V prvi oddaji sta navdušila Mojca Funkl in Arnej Ivkovič. / Foto: Pop TV (Miro Majcen)

Plesne zvezde domačega televizijskega parketa ostajajo doma

Prva oddaja četrte sezone plesnega šova Zvezde plešejo na Pop TV je mimo, na vrata je potrkala že druga, ki pa so jo ustvarjalci zaradi nastalih okoliščin s koronavirusom odpovedali. Sporočajo, da do nadaljnjega prekinjajo produkcijo oddaje.

Zaradi nastale situacije so sicer prvo oddajo v studiu pripravili brez gledalcev, a ker sem tudi sama zadevo v preteklosti že nekajkrat – sploh premierne oddaje – spremljala od blizu, moram reči, da razlike na malih zaslonih nisem opazila. Zagotovo pa bi se nastopajoči zvezdniki ubadali s še kakšnim dodatnim kančkom treme, če bi jih v studiu spremljalo občinstvo, jih bodrili njihovi najbližji, prijatelji; čeprav je seveda prisotnost gledalcev po drugi strani tudi spodbudna. Ko pa gledalci pred malimi ekrani gledate oziroma gledamo reklame, takrat je v studiu kot v mravljišču: publika izkoristi danih nekaj minutk za klepet, glasno občudovanje plesnih oblek zvezdnic in druge komentarje; nastopajoči rečejo s svojimi besedo, dve, si izmenjajo nasmeh, le mežik; maskerka popravlja make up žirantom in voditeljem ...

V prvi odddaji so se po plesnem podiju zavrtele zvezdnice: Alya z zmagovalcem druge sezone Miho Peratom, Kaja Vidmar z Mihom Vodičarjem, Kataya je dobila povratnika iz prve sezone Nejka Petra Levaka, Mojca Funkl lanskega zmagovalca Arneja Ivkoviča, Teja Jugovic pa je plesala s Tomažem Šterom in v oddaji nastopila kot prva.

Točke so ponovno delili Katarina Venturini, Nika Ambrožič Urbas, Andrej Škufca in Lado Bizovičar. Na koncu je najbolj navdušila igralka Mojca Funkl, ki se je po plesnem parketu zavrtela z Arnejem Ivkovičem. Ta je plesni globus osvojil s Tanjo Žagar. Pravi, da je bila lanska sezona Zvezd zaradi zmage zanj zagotovo nekaj posebnega in se je bo vedno spominjal.

Mojca in Arnej sta se predstavila s kvikstepom. »Takšnih ocen nisem pričakovala. Bila sem brez besed. Bil je lep večer, saj sva z Arnejem garala za ta ples, tako da je to neko zadoščenje, hkrati pa vem, da me bo še bolj ''matral'',« pove.

Del plesne koreografije je bila tudi klofuta, ki jo je Mojca prisolila Arneju: »Na vajah ga nisem nikoli klofnila, potem mi je pa na prvi studijski vaji rekel: ''Ti boš morala mene klofniti.'' Odgovorila sem mu, da vem in ga tako udarila, da sem mu potem obljubila, da ga v oddaji v živo ne bom. Res sem pazila, da sem ga nežno in s prsti,« je še povedala Mojca.

Drugo mesto sta si – čeprav so salso, ki sta jo plesala, sodniki razglasili za usodno – priplesala Alya in Miha. Kaja in Miha sta bila vroča v čačačaju in zasedla zlato sredino. Teja in Tomaž sta plesala džajv, Kataya in Nejko, ki sta pristala na repu lestvice, pa angleški valček.

Ocene sodnikov so bile kar precej enotne, Andrej Škufca pa je upravičil sloves najstrožjega, saj je največkrat dvignil loparček s številko oziroma oceno dve.

Za voditeljskim mikrofonom smo ponovno spremljali Petra Polesa in Taro Zupančič.

V drugi oddaji pa naj bi spremljali še moško plesno konjenico. Nekdanji rokometaš Luka Žvižej bi plesal s povratnico in zmagovalko prve sezone Tadejo Pavlič. Jani Jugovic z Niko Bagon, Denis Toplak z Nino Gerič, Miki Vlahovič bi po plesnem parketu vodil Valeriyo Musino, Tomaž Mihelič pa Martino Plohl. A se je zaradi nastale situacije, ki jo povzroča koronavirus, medijska hiša Pro plus odločila, da do nadaljnjega prekine produkcijo oddaj Zvezde plešejo. V sporočilu za javnost so zapisali: »Žal so resnost zdravstvene situacije v Sloveniji, odgovornost za veliko produkcijsko ekipo in hkrati prilagoditev dela, ki je v veliki meri podrejeno zagotavljanju ažurnih in verodostojnih novic v našem informativnem programu, od nas zahtevala težko, a odgovorno odločitev: do nadaljnjega prekinjamo produkcijo oddaje Zvezde plešejo. Gre za preventivni ukrep, saj je zdravje vseh, ki kakorkoli sodelujejo pri kateremkoli projektu naše hiše, na prvem mestu.«

Oddajte svoj komentar

Kranj 22°

pretežno oblačno
vlažnost: 64 %
veter: J, hitrost: 11 km/h

12/22

četrtek

15/21

petek

8/13

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

IZLETI / Šenčur, 24. september 2020

Kraška trgatev

IZLETI / Kranj, 24. september 2020

Krajinski park Zgornja Idrijca

OBVESTILA / Cerklje, 24. september 2020

Pohod na Ratitovec prestavljen

PRIREDITVE / Tržič, 24. september 2020

Ura pravljic

IZLETI / Naklo, 24. september 2020

S kolesom do Medvod

DELAVNICE / Škofja Loka, 26. september 2020

Rokodelska doživetja

IZLETI / Kranj, 26. september 2020

V osrčje Kamniško-Savinjskih Alp

IZLETI / Šenčur, 26. september 2020

Juliana trail Kranjska Gora–Mojstrana

 

 
 

 

 
 
 

Politzgodovina / 08:55, 24. september

Gospod Stane, na revolucijo ste pa pozabili, čeprav je zahtevala več žrtev kot vojna. Leta 2016 so Šenčurjani izborili pomembno zmago, da Sl...

Drugi val nas je prehitel / 12:54, 23. september

Za še en uspešen klon, zdej res ne vem več kdo je kdo.. :)

Drugi val nas je prehitel / 12:52, 23. september

Tako je, bravo vojči&ela !

Drugi val nas je prehitel / 11:41, 23. september

Ela, hvala za vzpodbudo.
Prvič, da na argument Primož ne flanca.

Drugi val nas je prehitel / 09:33, 23. september

Bravo Ela !!

Drugi val nas je prehitel / 23:40, 22. september

bravo vojči !!

Drugi val nas je prehitel / 20:13, 22. september

Opozicija je napadla Simono Kustec, ker ni imela maske na eni prireditvi.Da mora odstopit pravijo.Zanimivo je pa tole:" Celotna opozicija, ...