Nova vozila bodo precej pomladila vozni park policije, ki sicer uporablja vozila s povprečno starostjo skoraj sedem let. / Foto: Tamino Petelinšek (STA)

Policija posodobila vozni park

V sredo so policistom v uporabo simbolično predali več kot šestdeset novih vozil. Večina jih je namenjena za varovanje državne meje.

Tacen – Slovenska policija je svoj vozni park posodobila in okrepila z več kot šestdesetimi novimi vozili. Enainštirideset novih patruljnih in tri civilna vozila Renault Kadjar, 21 civilnih vozil Renault Megane in dve civilni vozili Škoda Octavia je generalna direktorica policija Tatjana Bobnar v uporabo simbolično predala v sredo v policijski akademiji v Tacnu. Gorenjski policisti si ob tem pretirano ne manejo rok, saj so po naših podatkih Policijski upravi Kranj dodelili le eno novo civilno vozilo. Policijske enote po državi so sicer v zadnjih dveh mesecih postopoma prevzele skupno 131 novih vozil, ki so stala 4,1 milijona evrov (z DDV), večina pa jih je namenjenih varovanju zelene meje, delu na mejnih prehodih in izvajanju izravnalnih ukrepov, tj. nadzoru državne meje v notranjosti države. Nova vozila je sofinancirala Evropska unija iz Sklada za notranjo varnost.

Bobnarjeva je ob tej priložnosti dejala, da so za zagotavljanje visoke stopnje varnosti poleg požrtvovalnega dela policistk in policistov ter njihovih vrednot in vrlin potrebni tudi ustrezno vrednotenje dela policistov, ustrezna zakonodaja, ki določa policijska pooblastila, in primerna oprema. Na področju opreme se je po njenih besedah v zadnjih dveh letih trend vendarle obrnil na bolje. »Prišel je čas, ko slovenska policija ni več 'šparovček', iz katerega se jemlje, ampak v katerega se vlaga. Svojo opremo smo končno začeli posodabljati,« je poudarila. Tudi premier Marjan Šarec, ki se je udeležil predaje novih vozil skupaj z notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem, je poudaril pomen ustrezne opremljenosti policistov in tudi primernih policijskih pooblastil.

Nova vozila so bila izbrana na podlagi potreb policistov na terenu, so razložili. Zaradi odkrivanja nedovoljenih migracij ob državni meji so civilna specialna terenska vozila opremljena z dodatnim močnim iskalnim reflektorjem, ki omogoča boljši pregled okolice. Iz enakega razloga sta v vozila vgrajeni tudi po dve ročni akumulatorski svetilki. Nova vozila imajo tudi integrirani navigacijski sistem, kar bo policistom omogočilo lažji in hitrejši prihod na določeno lokacijo tudi v primerih, ko terena ne poznajo dobro.

Oddajte svoj komentar

Kranj °


vlažnost: %
veter: -

8/20

ponedeljek

8/19

torek

7/22

sreda

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

OBVESTILA / Škofja Loka, 27. maj 2020

Vpis učencev v glasbeno šolo

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Obiskali partizansko bolnišnico Košuta / 21:55, 21. maj

Partizanska bolnica? Jaz bi vam svetoval, da vsi ki so bili v vojni, priznajo svoje zločine, potem pa lahko govorimo o spravi, največ Sloven...

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:39, 21. maj

Drugače takim ljudem ne boste prišli do živela.

Zakaj so inšpektorji in redarji brskali po smeteh / 21:37, 21. maj

A ste že gdaj slišal za Video nadzor,obstajajo Video kamere ki reagirali na premik in snemajo tudi v temi, mislim da bi se izplačalo że v einem tedna.

Bo zdaj spet vse po starem? / 13:36, 20. maj

Res, to da se otroci ne smejo igrati na igralih (tudi v vrtcih) je bedarija. Nekateri ukrepi NIJZ-ja so res birokratska neumnost, ki s strok...

Umrla je dr. Aleksandra Kornhauser Frazer / 11:51, 20. maj

To so Slovenci(ke), na katere smo lahko iskreno ponosni! Počivajte v miru, cenjena Gospa!

Bo zdaj spet vse po starem? / 11:46, 20. maj

Septembra prihaja nova verzija Covid-20 in Covid-20 Pro!

Ena oseba pozitivna, znova brez umrlih / 08:15, 20. maj

Hmm, poročilo NIJZ -ja pravi, da je bilo stanje včeraj : 21 aktivno okuženih od tega 24 v bolnišnici !??
Torej so 3 je preveč al kako?