Življenje v domači občini

Kako daleč se mi danes zdijo dnevi v začetku leta, ko je bilo tako zabavno iskati lokacijo za naslednje potovanje in spremljati fotografije prijatelja, ki se je brezskrbno potepal po Filipinih. Ali pa februar, ko sem se po prijetni vožnji s kajakom grela pod toplim soncem na enem od nam bližnjih hrvaških otokov in spremljala sporočila nečakov z enega od italijanskih smučišč. Življenje se je od takrat vsem nam korenito spremenilo.

Najprej so nam odsvetovali, nato pa prepovedali potovanja v tujino, pred kratkim še v druge občine. Sprva so nam odsvetovali izlete v gore, nato so zaprli planinske poti. Čeprav zdrava pamet pove, da je smisel teh ukrepov preprečiti romanje Slovencev v obmorske in druge turistične kraje in nepotrebne nesreče v gorah in pri drugih bolj ali manj adrenalinskih aktivnostih, pa zdaj prihaja tudi do kakšnih absurdnih situacij. Seveda se lahko še naprej odpravimo delat v drugo občino ali k zdravniku, pa tudi k svojcem, če ti potrebujejo našo pomoč, pa vendar – kam še lahko gremo na sprehod? Vendarle je gibanje na svežem zraku (brez druženja, seveda) še vedno priporočljivo. In celo zdravilno, saj odganja tesnobo, ki je v tem negotovem času zvesta spremljevalka mnogih. Je ta vrh v naši ali že v sosednji občini? Je ta pot markirana in zato zaprta ali se po njej lahko sprehajam? S takšnimi in podobnimi vprašanji so se tudi name že obrnili nekateri znanci. Priznam, navajena sem na zelo aktivno preživljanje prostega časa, a vse omejitve sprejemam z razumevanjem. Ni mi težko biti doma, ne nazadnje moje stanovanje že dolgo ni bilo tako temeljito pospravljeno kot te dni. Čas najdem za stvari, ki sem jih vseskozi odlašala, berem, kot že dolgo ne, tudi rekreacija za štirimi stenami zna biti zabavna. Od obiskovanja gora sem se tudi sama za nekaj časa poslovila – tako kot morje me bodo tudi gore zvesto čakale.

Tudi omejitev na gibanje v domači občini se mi ne zdi strašna. Morda zato, ker imam srečo, da živim v občini Kamnik, ki ponuja brezmejne možnosti sprehodov v naravi. Seveda, Bohinj in Bled sta naša bisera, prav tako Jezersko, pa obmorska mesta in še mnogo lokacij, na katere pomislimo, ko si zaželimo izleta. A kdaj ste bili nazadnje v bližnjem gozdu? Sama z veliko mero navdušenja spoznavam do sedaj še neprehojene bližnje poti po gozdovih in čez polja na bližnje hribčke, ki mi vedno znova ponujajo nove poglede na domače mesto. Spet bo prišel čas, ko bomo lahko brez omejitev potovali in hodili naokoli, a prav nič narobe ne bo, če si damo priložnost in – četudi zaradi izrednih razmer – bolje spoznamo domačo občino.

Oddaj svoj komentar

Kranj 10°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

5/15

nedelja

8/12

ponedeljek

8/20

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 27. september 2020

Rokodelska doživetja

RAZSTAVE / Šenčur, 27. september 2020

Umetniki v času koronavirusa

PRIREDITVE / Podnart, 27. september 2020

Dan odprtih vrat kmetije

DELAVNICE / Škofja Loka, 28. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 28. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 28. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?