Olimpijske igre čez eno leto

Poletne olimpijske igre v Tokiu bodo namesto letos prihodnje leto ob skoraj enakem času.

Kranj – Mednarodni olimpijski komite in japonski prireditelji so se ta teden odločili, da za skoraj natančno leto dni prestavijo poletne olimpijske igre v Tokiu. Olimpijske igre Tokio 2020, ki so obdržale svoje uradno ime, bodo tako na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom prihodnje leto. Na glavni železniški postaji v Tokiu so že nastavili uro, ki odšteva čas do iger na nov termin leta 2021. Olimpijska plamenica, ki so jo 20. marca na Japonsko pripeljali iz Grčije, bo do konca aprila razstavljena v nogometnem centru v okolici Fukušime. Kako bo zaradi epidemije koronavirusa in prestavitev iger za eno leto potovala naprej, pa za zdaj ni jasno.

Na novi rok so delo nastavili tudi nacionalni olimpijski komiteji. »Zdaj imamo okvire, znotraj katerih lahko začnemo zadevo graditi na novo. Veliko je seveda še neznank, predvsem kar se tiče kvalifikacijskih tekem in turnirjev za sestavo slovenske ekipe. To bo moral Mednarodni olimpijski komite s posameznimi panožnimi zvezami še uskladiti. Za nas in športnike pa je najbolj pomembno, da bodo tisti, ki so merila že izpolnili, svoje norme obdržali,« je ob tem povedal generalni sekretar Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) Blaž Perko in dodal, da se OKS že dogovarja za aneks v najemni pogodbi za prostore, ki so predvideni za slovensko hišo v Tokiu. Preverjajo tudi, kakšne so možnosti, da denar za letalske vozovnice dobijo povrnjen oziroma da se vplačila prenesejo v nakup vozovnic za prihodnje leto.

»Še najmanj težav je s sredstvi za priprave športnikov, ki smo jim za igre namenili okrog pol milijona evrov, je pa res, da bodo v prihodnjem letu za priprave spet potrebovali denar,« je še dodal Perko in hkrati pozdravil prve predvidene ukrepe nove slovenske vlade za pomoč v času pandemije tudi za tiste, ki delajo v športu. Z gospodarsko krizo se zagotovo obeta tudi manj donacij in sponzorstev.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 83 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

8/25

sreda

13/23

četrtek

15/19

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...

Manj raka ali manj obravnav? / 16:27, 30. maj

Avtorica članka, ko se je začela korona je takrat svet obstal. Zdravniki so povedali, da se vsi ukvarjajo s pandemijo in, da vse druge diagn...

Počivalšek: zlorabe so nesprejemljive / 09:40, 30. maj

Ejga švaba, kva vam je mask zmanjkalo v Nemčiji al so švabi škrti?