Nova vozila bodo precej pomladila vozni park policije, ki sicer uporablja vozila s povprečno starostjo skoraj sedem let. / Foto: Tamino Petelinšek (STA)

Policija posodobila vozni park

V sredo so policistom v uporabo simbolično predali več kot šestdeset novih vozil. Večina jih je namenjena za varovanje državne meje.

Tacen – Slovenska policija je svoj vozni park posodobila in okrepila z več kot šestdesetimi novimi vozili. Enainštirideset novih patruljnih in tri civilna vozila Renault Kadjar, 21 civilnih vozil Renault Megane in dve civilni vozili Škoda Octavia je generalna direktorica policija Tatjana Bobnar v uporabo simbolično predala v sredo v policijski akademiji v Tacnu. Gorenjski policisti si ob tem pretirano ne manejo rok, saj so po naših podatkih Policijski upravi Kranj dodelili le eno novo civilno vozilo. Policijske enote po državi so sicer v zadnjih dveh mesecih postopoma prevzele skupno 131 novih vozil, ki so stala 4,1 milijona evrov (z DDV), večina pa jih je namenjenih varovanju zelene meje, delu na mejnih prehodih in izvajanju izravnalnih ukrepov, tj. nadzoru državne meje v notranjosti države. Nova vozila je sofinancirala Evropska unija iz Sklada za notranjo varnost.

Bobnarjeva je ob tej priložnosti dejala, da so za zagotavljanje visoke stopnje varnosti poleg požrtvovalnega dela policistk in policistov ter njihovih vrednot in vrlin potrebni tudi ustrezno vrednotenje dela policistov, ustrezna zakonodaja, ki določa policijska pooblastila, in primerna oprema. Na področju opreme se je po njenih besedah v zadnjih dveh letih trend vendarle obrnil na bolje. »Prišel je čas, ko slovenska policija ni več 'šparovček', iz katerega se jemlje, ampak v katerega se vlaga. Svojo opremo smo končno začeli posodabljati,« je poudarila. Tudi premier Marjan Šarec, ki se je udeležil predaje novih vozil skupaj z notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem, je poudaril pomen ustrezne opremljenosti policistov in tudi primernih policijskih pooblastil.

Nova vozila so bila izbrana na podlagi potreb policistov na terenu, so razložili. Zaradi odkrivanja nedovoljenih migracij ob državni meji so civilna specialna terenska vozila opremljena z dodatnim močnim iskalnim reflektorjem, ki omogoča boljši pregled okolice. Iz enakega razloga sta v vozila vgrajeni tudi po dve ročni akumulatorski svetilki. Nova vozila imajo tudi integrirani navigacijski sistem, kar bo policistom omogočilo lažji in hitrejši prihod na določeno lokacijo tudi v primerih, ko terena ne poznajo dobro.

Oddajte svoj komentar

Kranj -7°

jasno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/4

sreda

-4/1

četrtek

-2/2

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Vodice, 11. december 2019

Jelenček Rudolf praznuje božič

OBVESTILA / Naklo, 11. december 2019

Predstavitev waldorfske pedagogike

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 11. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 11. december 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 12. december 2019

Dvakrat v neznano

IZLETI / Šenčur, 12. december 2019

Na ogled božične zgodbe v Čazmo in Zagreb

PRIREDITVE / Križe, 12. december 2019

Božično-novoletni sejem

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 12. december 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Konec skrivanja, zdaj se pogaja o priznanju krivde / 22:12, 10. december

Me pa zanima sli je bil ta G.Oblak sam? Ali je bil v družbi z G,P,B ki je imela svojo firmo v šenčurju pri kranju, ki je tudi oguljufal lju...

Nuklearni otroci / 15:00, 10. december

"Posledice izreka Miroljuben atom v sleherni dom: Rok Mohar in Anže Bizjak".
---------------------------------
Evo moj izrek za Moharja in Bizjaka:

NASAJENA MOTIKA V VAJINE ROKE!

Podgane razburjajo Kranjčane / 10:43, 10. december

Te v parlamentu so bolj nevarne !

Nuklearni otroci / 10:38, 10. december

Razstava Černobilčki? Resno?
Tole pa je odrešitev nadaljnih jedrskih nesreč hahahaa...

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 17:09, 9. december

To je čisto navadno strankarsko dogovarjanje za posle s forumom 21. Ali je podjetje Riko za gradnjo plinovodov usposobljeno pa je veliko vprašanje. Glede na skrivnostnost bi lahko rekli da ni.

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 16:11, 9. december

Plinovod na Britofu gradi Riko, podjetje Janeza Škrabca s katerim je občina Kranj podpisala pogodbo. Ne razumem, zakaj se ta podatek skriva.

Dober starš zna pogledati vase / 14:55, 9. december

Dober starš zna pogledati vase//////////////////Od kdaj hudiča se rabi ta samostalnik v ednini ???Starši so množinski samostalnik!Tako kot ...