V šov Zvezde plešejo sta se Teja in Jani Jugovic podala brez pričakovanj, po novo izkušnjo, znanje in zabavo, a bo to moralo zdaj malce počakati. / Foto: arhiv POP TV (Ana Gregorič)

Iz kuhinje na plesni parket

Ljubljančanka Teja in Škofjeločan Jani Jugovic, znana tudi pod imenoma Cool Mamacita in Cool Fotr, sta se iz kuhinje, kjer sta se spoznala pred dobrimi sedmimi leti, preselila na plesni parket. Spremljali ju bomo v četrti sezoni šova Zvezde plešejo, ki pa je zaradi trenutnih razmer do nadaljnjega prekinjen.

Tejo in Janija že od samega začetka, ko sta se spoznala v prvi sezoni šova Gostilna išče šefa, druži ljubezen do kuhanja in uživanja v hrani. Skupaj sta ustanovila podjetje Tejani, ki je bilo, kot pravita, zanju velik zalogaj, saj sta od idejne zasnove do njene realizacije naredila vse sama.

V kuharske vragolije sta vpeta še danes, tako v zasebnem kot poslovnem življenju. »Še vedno pripravljava recepte za različne naročnike, partnerje in najine sledilce,« nam zaupata. Do nedavnega sta bila vsejeda, potem pa je Jani predlagal, da poskusita omejiti meso in se skušata prehranjevati pretežno rastlinsko – predvsem z razlogom, ker je Teja imela načrtovano operacijo glasilk, Janiju pa je primanjkovalo kondicije. »Dobra dva meseca sta mimo in počutiva se veliko bolje kot prej. Še vedno jeva zelo dobro, predvsem pa raznoliko in kar nama odgovarja. Mesa ne pogrešava, hrana je večinsko rastlinskega izvora, občasno pojeva le kakšen sir,« pojasnjuje Jani.

Njuno vsakodnevno življenje lahko spremljamo tudi na socialnih omrežjih. V tovrstne vode sta se podala zaradi kuhanja. »Za večjega naročnika sva snemala video recepte in pri projektu sva sodelovala s snemalcem, ki je zadevo tudi zmontiral do končne oblike. Ker se rad učim novih stvari in ker me je zanimalo, kako pride do končnega izdelka, sem budno opazoval celotno dogajanje. In tako sem začel sam. Znanje sem prenesel v vloge, ki sem jih zaradi dobrega odziva začel redno objavljati na Facebooku na strani Cool Fotr. Istočasno sva si s Tejo ustvarila tudi račune na Instagramu in po štirih mesecih so prispela prva povpraševanja s strani podjetij,« pripoveduje Jani. Teja na svoji strani Cool Mamacite sledilcem pomaga z nasveti, jih zabava in predstavi izdelke z vidika realnega potrošnika. »Teja je človek, ki svoj vpliv uporablja za dober namen. To delo jo osrečuje in si ne predstavlja, da bi delala karkoli drugega. Z Instagramom so se ji uresničile otroške sanje, saj je želela postati pevka ali igralka,« pove Jani.

Ker imata oba »cool« starša zelo rada izzive in sta tekmovalna, sta se na Janijevo pobudo odločila za sodelovanje v šovu Zvezde plešejo. Prvo oddajo smo si že lahko ogledali, do nadaljnjega pa je produkcija zaradi pandemije novega koronavirusa prekinjena. Priprave na prvi nastop so bile po njunih besedah izredno zahtevne, a hkrati prijetne. »Oba imava krasna soplesalca in komaj čakava, da nadaljujemo treninge,« pravita in nam še zaupata, da sta pred prvim nastopom trenirala vsak dan. »Najina soplesalca Nika in Tomaž sta izredno razumevajoča in prilagodljiva. Pri plesu sta najtežji drža in koncentracija oziroma motorika. Zelo težko je usvojiti toliko stvari hkrati v tako kratkem času,« pove Teja, ki se je že predstavila v prvi oddaji, v prihodnje pa se najbolj veseli odrezavih plesov, kot so quick step ali tango oziroma paso doble. »Janiju pa je popolnoma vseeno. On si želi plesati vse,« še doda. Janijevih plesnih korakov še nismo videli, a kot pravi Teja: »Ko Jani usvoji koreografijo, pleše s srcem.« V času, ko je zaradi koronavirusa javno in družabno življenje zastalo, zelo resno jemljeta navodila, da je treba ostati doma in čim manj hoditi ven. »Ta čas bova izkoristila za druženje s svojimi otroki,« sta sklenila Teja in Jani Jugovic.

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

pretežno oblačno
vlažnost: 64 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

12/22

četrtek

15/21

petek

8/13

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 24. september 2020

Kraška trgatev

IZLETI / Kranj, 24. september 2020

Krajinski park Zgornja Idrijca

OBVESTILA / Cerklje, 24. september 2020

Pohod na Ratitovec prestavljen

PRIREDITVE / Tržič, 24. september 2020

Ura pravljic

IZLETI / Naklo, 24. september 2020

S kolesom do Medvod

DELAVNICE / Škofja Loka, 26. september 2020

Rokodelska doživetja

IZLETI / Kranj, 26. september 2020

V osrčje Kamniško-Savinjskih Alp

IZLETI / Šenčur, 26. september 2020

Juliana trail Kranjska Gora–Mojstrana

 

 
 

 

 
 
 

Politzgodovina / 08:55, 24. september

Gospod Stane, na revolucijo ste pa pozabili, čeprav je zahtevala več žrtev kot vojna. Leta 2016 so Šenčurjani izborili pomembno zmago, da Sl...

Drugi val nas je prehitel / 12:54, 23. september

Za še en uspešen klon, zdej res ne vem več kdo je kdo.. :)

Drugi val nas je prehitel / 12:52, 23. september

Tako je, bravo vojči&ela !

Drugi val nas je prehitel / 11:41, 23. september

Ela, hvala za vzpodbudo.
Prvič, da na argument Primož ne flanca.

Drugi val nas je prehitel / 09:33, 23. september

Bravo Ela !!

Drugi val nas je prehitel / 23:40, 22. september

bravo vojči !!

Drugi val nas je prehitel / 20:13, 22. september

Opozicija je napadla Simono Kustec, ker ni imela maske na eni prireditvi.Da mora odstopit pravijo.Zanimivo je pa tole:" Celotna opozicija, ...