Dalibor Pejić / Foto: Tina Dokl (arhiv)

Kokain kupil za praznovanje krsta

Tržičanu Daliborju Pejiću v Kranju sodijo zaradi domnevnega sodelovanja v organizirani trgovini s prepovedano drogo. To naj bi tihotapili tudi v sosednjo Avstrijo.

Kranj – Na kranjskem okrožnem sodišču so pred dnevi začeli soditi 32-letnemu Tržičanu Daliborju Pejiću, obtoženemu sodelovanja v hudodelski združbi, ki se je v letu 2015 organizirano ukvarjala s preprodajo droge in njenim tihotapljenjem prek severne meje. Kranjsko tožilstvo mu tako očita, da naj bi skupaj z Ljubljančanom Sašo Gavrićem in Tržičanom Sašo Stojnićem, ki sta svoji kazni že odsedela, sodeloval pri prodaji najmanj 1,2 kilograma heroina v sosednji Avstriji, poleg tega naj bi za nadaljnjo prodajo kupil nekaj gramov kokaina in drugim omogočil uživanje marihuane.

Obtoženi očitke tožilstva zavrača. Tako je glede očitka, da naj bi za nadaljnjo prodajo kupil za 500 evrov kokaina, v zagovoru povedal, da je drogo kupil zase. »To sem kupil zase, ker je bil takrat napovedan krst mojega nečaka. Rabil sem malo več, ker tak dogodek traja malo dlje, nekje 48 ur.« Razložil je, da je bil na omenjenem družinskem praznovanju »pijan in zadet«, da je kokain užival oziroma »vlekel« pred drugimi člani družine, vendar pa ga ni nikomur ponujal. Ožjim članom, ki so ga začudeno gledali, je le zabrusil: »Kaj je, kaj hočete, kaj zijate? A bo še kdo? Postavite se v vrsto.« A se na njegove besede ni nihče odzval, niti ni nihče tega jemal kot vabilo k uživanju droge, je dodal. Tudi njegov kolega, ki so ga kot pričo zaslišali na sodišču, je zavrnil možnost, da bi Pejić drogo preprodajal. »Včasih sva skupaj pokadila kak džoint. Da bi preprodajal, ne verjamem, kajti tega je pokadil toliko, da po mojem mnenju ni ostalo za druge,« je dejal.

Delovanje hudodelske združbe, ki naj bi več let iz Ljubljane v Celovec dostavljala večje količine heroina, kokaina in konoplje, njen član pa naj bi bil tudi Pejić, so gorenjski in koroški policisti dokončno prekinili julija 2015, ko so v obeh državah izvedli sedemnajst hišnih preiskav, pri tem pa zasegli tudi nekaj droge. V celotni preiskavi so gorenjski kriminalisti obravnavali devet oseb, ki naj bi storile najmanj 26 kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog, avstrijski kriminalisti pa okoli 40 oseb.

Medtem ko so glavne akterje obsodili že pred leti, pa sojenje Pejiću poteka z zamikom, ker je bil slovenskim organom pregona dlje časa nedosegljiv. Zanj je bil zato izdan evropski nalog za prijetje in predajo, Europol pa ga je decembra 2016 celo uvrstil na poseben adventni koledar najbolj iskanih ubežnikov v Evropi. Tudi takšno iskanje ni obrodilo sadov, saj so Pejića nemški policisti prijeli kasneje zaradi vloma, za kar je bil obsojen na zaporno kazen. To je decembra lani dokončno prestal, tedaj pa so ga Nemci predali slovenski policiji. Vse od tedaj je Tržičan v priporu.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

zmerno oblačno
vlažnost: 77 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

7/19

torek

6/22

sreda

6/22

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

DELAVNICE / Škofja Loka, 29. september 2020

Rokodelska doživetja

DELAVNICE / Radovljica, 29. september 2020

Delavnica izdelave copat iz filca

PRIREDITVE / Jesenice, Radovljica, 29. september 2020

Ob Dnevih evropske kulturne dediščine

IZLETI / Kranj, 29. september 2020

Kolesarski izlet

DELAVNICE / Škofja Loka, 30. september 2020

Rokodelska doživetja

PRIREDITVE / Brode, 30. september 2020

Vodenje po čebelarski razstavi

IZLETI / Kranj, 1. oktober 2020

Na Jelenkamen

IZLETI / Naklo, 1. oktober 2020

S kolesom do Trstenika

 

 
 

 

 
 
 

V soboto potrdili 159 okužb z novim koronavirusom, umrl en bolnik s covidom-19 / 19:24, 27. september

Umrlo ni 147 bolnikov zaradi korone!!!!!!!!!!! Je pa bil virus prisoten in skrajšal agonijo!!!

Uredili lepotni center / 19:20, 27. september

Je kje objavljen cenik? Vau, kakšne storitve. Pa še svetovanje........ kupi to in to, heheh. Jaz se s tremi frendicami dobim doma. Se pob...

Preplet čipke in fotografije / 19:05, 27. september

Ena sama stara jajca! Vauu, kakšno neverjetno ustvarjanje.
No ja, vsak ima svoje veselje.

Uredili lepotni center / 08:39, 26. september

Primož, da ne bi šel, preč vržen denar.

Ob polletju negativno / 17:56, 25. september

" neizbrani kandidat je namreč vložil tožbo, ker da naj izbrani kandidat ne bi izpolnjeval razpisnih pogojev."

Trenutno je edini rapisni pogoj, da si član SDS-a !

Pivčevo čaka interpelacija, Hojs ostaja minister / 17:53, 25. september

Ena za specialno izdajo Alana Forda ! ( Tarča 24.9.2020)Žnidaršič: g, Krek, ali imate podatke koliko okužb v zadnjem času je iz gostinskih ...

Včerajšnje številke so slabe, daleč najslabše ... / 14:49, 25. september

Še ena začela pametovat?