Gredice v Arboretumu so že v polnem cvetju, a za sprehod po parku veljajo posebna pravila. / Foto: Gorazd Kavčič

Arboretum je znova odprt

Po mesecu dni se je včeraj, 20. aprila, znova odprl park Arboretum, kjer pa letos tradicionalne razstave spomladanskega cvetja ne bodo pripravili na tak način kot minula leta. Prav tako v parku zaradi epidemije veljajo prilagojena pravila.

Volčji Potok – Zelo nestrpno so tako obiskovalci kot zaposleni čakali na dan, ko bo Arboretum lahko znova odprl svoja vrata; park je namreč prav v teh spomladanskih tednih izjemno pisan in cvetoč. Če bi bilo leto takšno kot minula, bi se prav v teh dneh intenzivno pripravljali na odprtje spomladanske razstave in sejma, ki vsakokrat predstavlja vrhunec dogajanja v parku, a letos so se razmeram morali prilagoditi.

»Za letošnjo sezono smo se zaradi posebnih razmer pripravili malo drugače. Da bi minimalizirali možnosti za okužbo s koronavirusom pri obiskovalcih in zaposlenih, smo prilagodili pravila vstopanja in obnašanja v parku. Ločili smo pot vstopa in izhoda iz parka. Izhod bo skozi vrata v drevoredu. Da ne bi prihajalo do neposrednega srečavanja, bomo obiskovalce ob vstopu usmerili na levo in jih po glavnih poteh usmerjali z rumenimi puščicami 'Priporočena pot',« je o novem režimu na vhodu povedal direktor Arboretuma Volčji Potok Aleš Ocepek in obiskovalce pozval, naj izkoristijo možnost nakupa vstopnic na spletu. Vstopnico, kupljeno na spletu (ta sicer velja eno leto), lahko doma natisnejo ali odprejo na telefonu in kodo približajo čitalniku ter tako vstopijo brezstično. Še vedno bo sicer možen tudi nakup vstopnice pri okencu vstopnega objekta, kjer pa bo treba upoštevati priporočeno varnostno razdaljo. »Varnostno razdaljo priporočamo tudi v parku samem, a Arboretum je dovolj velik, da so obiskovalci brez težav drug od drugega oddaljeni tudi po deset metrov in več,« še pomirja Ocepek.

Park tako odpira svoja vrata, a do nadaljnjega ostajajo zaprti vsi prostori – rastlinjaki, razstavišča in galerija, tudi kavarna in prodajalna spominkov. Otroško igrišče je ograjeno, ker uporaba igral ni dovoljena. Klopi so bodisi odstranjene ali prevezane z opozorilnim trakom, saj jih ni dovoljeno uporabljati. Odprta pa ostajajo stranišča pri vhodu in v pristavi, ki jih bodo najmanj dvakrat dnevno razkužili. K upoštevanju pravil bodo obiskovalce opozarjali redarji.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

oblačno
vlažnost: 99 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

12/23

nedelja

9/24

ponedeljek

10/25

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 13. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 14. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, Cerkje, 14. julij 2020

Kolesarska izleta

FILM / Jesenice, 14. julij 2020

Pavarotti

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 15. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 16. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Krvavi Kongo / 22:57, 11. julij

Točno tako Leopold ni bil nikoli v Kongu, Hitler ni bil nikoli v taborišču, Tito ni bil nikoli na Golem Otoku, a ljudje so umirali kot po...

Ohranjajo vleko ploha / 22:43, 11. julij

Do pred kratkim je živel v Kranju in so bili vsi ostali Slovenci za njega Neslovenci primorci so bili Italijani, Štajerci Turki, Dolenci pa ...

Ohranjajo vleko ploha / 22:37, 11. julij

Imam nažalost švagerja, pameten da kar po šivih poka, v življenju pa mu ni uspelo popolnoma, nič sovraži vse kar ni Gorensko in Srbsko tipičen Šovinist

Ohranjajo vleko ploha / 22:33, 11. julij

Ja gdo? katera Gorenka, pa še hoče Gorenca za Moža?
Če prav nič ne znajo so najbol pametni, dopoldan sovražijo sami sebe popoldan pa celi svet.

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 16:12, 10. julij

"Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?"
---------------------------
V Srbiji v samostanu Studenica imaju fraj. Ne vem pa če imajo žar.
Če ostaneš dol, ti ga jaz kupim.
Ajd.

V četrtek sedemnajst novih okužb / 15:27, 10. julij

Kdo bo skrbel za naše zdravje, če zboli vladni govorec Jelko ?

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 10:33, 10. julij

Cerkev Sv. Metoda in Cirila v LJ ponuja celotno ponudbo od žara do trubaćev. Gospod 20% pride civilno poročit v park pred cerkvijo.