V Nordijskem centru Bonovec Medvode je trenutno urejena proga dolžine sedemsto metrov in se bo vsako noč še podaljševala. Od včeraj je možen tudi tek pod žarometi.

Odprli tudi tekaške proge v Medvodah

Na Gorenjskem se na tekaških smučeh da teči na urejenih progah na Pokljuki, v Planici, Ratečah in od preteklega konca tedna tudi v Medvodah. Danes jih odpirajo še na Jezerskem.

Kranj – Tek na smučeh je ena izmed najbolj priljubljenih oblik rekreacije v zimskem času in tudi ena najbolj zdravih, pri kateri gre za aktivnost praktično celega telesa. Primerna je za ljudi vseh starosti, ne glede na fizično pripravljenost. Letošnja zima s snegom za zdaj še ni bila radodarna, tako da tudi možnosti za tek na smučeh ni toliko, kot bi jih bilo v primeru pošiljke naravnega snega vse do nižin. So pa vsaj nižje temperature omogočile izdelavo umetnega snega, tako da je na Gorenjskem odprtih kar nekaj prog. V teh lepih sončnih dneh so tudi dobro obiskane.

Kje so odprte proge?

V letošnji zimi se je najprej dalo teči na Pokljuki, na progah Športnega centra Pokljuka, kjer je naravnega snega prav tako le za vzorec. Proge v dolžini okrog 2,5 kilometra so urejene za drsalno in delno za klasično tehniko. Spust z Mesnovca je od 31. decembra zaradi neustreznih razmer (led) zaprt za rekreativni tek. Proge za rekreativni tek bodo zaradi nanosa snega in urejanja dodatnih prog danes delno zaprte. Na voljo bo predvidoma stadionski in ravninski del. Tekaške proge so urejene tudi v Planici in Ratečah. V Planici je dolga dva kilometra, v Ratečah pa tri. Do jutri bodo v Nordijskem centru Planica proge zaradi prireditev zaprte med 11.30 in 14. uro.

Pretekli konec tedna so odprli tudi tekaški poligon v Nordijskem centru Bonovec Medvode. »Kljub zeleni zimi po zaslugi tehničnega zasneževanja zadnje tri dni vladajo odlični pogoji. Trenutno je urejena proga dolžine sedemsto metrov in se bo vsako noč še podaljševala. Urejena je krožna smučina za klasično in drsalno tehniko, debelina snežne odeje je od trideset do štirideset centimetrov. Tekaški poligon obratuje vsak dan od 8.00 do 16.30, od 17.30 do 21.00 med delavniki je možen tek pod žarometi. V naslednjih dveh dneh načrtujemo zasnežitev t. i. sprint vzpona, takoj zatem pa ravninskega poligona za tečajnike,« je včeraj pojasnila Ines Iskra iz Javnega zavoda Sotočje Medvode, ki izvaja naloge v zvezi z upravljanjem centra, medtem ko za nočno zasneževanje in vzdrževanje centra skrbijo v Nordijskem društvu Medvode. Proge umetno zasnežujejo tudi na Jezerskem. Odpirajo jih prav danes, urejenih pa imajo osemsto metrov krožne proge.

Pokal SLOvenSki maraton

Svoje smučarskotekaške sposobnosti lahko preverite tudi na tekmovanjih za Pokal SLOvenSKI maraton. V koledarju letošnje zime je enajst tekem, prvo, ki bi morala biti v nedeljo, 5. januarja, v Logarski dolini so zaradi pomanjkanja snega odpovedali. Za nedeljo, 12. januarja, je načrtovan Maraton Bohinj, na Gorenjskem so nato še trije: Maraton Jezersko 18. januarja, Planiški teki 22. februarja in Pokljuški maraton AS 7. marca. Zadnji za zaključek sezone 2020 je Smučarski tek Ribniške koče 14. marca.

Oddajte svoj komentar

Kranj 3°

pretežno jasno
vlažnost: 84 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-1/15

nedelja

3/14

ponedeljek

3/13

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

IZLETI / Kranj, 23. februar 2020

Pustovanje 2020

PRIREDITVE / Adergas, 23. februar 2020

31. Pustni živ-žav v Adergasu

PRIREDITVE / Sveti Duh, 23. februar 2020

Dobrodelna prireditev za Aljoša

IZLETI / Kranj, 24. februar 2020

Pustovanje 2020

PRIREDITVE / Gorenjska, 24. februar 2020

Za otroke

PRIREDITVE / Kranj, 24. februar 2020

Predstavitev knjige Slovenski razkol

PRIREDITVE / Škofja Loka, 24. februar 2020

Pustni koncerti Glasbene šole Škofja Loka

 

 
 

 

 
 
 

V strahu pred novimi podori / 19:11, 22. februar

Upam, da se oglasijo tudi drugi. Vse ta bučman županov zakomplicira,........... in kuker da ga ni. Med prebivalce ne upa, ne upa bit človeš...

V strahu pred novimi podori / 19:02, 22. februar

V Železnikih je na oblasti SLS, s popolnoma nesposobnim županom. Ni za nobene novitete, kaj kdo 'dela' - pač mrda OU. Všeč jim je, da keš ...

Tone odpadkov se znova kopičijo / 14:43, 21. februar

Država ne deluje. Marjan, enostavno je vreči puško v koruzo.

Dan turističnih vodnikov / 08:17, 21. februar

Boljš kot muzeji so bifeji.

Tone odpadkov se znova kopičijo / 08:13, 21. februar

Po takih in podobnih člankih se komunala podraži. Že videno.

PRIMITE SE ZA DENARNICE!!!

Soglasje za žičnico / 21:42, 18. februar

Dvomim, da je to dobra odločitev. Smučišči Vogel in Soriška planina sta dosti višja od Koble in bosta imela več snega in tudi ugodnejše nižj...

Dobre delavce je treba ceniti / 18:03, 18. februar

Pred leti so vsi sindikati SKEI organizirali solidarno stavko z evropskimi sindikati. Tudi v našem podjetju, ki ga sedaj žal ni več, ker je...