Na četrtkovi javni dražbi za dovoljenja za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways naj bi sodelovali tudi ruski vlagatelji. / Foto: arhiv GG

Adria zanima tudi ruske vlagatelje

Predstavnik družbe Sukhoi Civil Aircraft Company je za TV Slovenija potrdil, da jih zanima nakup dovoljenj za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways. Te bodo v četrtek prodajali na javni dražbi.

Kranj – V igro za nakup dovoljenj za opravljanje letalskih prevozov Adrie Airways v stečaju, med njimi tudi spričevalo za komercialne polete, so vstopili tudi ruski vlagatelji, povezani z državnim izdelovalcem letal Suhoj. Sukhoi Civil Aircraft Company naj bi se že lani spomladi zanimal za strateško partnerstvo z Adrio Airways, a so se Rusi menda tedaj umaknili zaradi slabega finančnega stanja Adrie. Predstavnik investitorjev Oleg Evdokimov je pred dnevi za Televizijo Slovenija potrdil, da jih zdaj zanima nakup dovoljenj oziroma spričevala. »Adrijino spričevalo nam dovoljuje, da ne poslujemo le v Ljubljani, ampak na katerem koli letališču v Evropi. Naš načrt je vpeljava dvesto letal Suhoj superjet na evropski trg,« je za nacionalno televizijo povedal Evdokimov.

Vlagatelji po besedah Evdokimova prihajajo iz Rusije in Združenih arabskih emiratov, za začetek pa bi vložili deset milijonov evrov. Ker pa morajo biti letalske družbe v EU v večinski evropski lasti, zdaj iščejo partnerje, je dejal. Vlagatelji bi po njegovih besedah obdržali Adrijino blagovno znamko, zaposlili okoli 150 ljudi, med njimi trideset pilotov. Vse leto naj bi leteli na vsaj pet destinacij, med drugim v Milano in Barcelono, od koder ima čezoceanske polete družba Emirates, s katero se po zatrjevanju Evdokimova dogovarjajo o sodelovanju. Poleti bi število letov še bistveno povečali.

Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik bo Adrijina dovoljenja za opravljanje letalskih prevozov in spričevalo prodajal v četrtek na javni dražbi po izklicni ceni 45 tisoč evrov. Interesentov naj bi bilo poleg ruskih vlagateljev kar nekaj. Poročali smo že, da naj bi se podjetnik Joc Pečečnik zanimal za celotno premoženje nekdanjega letalskega prevoznika in naj bi tehtal tudi možnost ustanovitve letalske družbe z zunanjim tujim partnerjem. Izet Rastoder se zanima za spričevalo za komercialne polete, Ivo Boscarol pa je zainteresiran za Adrijino letalsko šolo, sicer hčerinskega podjetja, ki je prav tako končalo v stečaju. POP TV je sicer poročal, da naj bi se Pečečnik že umaknil iz posla, saj ga je zanimal samo nakup celotne stečajne mase, ker bi lahko le tako nadaljeval Adrijino poslovanje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

oblačno
vlažnost: 70 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

10/22

petek

8/21

sobota

6/23

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

OBVESTILA / Kranj, 18. september 2020

Odpovedani izleti, zaprta pisarna

IZLETI / Kranj, 19. september 2020

Na Dolenjsko na oglede in kopanje

IZLETI / Kranj, 19. september 2020

Po Dolenjskem

IZLETI / Kranj, 19. september 2020

V Karnijske Alpe

IZLETI / Žiri, 20. september 2020

Pohod ob rapalski meji

GLASBA / Srednja vas pri Šenčurju, 20. september 2020

Dobrodelni koncert

IZLETI / Kranj, Škofja Loka, 21. september 2020

Trgatev v Vitovljah

PRIREDITVE / Škofja Loka, 22. september 2020

Zaljubljeni v ustvarjalnost

 

 
 

 

 
 
 

V sredo potrdili 104 okužbe z novim koronavirusom, trenutno več kot tisoč aktivno okuženih / 14:57, 17. september

Prelet šestih f-16 in treh pilatusov za zmago nad epidemijo korone je bila slaba ideja. Morali bi izvesti celovito vojaško parado, tako pa se nam je sovrag izmuznil.

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 11:39, 17. september

klap klap retard

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 10:14, 17. september

trček iz SD-ja imenovan Primož


...................................SD = stupid degenerate

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 08:59, 17. september

Evo ga, pridružil se nam je še en klon trol vernik grofa drakule takozvani dolejo.. Dežman mogoče?

Wojčehowski, tole peče a?
SDS = Small dick syndrome

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 19:48, 16. september

Primož, Nova24TV in Demokracija sta ravno tako pristranski kot POPTV ali RTVSLO, a sta v manjšini, zato sta neprecenljivi za uravnoteženje. ...

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 16:29, 16. september

Primož, tole pa peče!?

Premisleki o prihodnosti javnih medijev / 16:26, 16. september

Primož, skoraj pozabil.
Tudi belčiki imajo svoje ga predstavnika. Pogačarja v beli majici!
Dejmo Tadej!!!