Centralna stavba Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Šolskega centra Kranj oziroma nekdanja trgovska šola, ki je spomeniško zaščitena, bo kmalu dočakala potrebno prenovo. / Foto: Gorazd Kavčič

Šolo bodo kmalu prenovili

Celotna investicija pri prenovi centralne šolske stavbe Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Šolskega centra Kranj oziroma nekdanje trgovske šole je vredna več kot 750 tisoč evrov, od tega bo Kohezijski sklad prispeval 251 tisoč evrov. Gradnja naj bi se kmalu začela.

Kranj – Z javno-zasebnim partnerstvom naj bi se v kratkem začela energetska obnova centralne šolske stavbe Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole Šolskega centra Kranj. Gre za nekdanjo stavbo trgovske šole, kjer načrtujejo izolativne posege na strehi, zamenjavo stavbnega pohištva, prenovo razsvetljave in prenovo ogrevalnega sistema. Ta bo vključevala priklop na daljinski sistem ogrevanja na biomaso, posodobitve v kotlovnici in na toplotnih postajah ter prenovo sistema za ogrevanje sanitarne vode. Skupaj bo prenovljenih več kot 5400 kvadratnih metrov neto tlorisne površine.

Vrednost projekta znaša 751 tisoč evrov. »Na javnem razpisu je bilo kot javni partner uspešno podjetje Interenergo, d. o. o. Iz Kohezijskega sklada smo pridobili 251 tisoč evrov,« pojasnjuje direktor Šolskega centra Kranj Jože Drenovec in dodaja, da je objekt spomeniško zaščiten, za temeljito prenovo pa je bil že skrajni čas.

»Delamo skladno s priporočili Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, zato moramo upoštevati vsa priporočila. Tako se uporabljajo tudi priporočeni materiali. Za nas je pomembno, da bo šola po prenovi energetsko varčnejša in tudi primernejša za uporabnike. V nekaterih razredih so bile velike težave, saj jih ni bilo več moč segreti, okna so slabo tesnila, ob vetrolomu je odneslo steklo. Stavba je pač dotrajana, po prenovi pa bo ne le lepša, ampak tudi uporabnejša oziroma primerna sedanjim standardom,« pojasnjuje direktor Drenovec. Kot pričakujejo, naj bi se prenova začela že v kratkem.

»Dela želimo začeti čim prej. Dobiti moramo še formalno soglasje vlade, saj je lastnik stavbe država, mi pa smo zgolj upravljavci. Upam, da bomo imeli soglasje res kmalu, saj želimo do naslednjega šolskega leta imeti večino stvari narejenih do te mere, da ne bi motili šolskega pouka. Na vsak način pa bi morala biti prenova končana prej kot v enem letu,« pojasnjuje Jože Drenovec.

V šoli bo še naprej potekal pouk Srednje ekonomske, storitvene in gradbene šole. »V zadnjih letih se zanimanje dijakov za to šolo znova povečuje, tudi v novem šolskem letu je zanimanje za vpis kar veliko,« še dodaja direktor Šolskega centra Kranj Jože Drenovec.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

zmerno oblačno
vlažnost: 94 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

16/29

četrtek

16/29

petek

16/28

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 13. avgust 2020

Pot pod Storžičem

IZLETI / Kranj, 13. avgust 2020

Na planino Blato, planino Pri jezeru in Kredo

DELAVNICE / Rateče, 13. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

DELAVNICE / Rateče, 14. avgust 2020

V družbi z Vandotovimi junaki

OBVESTILA / Gorenjska, 14. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

PRIREDITVE / Bled, 14. avgust 2020

Predšmarni večer na Mlinem

OBVESTILA / Gorenjska, 17. avgust 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 18. avgust 2020

Kolesarski izlet v Šinkov Turn

 

 
 

 

 
 
 

Tanja odgovarja / 11:53, 12. avgust

Le kaj bi brez Tanje..?

Spodbujajo predelavo lesa / 11:52, 12. avgust

Lesno predelovalna panoga v Sloveniji je vedno bolj lesena... Nekoč močna pohištvena dejavnost, danes v buli totalno !!

Razstava Šenčurski dogodki / 13:23, 11. avgust

Šenčur ima skozi zgodovino vedno prava domoljuPna dejanja in tako kot župnik reče..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:17, 11. avgust

Ja, naslednjih 14 dni bo ključnih..

Epidemiološke razmere relativno stabilne / 13:08, 11. avgust

S tole LGBT majčko je Jelko nekoliko izgubil na svoji ostrini... :)

Več kot sto nesreč kolesarjev / 12:47, 11. avgust

Predlagam, da vsak najbolje pazi sam na sebe. Včasih, tudi, če imaš prednost ni treba vztrajati, ampak se je bolje odpeljati naprej zdrav. P...

Posilstvo tudi, ko ni uporabljena sila / 17:19, 10. avgust

Za huda kazniva in sprevržena dejanja, kot so posilstvo in umor otroka, nosečnice ali nemočne osebe = SMRTNA KAZEN pika.