Lani so pokal Loka osvojili domači smučarke in smučarji, za novega pa se bodo znova potegovali ta konec tedna. / Foto: Peter Pokorn ml.

Naši upi bodo branili ekipno zmago

Od danes do nedelje bosta Škofja Loka in smučišče Stari vrh gostila že 45. Pokal Loka, organizatorji iz Smučarskega kluba Alpetour pa na tekmovanju pričakujejo okoli dvesto petdeset mladih smučark in smučarjev iz vseh koncev sveta.

Škofjeloško grajsko pobočje bo jutri, v soboto, gostilo tudi 20. mednarodno tekmovanje v smučanju po starem. Prireditev, ki jo pripravlja društvo Rovtarji, se bo začela ob 10. uri.

Škofja Loka – Organizatorji smučarskih tekmovanj pri nas imajo zadnje dneve precej skrbi s pripravo tekmovanj, toplo vreme pa je težave povzročalo tudi članom Smučarskega kluba Alpetour, ki so po hladnejši včerajšnji noči vendarle prižgali zeleno luč tradicionalni tekmi mladih alpskih smučark in smučarjev na Starem vrhu. Jutri bo tam na sporedu veleslalom, v nedeljo pa še slalom. Oba dneva se bo tekmovanje začelo ob 9.30.

Prireditev ob 45. Pokalu Loka se bo sicer po tradiciji začela s svečanim odprtjem, ki bo danes ob 18. uri na Trgu pod gradom. V svečanem mimohodu se bodo najprej predstavile vse reprezentance, po odprtju in pozdravih udeležencem pa se bo ob 19. uri na hribu pod Loškim gradom začel ekshibicijski nočni paralelni slalom Pokal Loka.

V Škofji Loki letos znova pričakujejo okoli trideset reprezentanc, zmagovalna ekipa pa bo v trajno last prejela kipec smučarja, ki ga je izdelal umetnik iz Dolenje Žetine Peter Jovanovič. Lani je pokal Loka ostal doma, saj ga je osvojila slovenska reprezentanca. Ta ima tudi letos v svojih vrstah kar nekaj adutov, med njimi tudi tekmovalce iz domačega kluba.

Seveda pa bo konkurenca smučark in smučarjev iz tujine močna, saj so na Pokalu Loka v preteklosti zmagovali številni kasnejši šampioni. Med njimi je tudi Alice Robinson z Nove Zelandije, ki je bila leta 2017 zmagovalka veleslaloma na Pokalu Loka, v tej sezoni pa je na veleslalomski tekmi svetovnega pokala v Soeldnu že osvojila tudi svojo prvo zmago.

Razglasitev zmagovalcev v veleslalomu bo v soboto ob 19. uri na Trgu pod gradom, v nedeljo pa bo razglasitev po zaključenem slalomu na Starem vrhu.

Častno pokroviteljstvo tekmovanja je prevzel predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez Bogdan Gabrovec, generalni sponzor Pokala Loka pa je tudi letos Zavarovalnica Triglav. Predsednica Organizacijskega odbora je Barbara Kürner Čad, častni predsednik pa je dolgoletni prvi mož Pokala Loka Janez Šter.

Oddajte svoj komentar

Kranj -2°

pretežno jasno
vlažnost: 92 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

-2/11

četrtek

-5/13

petek

-7/15

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

OBVESTILA / Bled, 20. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

IZLETI / Kranj, 20. februar 2020

Po Beblerjevi poti v Ankaranu

IZLETI / Kranj, 20. februar 2020

Vseslovensko seniorsko pustovanje na Ptuju

PRIREDITVE / Jesenice, 20. februar 2020

Za otroke

IZLETI / Kranj, 21. februar 2020

Pustovanje 2020

OBVESTILA / Bled, 21. februar 2020

Brezplačne počitniške delavnice

OBVESTILA / Kranj, 21. februar 2020

Obvestila Medobčinskega društva invalidov Kranj

PRIREDITVE / Jesenice, 21. februar 2020

Za otroke

 

 
 

 

 
 
 

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...

Našli so junakinjo iz Turčije / 16:16, 18. februar

Ta smučarka je prišla na tekmovanje ene 'xy' tekme na Krvavcu in zasedla predzadnje mesto. Kar ni smešno, ker nekdo je tudi zadnji in dobil ...

Dobre delavce je treba ceniti / 16:09, 18. februar

In kje je rešitev? Samo en dan, en sam samcat dan ne bi šli delavci na delo - pa klecne komplet vsa gamad pri koritu. Morali bi pa VSI!!
JE res nemogoče to uresničit??

Osvobodilna fronta / 16:07, 18. februar

Nekaj ne štima s tem pismom. Aha, že vem. Ni domobrancev.

Čudovite živali na Bledu / 15:54, 18. februar

Koliko je pa vstopnina? Koliko parkplac? Hrrčke in zajčke lahko božaš na bližnji kmetiji. Anakonda bo itak 'spala', drugi pitoni počivali.....

Krvavec s Progo Jureta Koširja / 15:54, 18. februar

Sam še morostarji dilcajo