Čas za iskanje poti do novih znanj

Tudi Ljudska univerza Kranj se je prilagodila razmeram, povezanim s koronavirusom. Dejavnosti izvajajo na daljavo. Ta čas je po mnenju direktorice Mateje Šmid primeren tudi za iskanje poti do novih znanj.

Kranj – Tudi Ljudska univerza Kranj (LUK) in medgeneracijski center, ki ga upravlja, sta sredi marca zaradi epidemije covida-19 zaprla vrata za udeležence. »Kljub temu potekajo vsi poslovni procesi,« pravi direktorica Mateja Šmid in dodaja, da pripravljajo poročila za evropske projekte, odprti so še nekateri razpisi, na katere se nameravajo prijaviti, prav tako pa dejavnost izvajajo v največjem možnem obsegu.

Pet zaposlenih trenutno dela od doma, deset pa so jih napotili na čakanje na delo. Delo od doma zaposlenim ne predstavlja ovir, saj imajo vso potrebno IKT-opremo, pri vseh udeležencih pa ni bilo tako, kar je bil po besedah Šmidove precejšen izziv. Kljub temu jim je že po tednu dni ob sodelovanju predavateljev in drugih zunanjih sodelavcev uspelo vzpostaviti izobraževanje na daljavo s pošiljanjem gradiv po e-pošti in srečevanjem v spletnih aplikacijah, ki omogočajo skupinske in individualne videokonference, tako pri programih za pridobitev izobrazbe (osnovna šola za odrasle, srednješolski programi) kot tudi pri tečajih in delavnicah.

Brezplačne aktivnosti medgeneracijskega centra so preselili na spletno stran LUK www.luniverza.si in Facebook. Objavljajo spletne vsebine z najrazličnejših področij: vadba, ustvarjanje, jezikovno znanje, digitalne vsebine, kulinarika, branje, obisk muzeja, ogled filma ..., že tretji teden pa določene aktivnosti izvajajo tudi v živo, je razložila Šmidova.

Na daljavo deluje tudi Svetovalno središče LUK, kjer so na voljo svetovalke za brezplačno individualno svetovanje. »Skupaj z udeležencem pripravijo osebni izobraževalni načrt, sestavijo mapo dosežkov, poiščejo možnosti za izobraževanje in učenje, tudi na daljavo. Mislim, da je ta čas zelo primeren za načrtovanje lastnega osebnega in poklicnega razvoja ter iskanje poti do novih znanj,« je poudarila Šmidova. Prav tako so v okviru Demenci prijazne točke še vedno na voljo za pogovor in pomoč osebam z demenco v zgodnji fazi bolezni ter njihovim svojcem in tudi drugim.

Oddajte svoj komentar

Kranj 7°

pretežno jasno
vlažnost: 96 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

4/18

nedelja

8/23

ponedeljek

9/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT