan Us, ki je hokejsko kariero začel v Kranju, bil nato član jeseniškega moštva in nazadnje igral v Ljubljani. Nekaj tekem je odigral tudi v dresu slovenske reprezentance.

»V klubu smo se že pred časom odločili, da bomo gradili na mladih igralcih, da bomo aktivni v domačem okolju in da bomo ob tem seveda upoštevali finančno stanje kluba. Že v minuli sezoni je ekipa naredila velik korak naprej, žal pa na koncu niso mogli pokazati, koliko so v resnici vredni. Zato je bil naš prvi cilj pri načrtih za novo sezono, da se ekipi omogoči, da napreduje od tam, kjer je pred slabima dvema mesecema delo končala. Naš načrt razvoja kluba je namreč, da mladi hokejisti ne razmišljajo o tem, kako bodo napredovali zgolj do te mere, da bodo lahko šli igrat v tujino, ampak si jim želimo pogoje, v katerih bi želeli igrati, omogočiti doma,« pravi športni direktor ekipe SIJ Acroni Jesenice Marcel Rodman in dodaja, da delo z mladimi ne pomeni, da se odrekajo starejšim, izkušenim igralcem.

»V ekipi bo zagotovo tudi nekaj izkušenih igralcev, saj brez njih težko učimo mlade. Prav tako v moštvu potrebujemo trenerja, ki rad dela z mladimi, ki je tudi pedagog in mu niso pomembni zgolj rezultati tekem. Mislimo, da je Mitja Šivic pravi za to delo. Z njim zelo dobro sodelujeva in gotovo je tudi on garancija, da bodo imeli fantje dobre pogoje za delo. Seveda vemo, da brez uspehov ne bo napredka, zato smo se odločili, da pridobimo močnega vratarja. Žan Us je preverjeno dober vratar, ki je hkrati naš, slovenski up in gotovo je bil najboljša izbira za prvega moža obrambe,« razmišlja Marcel Rodman, ki je prepričan, da je pred klubom lepa prihodnost.

»Seveda bodo dobro delo ekipe in posledično rezultati pomenili, da bomo lažje dobili sponzorje in pridobili toliko denarja, da bomo fantom zagotovili boljšo prihodnost. Je pa trenutno težko, saj je koronavirus ustavil življenje in se trenutno težko pogovarjamo,« dodaja Marcel Rodman, ki ga skupaj z vodstvom kluba v naslednjih tednih čaka sestavljanje ekipe za novo sezono. »Naša želja je, da ohranimo večino dosedanjega moštva in dodamo nekaj okrepitev. Teh zagotovo ne bo veliko, gotovo pa bo še kdo,« še pravi Rodman.

Oddajte svoj komentar

Kranj 21°

pretežno oblačno
vlažnost: 59 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

8/26

sreda

13/21

četrtek

15/21

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...