Mamam posvečen dan

Jutri bomo zaznamovali materinski dan, to je dan, ki je posvečen vsem materam. Navada praznovanja tega dne se je v Evropo razširila iz ZDA po drugi svetovni vojni, pri nas se je uveljavila po osamosvojitvi.

Na materinski dan se otroci svojih mam spomnijo z raznimi majhnimi pozornostmi – risbami, cvetjem ali prijaznimi besedami, zapisanimi na listu papirja. O svojih mamah so razmišljali tudi učenci Podružnične šole Dražgoše.

Ajda Jelenc: Govorila bom o mami. Ime ji je Tatjana. Stara je 37 let. Mami je visoke in vitke postave. Ima rahlo srčaste ustnice, rjave oči in raven nos. Je zelo prijazna in lepa. Za v službo rada obleče obleko, ko pa je doma, nosi hlače. V službi piše letake in časopise. Ko pride domov, mi pomaga narediti domačo nalogo. Zvečer skuha večerjo. Brez nje si sploh ne prestavljam življenja.

Tine Pintar: Pripovedoval bom v svoji mami Renati. Rodila se je na Štajerskem. Zdaj že enajst let živi v Dražgošah. Stara je 40 let in je vitke postave. Ima kratke svetlorjave lase. Rada se obleče v športna oblačila. Njena najljubša pesem je Faded Alana Walkerja. Dela v laboratoriju na Golniku. Rada je špagete z bolonjsko omako, hodi v gore, pogleda kakšno nogometno tekmo. Z nami rada igra ping pong, igramo kakšne družabne igre, na primer karte ali catan. Zame je moja mami najboljša na svetu.

Uroš Jelenc: Opisal bom svojo mami Ano. Mami je močnejše postave in srednje visoka. Stara je 33 let. Nosi očala. Ima bolj temne lase. Rada igra rokomet. Kadar je v golu, ji težko daš gol. Rada ima pse in zajčke. Rada je v družbi. Večkrat se obleče v bolj športna oblačila. Lepo skrbi zame in za brata! Mami naju ima rada.

Urša Šolar: Opisala bom svojo mami Andrejo. Stara je 41 let. Po poklicu je učiteljica. Je močnejše postave. Ima okrogel obraz in prifrknjen nos. Usta ima rahlo srčaste oblike. Lase ima svetle in kratke. Njene oči so modre. Rada je testenine. Za v službo obleče bolj lepa oblačila, doma ima pa raje trenirko. Doma pospravlja, kuha, lika in pere. Kadar ima čas, rada bere ali pa gre kam z družino. Rada se gre kakšno družabno igro. Mami imam rada. Z njo se imamo lepo.

Oddajte svoj komentar

Kranj 1°

jasno
vlažnost: 83 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

2/24

petek

4/21

sobota

5/24

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Previdno pri nabiranju čemaža / 21:05, 9. april

To je čisto enostavno. Če ne smrdi po česnu, ni čemaž.

Kolesarjenje znotraj občinskih meja / 13:35, 9. april

Cca 500 m?
Cca?
Natančnost pa taka!

Kolesarjenje znotraj občinskih meja / 08:29, 9. april

Članek zavaja bralca v delu, kjer pisec članka navaja, da se lahko kolesar pelje po območju MO Kranj iz smeri Tatinca proti Čadovljam. Dejst...

Sprostitev nekaterih ukrepov predvidoma po veliki noči / 18:34, 8. april

U bistvu ima marker1 kar prav, če hočjo, da mi kupimo maske naj jih kar sami dostavjo, kaj se bomo mi še s tem brigali ja.....
FAIL O-o

Sprostitev nekaterih ukrepov predvidoma po veliki noči / 15:38, 8. april

Vlada je podala izjavo, da bo plačala samo tisto ustrezno zdravstveno opremo, ki bo pristala na Brniku. Kdor hoče prodati dobro opremo, jo b...

Sprostitev nekaterih ukrepov predvidoma po veliki noči / 10:29, 8. april

A je novi mesija zrihtu ?

Sprostitev nekaterih ukrepov predvidoma po veliki noči / 09:08, 8. april

Na Kitajskem po poročanju POP TV že 12. dan čaka za Slovenijo rezerviranih slabih šest milijonov kosov zaščitne in medicinske opreme, samo m...