Tereza Prepadnik: Good boy, akril na papirju, 2020

Najdeni na spletu

Na spletu je na ogled razstava ilustracij Kje nas najdete? s podnaslovom Mlada ilustracija 2020, na kateri se predstavlja devetnajst avtorjev mlajše generacije.

Radovljica – Virus je del našega življenja preselil na splet, kar še posebno velja vsebine, povezane s kulturo in umetnostjo. V času izolacije je bilo tako »odprtih« kar nekaj predhodno načrtovanih likovnih razstav. V Galeriji Šivčeve hiše so tako za splet pripravili razstavo ilustracij Kje nas najdete? Mlada ilustracija 2020.

V uvodu k razstavi preberemo, da je ilustracija od nekdaj osvetljevala besedila, pojme, sporočila in jim dodajala nekaj, kar je povzročilo, da so se posredovane ideje kar najbolj vtisnile v zavest. »Tako moč ima, ker nas vselej znova preseneča s svojo dovršenostjo, humorjem, z inovativnostjo in neomejeno zmožnostjo, da podoba razločno spregovori. To ostaja dejstvo tudi, ko spremljamo delo najmlajše generacije ilustratorjev, kjer avtorji vsak po svoje raziskujejo izrazne zmožnosti ilustracije in svetu posredujejo dela ter s tem množico svojih unikatnih likovnih govoric,« sta zapisali kuratorki tokratne razstave Ajda Ana Kocutar in Lara Mejač.

Pripravili sta izbor mladih umetnikov, ki ustvarjajo v najrazličnejših likovnih tehnikah, od risbe, ki ostaja temelj marsikatere ilustracije, preko raznovrstnih kolažev, do sodobnih pristopov povsem digitalne ilustracije in 3D-modeliranja podob. »Pestrost izraznih načinov avtorjem omogoča neskončno domiselnost in pomensko večplastnost, ki dane podobe povezuje z brezčasnim poljem referenc,« dodajata kuratorki razstave, ki sta v galerijo na spletu povabili 19 umetnikov mlade generacije. Svoja aktualna dela predstavljajo: Jure Brglez, Tjaša Cizej, Peter Ferlan, Veronika Hozjan, Hana Jesih, Jaka Juhant, Zala Kalan, Petra Korent, Janja Kosi, Alin Kostiov, Gašper Kunšič, Luka Lavrenci, Matija Medved, Eva Mlinar, Sangara Perhaj, Tereza Prepadnik, Maruša Račič, Dorijan Šiško in Lea Zupančič, ki je k razstavi pripravila tudi ličen katalog.

Na naslov razstave si boste najlažje odgovorili s klikom na spletne strani Muzejev Radovljiške občine (www.mro.si) ali direktno na https://kjenasnajdete.cargo.site/.

Oddajte svoj komentar

Kranj 10°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

6/18

sobota

6/19

nedelja

9/21

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

IZLETI / Brezje pri Tržiču, 30. maj 2020

Spletno Majsko romanje po Rožnovenski poti

IZLETI / Strahinj, Duplje, 31. maj 2020

Pohod po Udin borštu

RAZSTAVE / Škofja Loka, 2. junij 2020

Žiri, čevljarsko mesto

IZLETI / Kranj, 2. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

 

 
 

 

 
 
 

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:53, 29. maj

Z prijateljico še srečava vsak drugi dan seveda negre Brez poljubov, še bolj sva zdrava kot pred Corono.

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 22:51, 29. maj

Ljudje božji kako ste naivni kakšno Korona,neki če nebi bilo te epidemije bi isto toliko Ljudi umrlo,Jaz delam pri potrebujem zavodu v Nemči...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 18:22, 29. maj

Sivolasi brezzobi debeluh iz NIJZ -ja ne ve, da je Zdravc nabavil preveč mask in dokler zaloga rahlo ne poide, Jelko vztraja, da so maske obvezne...+ umivanje nog !
TOP LISTA NADREALISTA :)

Nova realnost v turizmu / 18:20, 28. maj

Jelko pravi, da če bo v jeseni virus mutiral si bo obvezno umivati tudi noge !

Podaljšali rok oprostitve najemnin / 16:49, 27. maj

Po seji pa gredo v gostilno in skupaj sedijo za isto mizo !
FAKINGBULŠIT

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 10:20, 27. maj

Pa dobr, če vas je Tito tolk sovražil pa tolk potamanil, kdaj se vas je tolk nakotil?

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 08:04, 27. maj

gledam; pravilno si ocenil, da so Nemci dobrodošli, Slovenci so pa sprti za vse večne čase. Nemci niso nikoli bili problem za komuniste; Slo...