Gorenjski glas v letu 2020

Letos bo izšlo 105 številk časopisa Gorenjski glas, ena več kot lani. Časopisno prilogo Karavanke ste lani dobro sprejeli, letošnja novost bo revija Premoženje.

Na plačevanje letne naročnine smo se letos še bolje pripravili, saj smo pred prazniki nad vhod v poslovno hišo na Nazorjevi ulici 1 v Kranju namestili novo napisno tablo. Upamo, da nihče ne bo več zašel v sosednjo banko. Najbližje parkirišče je pri Sparu, nasproti sodišča, kjer je prva ura parkiranja brezplačna.

Cena časopisa ostaja enaka

Gorenjski glas smo zadnjič podražili 1. julija 2016, minila so torej že tri leta in pol. V tem času so se tisk (papir) in poštne storitve podražili za dobrih 12 odstotkov, letos se že napovedujejo nove podražitve, predvsem poštnih storitev.

Zato bi morali časopis podražiti, če nam z letošnjim letom država davka na dodano vrednost ne bi z 9,5 znižala na 5 odstotkov, kar pri izvodu časopisa predstavlja sedem centov.

V ozadju nižjega davka je evropska uredba, ki je bila sprejeta zaradi slabega položaja knjig in tiska. Pri nas so razmere še toliko težje, saj ima slovenščina majhno jezikovno območje in naklade knjig in tiska so nizke.

Tudi popusti ostajajo enaki

V veljavi ostajajo tudi vsi dosedanji popusti, ki seveda veljajo za posameznike oziroma fizične osebe. Zneske lahko razberete s priložene tabele. Upoštevajte le, da bo letos izšla ena številka časopisa več kot lani.

Prihranek pri letni naročnini znaša 48,56 evra, kar praktično pomeni, da boste Gorenjski glas kar tri mesece prejemali brezplačno.

Prihranek pri polletni naročnini za obe polletji znaša 38,85 evra, kar pomeni, da časopis dva meseca in pol prejemate brezplačno.

Prihranek pri rednem plačevanju mesečne naročnine pa praktično pomeni to, da mesec in pol Gorenjski glas prejemate brezplačno.

Uporabna darila

Letos smo se še posebej potrudili pri darilih, ki vam bodo prišla prav v gospodinjstvu. To še predvsem velja za univerzalno čistilo, ki mu je priložena trpežna krpa. Zaradi opuščanja plastičnih vrečk bo dobrodošla nakupovalna torba, dodali smo ji kavo. Za marsikoga bo zanimiva steklenica za vodo, ki jo vse pogosteje nosimo s seboj. Ljubitelji branja lahko izbirate med knjigama znanega gorenjskega pisatelja Ivana Sivca. Tudi letos lahko izberete dežnik, ki je tradicionalno darilo Gorenjskega glasa.

Časopis Karavanke

Lanska novost je časopisna priloga Karavanke, ki ste jo lepo sprejeli. Izhaja v okviru čezmejnega evropskega projekta Smart tourist, projektna partnerja sta Mohorjeva družba in podjetje xamoom iz Celovca. Namenjen je literarni dediščini Karavank in našli smo že veliko zanimivih vzporednic.

Letos bo izšlo šest številk priloge Karavanke, ki je seveda brezplačno priložena Gorenjskemu glasu.

Revija Premoženje

Novost letošnjega leta bo revija Premoženje, ki bo prvič izšla spomladi, namenjena bo aktualnim temam s področja financ, bančništva, podjetništva, nepremičnin in avtomobilizma.

Gorenjske občine se uvrščajo med najbogatejše slovenske občine, takšni smo torej tudi Gorenjci. Zato pričakujemo, da bo revija Premoženje dobro sprejeta.

Najbolj priljubljen regionalni časopis

Gorenjski glas je po zadnji raziskavi branosti za leto 2019 (RBB) najbolj priljubljen regionalni časopis v Sloveniji, dosegel je kar 65.600 bralcev, kar je več kot leta 2018, ko je dosegel 60.000 bralcev.

Zaradi visoke branosti so se v raziskavo vključile tudi priloge Kranjčanka, Jeseniške novice, Kamničan-ka, Loški glas in Deželne novice.

Oddajte svoj komentar

Kranj 19°

pretežno jasno
vlažnost: 76 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

14/26

sobota

11/29

nedelja

15/30

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Šenčur, 4. julij 2020

Jamborna pot in Pentlja na Rakitni

DELAVNICE / Tržič, Jezersko, 4. julij 2020

Praktično turistično izobraževanje

PRIREDITVE / Tržič, 4. julij 2020

Gasilska veselica

OBVESTILA / Kranj, 4. julij 2020

Proučevanje Svetega pisma

IZLETI / Kranj, 4. julij 2020

Pohod na Krvavec

PRIREDITVE / Jesenice, 4. julij 2020

Poletna ponudba v Gornjesavskem muzeju Jesenice

PRIREDITVE / Preddvor, 4. julij 2020

Kmečka tržnica

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

 

 
 

 

 
 
 

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:22, 3. julij

A pa ti je treba trikrat na dan hodit v trgovino?

Potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom / 13:21, 3. julij

Kakšno zaščito pred korono uporabljajo politiki? Vsi zdravi, nihče ne zboli, niti levi, niti desni !

Hrvaška gre na rumeni seznam / 10:52, 3. julij

Vsak ki bi rad 15 minut televizijske slave, nekaj že svari in nas na nekaj opozarja. Korona, COVID-19, plastične vrečke, planet se bo scvrl,...

Virusu sapa ne pojenjuje / 08:57, 3. julij

A lahko Jelkota in Bojano nekdo vpraša, kako si predstavljat nošenje mask, če je treba po uporabi masko zavreči stran?To pomeni, da v povpre...

Razdvojeni proslavljali dan državnosti / 08:52, 3. julij

Nisem falil, pijandura ki ni R od režiserja !
Vsekakor pripadnikom častne enote kapo dol za mirne živce, jest se ne bi zadržal, priznam..

Hrvaška gre na rumeni seznam / 07:23, 3. julij

Raziskava o okuženosti medicinske fakultete LJ narejena maja je pokazala, da je smrtnost v primeru obolelosti z Covid-19 med 0,125 in 0,25%....