Člani športnega društva Gorenjski glas smo veseli, da z nami kolesarijo tudi dekleta, ki jih vodi Tina. Zato smo se vsi strinjali, da ji za eno leto zaupamo prehodni pokal za najbolj vestnega Glasovega kolesarja.

Novoletno srečanje članov

Prejšnji petek smo se člani Športnega društva Gorenjski glas srečali na tradicionalnem prednovoletnem srečanju, ki ga imenujemo Resetiranje števcev. To je čustven dogodek, saj izbrišemo vse prevožene kilometre tega leta. Zdi se, kot bi izničili vse naporne klance, vse bolečine ob pritiskanju pedale, kar smo prekolesarili v tem letu. To je samo simbolično, saj spomini ostajajo in vemo, da spomladi, ko ure premaknemo na poletni čas, komaj čakamo trenutek, ko se bomo zopet dobivali ob torkih in pridno nabirali nove kilometre. Ob sproščeni debati smo na hitro izračunali, da smo na vseh torkovih, sredinih in sobotnih Glasovih srečanjih letošnjega leta vsi skupaj prekolesarili okrog sedemdeset tisoč kilometrov. Naš član pa v povprečju naredi okrog 6200 kilometrov na leto. To so neverjetne številke.

Na Resetiranju števcev vsako leto izberemo kolesarja ali kolesarko, ki je tisto leto pokazal/-a nekaj več in si tako prislužil/-a prehodni pokal. V začetku je pokal dobil zmagovalec tekmovanj športnega društva, sedaj pa že nekaj let pokal dobi član, ki se je v iztekajočem se letu najbolj trudil. Letos ga je dobila Tina Ahačič. Kolesarjenju je predana, odkar je srečala moža Francija, ki vodi kolesarko trgovino Aha. Na začetku poslovne poti mu je pogosto pomagala sestavljati kolesa in se pri tem marsikaj naučila – in seveda pogosto poslušala kolesarske zgodbe. Sedaj podpira predvsem sina Marka, ki je nogometaš, in hčerko Ano, ki je obetavna kolesarka in tudi državna prvakinja. Ob zahtevni službi pediatrinje v jeseniški bolnišnici pa najde tudi čas za sprostitev na kolesu. Ob tem aktivno spodbuja in vodi ekipo Glasovih kolesark, ki se dobivajo ob sredah. Njeno voljo do kolesarjenja sem najbolj začutil, ko mi je le nekaj dni po padcu povedala, da mora hitro okrevati, da bo spet lahko sedla na kolo. Tini želimo čim več lepih kolesarskih dni v naslednjem letu in da se spomladi kolesarkam pridruži še kakšna nova članica.

Na koncu smo se spomnili še na ekipo Pizzerije Gorenc in njihovi šefici Mateji Stare podarili lepo sliko, ki jo je v akvarelni tehniki naslikal naš član Marjan Burja. Mateja se nam je zahvalila in rekla, da so dekleta v Pizzeriji Gorenc vesela naše družbe ter da smo pri njih vedno dobrodošli.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

pretežno jasno
vlažnost: 32 %
veter: SZ, hitrost: 43 km/h

-1/10

petek

-7/10

sobota

4/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

 

PRIREDITVE / Gorenjska, 28. februar 2020

Za otroke

DELAVNICE / Mavčiče, 28. februar 2020

Pomen in možnosti ohranjanja arhitekturne podobe vasi ob Savi

OBVESTILA / Šenčur, 28. februar 2020

Zbor članov Društva upokojencev Šenčur

GLEDALIŠČE / Podbrezje, Predoslje, 28. februar 2020

Spustite me pod kovter, gospa Markham

DELAVNICE / Kokrica, 28. februar 2020

Delavnica za notranje ozdravljenje

RAZSTAVE / Slovenski Javornik, 28. februar 2020

Slike Darinke Cuznar

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk oz. zimski pohod na Možica

IZLETI / Kranj, 29. februar 2020

Turni smuk in/ali zimski pohod na Možica

 

 
 

 

 
 
 

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 10:48, 28. februar

V demokratičnih zahodnih državah se izmenjujeta na oblasti nasprotna politična pola. Pri nas pa še vedno prevladuje jugonostalgija.

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 10:41, 28. februar

Yeahhh, vlada narodne enotnosti in ubijalski tandem Janša - Počivalšek !!
To mi deli !!

Za mandatarja predlagan Janez Janša / 09:48, 28. februar

Zadnja leta je Slovenija nezasluženo imela vlade, ki so nekaterim prinesle kar nekaj, večini pa tako problem, revščino in nepravic, kr neki....

Zimske počitnice / 16:08, 27. februar

Prehitro sem pritisnil enter. Še tole:" Zgodnja smuka takoj zjutraj, ko drugih smučarjev še ni, mi odtehta skoraj celodnevno potrebo po viju...

Zimske počitnice / 15:58, 27. februar

"Odveč mi je počivati v gostilnah, kjer je redko kakšna ponudba dobra."
------------------------
Kako pa ti to veš?

Po sporu z bivšo ženo še s kolom nad policista / 14:26, 27. februar

Tega so pa ornk zjezal..

Goljufi lahko tudi pozvonijo / 09:21, 27. februar

Mam jest za take fičfiriče vratarja, pasme nemški ovčar !