Za zimsko-letni park v dolini ravenske Kočne na Jezerskem načrtujejo javno-zasebno partnerstvo. / Foto: Tina Dokl

Iščejo zasebnega partnerja

Občina Jezersko bo za vlaganja v Zimsko-letni park Jezersko iskala zasebnega partnerja. V prvi obravnavi so sprejeli odlok o javno-zasebnem partnerstvu.

Projekt Zimsko-letni park Jezersko je razdeljen na štiri faze, ki se bodo izvajale do leta 2023.

Jezersko – Potem ko so na prvi letošnji seji ustrezno spremenili odlok o gospodarskih javnih službah in vanj vključili tudi turizem in rekreacijske dejavnosti, je občinski svet na Jezerskem tokrat obravnaval odlok o javno-zasebnem partnerstvu za izvedbo projekta Zimsko-letni park Jezersko. Hkrati je podjetje, ki za občino pripravlja te dokumente, izdelalo tudi oceno možnosti in jo prav tako v prvo branje predložilo svetnikom.

Za zimsko-letni park namreč občina išče zasebnega partnerja, ki bi vlagal v park in ga tudi upravljal. Projekt je razdeljen na štiri faze, ki se bodo izvajale do leta 2023. Najprej je predvidena nadgradnja zasneževalnega sistema, ureditev manjšega smučišča in nizkovrvne žičnice, s čimer bi lahko začeli že letos. V naslednjih letih pa bi urejali športni park s plezalno steno, zimsko vas iz igluji, postavili spremljajoči turističnoservisni objekt, uredili poletni doživljajski park s pravljično potjo, poskrbeli tudi za akumulacijo. Vsa vlaganja so vredna okoli 700 tisoč evrov. Javno-zasebno partnerstvo je predvideno s koncesijo, ki naj bi bila sklenjena za trideset let z možnostjo podaljšanja. Dokument navaja pravila partnerstva in merila, na podlagi katerih bo to potekalo. Zasebnega partnerja bodo izbrali z razpisom, ki ga bodo objavili takoj, ko bodo dokumenti dokončno sprejeti, do poletja bi bil lahko razpis že zaključen in izbran zasebni partner. Trenutno se za sodelovanje zanima en potencialni partner, morda se oglasi še kakšen, smo slišali na seji občinskega sveta.

Svetnike je med drugim zanimalo, kako bo v naslednjih letih z nadaljnjimi vlaganji občine v projekt, kaj bo v primeru stečaja, kako z dobičkom, ki ga utegne prinašati park, zakaj so vsa vlaganja vezana na zimsko sezono. Vsa nadaljnja vlaganja se predvidevajo z zasebnim partnerjem, občina naj bi ne vlagala. Njen dosedanji vložek so nepremičnine v lasti občine, doslej izvedena gradbena dela in že razpoložljiva oprema, prav tako priprava prostorskih dokumentov. Če bi se občina vendarle odločila za dodatna vlaganja, se bo njen vložek ponovno ovrednotil in se bodo razmerja med partnerjema temu prilagodila. Izgubo in dobiček nosi zasebni partner, prav tako tveganje morebitnega stečaja. Kalkulacije za vlaganja so res delali zgolj za zimsko sezono, vsekakor pa gre računati tudi na poletno sezono, v nekaterih zimskošportnih centrih ta prinaša celo večje ekonomske učinke. Svetnike je tudi zanimalo, po kakšnih merilih bodo jezerskim gospodinjstvom razdelili vstopnice za vstop v park. Dobili so odgovor, da je predviden subvencioniran vstop domačinov v park, kar je razumeti, da nekdo z osebnim dokumentom dokazuje, da je prebivalec Jezerskega in ima tako vstop prost. Tako prakso so pri smučarskih tekih gojili že doslej.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

pretežno jasno
vlažnost: 67 %
veter: SV, hitrost: 11 km/h

14/29

ponedeljek

11/24

torek

10/27

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 18. julij 2020

Pohod na Gradovec

IZLETI / Kranj, 25. julij 2020

Izlet na Grosser Rosennock

IZLETI / Kranj, 29. julij 2020

Letovanje na Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Na vsakem koraku / 08:48, 6. julij

Resnost razmer?
Razmere so resne?
Resno?

Ko je brat ubijal brata / 08:47, 6. julij

Baje se to knjigo na Bolhi da dobit že za 6 € !!

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 15:31, 5. julij

Povzeto po radiu Ognjišče: še pogled z sruge stranihttps://siol.net/siol-plus/kolumne/odstop-hojsa-ker-noce-sistema-viktorja-avblja-529261ht...

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...