Predsednik države Borut Pahor je včeraj obiskal Dom starejših občanov Kamnik.

Veseli pomembnega obiska

Dom starejših občanov Kamnik, kjer še niso zabeležili primera okužbe s covidom-19, je včeraj obiskal predsednik države Borut Pahor. Ker v občini Kamnik zelo uspešno zajezujejo širitev virusa, se je zahvalil tudi županu Mateju Slaparju.

Kamnik – Predsednik države Borut Pahor je v času epidemije obiskal že osem domov za starejše, včeraj, 16. aprila, na pobudo svojcev stanovalcev in vodstva doma tudi Dom starejših občanov (DSO) Kamnik, kjer sta ga med drugim sprejela direktorica Maja Gradišek in župan Matej Slapar. Kljub prvotnim pomislekom o obiskovanju teh najbolj ranljivih članov naše družbe je namreč spoznal, da starejšim, ki so te dni izolirani v domovih brez možnosti obiskov svojcev, njegov obisk zelo veliko pomeni. Tudi v Kamniku so ga stanovalci in zaposleni z maskami na obrazu pričakali na vseh balkonih in v atriju doma, mu pripravili kulturni program in mu predali skromno darilo ter z zanimanjem prisluhnili njegovim besedam.

»Iskreno vam čestitam, da se vam je v vsem tem času uspelo izogniti okužbi, zato vodstvu doma ter vsemu osebju izrekam veliko spoštovanje. Želim si, da bi moj obisk razumeli kot izraz splošne spodbude, upanja in odgovornosti ter spoznanja, da nam bo skupaj uspelo. Narava te krize je namreč takšna, da nam lahko uspe le s tesnim sodelovanjem vseh. Priča smo izredno hitri in koreniti spremembi življenjskega stila, ki v naši zgodovini nima primere, čeprav so med vami številni, ki ste doživeli že marsikaj. Razsežnosti te krize so svetovni, zato je na preizkušnji človečnost, saj smo odvisni drug od drugega. Zato je prav, da v tem času spodbujamo vrline, kot so občutek za soljudi, razumevanje, toplina, dobrota. Čeprav se po vseh teh tedni verjetno soočamo tudi z občutkom nemoči, da razmer ne obvladamo, gre Sloveniji v primerjavi s preostalim svetom zelo dobro, zahvala za to pa gre vsem, ki so na 'prvi bojni liniji'. Držimo pesti, da bomo na tak način tudi uspeli priti ven iz najhujšega. Ta hip mi največje skrbi povzroča morebitna nestrpnost med ljudmi, saj bomo uspešni le s potrpežljivostjo in zaupanjem,« je starostnike in zaposlene nagovoril Pahor in se hkrati zahvalil tudi županu Mateju Slaparju, ki mu s sodelavci uspeva, da v občini že dva tedna niso zabeležili nove okužbe (ostajajo pri številu 17).

Kot je poudarila direktorica doma Maja Gradišek, je zaposlenim virus zunaj doma uspelo zadržati z obilo truda in požrtvovalnosti in prepričani so, da bo tako tudi v prihodnje. Predsednika pa je pozvala, naj pripomore k temu, da bodo za svoje delo tudi pošteno plačani.

Oddajte svoj komentar

Kranj 5°

jasno
vlažnost: 96 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT