Proračun skozi prvo sito

Občina Kamnik bo imela prihodnje leto na razpolago dobrih šestindvajset milijonov evrov, od tega približno pet milijonov za investicije.

Kamnik – Glavna točka novembrske seje občinskega sveta, ki se je znova zavlekla v pozne večerne ure, je bila obravnava proračuna za prihodnje leto v prvem branju.

»Ko smo v predlog proračun umestili vse želje krajevnih skupnosti, svetniških skupin in občinske uprave, je bil primanjkljaj šest milijonov. Ko smo upoštevali zgolj zakonske obveznosti, smo prišli do presežka dveh milijonov, ki smo jih namenili za prioritete. Nato pa se je začelo usklajevanje z vsemi svetniškimi skupinami. Menim, da smo uspeli in da proračun prinaša vrsto pomembnih projektov,« je svetnike pred obravnavo nagovoril župan Matej Slapar. In če so mu nekateri priznali, da je bilo tolikšno usklajevanje pravi način priprave najpomembnejšega občinskega dokumenta, so mu drugi očitali, da župan ne more biti všečen vsem, da je kdaj preprosto treba reči ne in da je zato predlog proračuna poln drobnarij in brez enega resnega projekta. Ali, kot se je slikovito izrazil svetnik Igor Žavbi: »Vsak je dobil bombonček ali dva.«

Predlog proračuna sicer prinaša nekaj pomembnih projektov. Milijon evrov bodo namenili v sklad za gradnjo nove Osnovne šole Frana Albrehta, milijon za kanalizacijo, pol milijona pa za strateške nakupe zemljišč, če se bo pokazala kakšna priložnost, ki jih je občina v preteklosti že veliko zamudila. Več denarja bo namenjenega gasilstvu, uredili bodo cesti skozi Podgorje in na odseku Markovo–Studenca–Podlom, za vzdrževanje drugih cest pa bodo namenili sedemsto tisoč evrov. Rak rana občine so sicer vrtci, za katere morajo vsako leto nameniti kar četrtino vsega proračuna. Uredili bodo javno razsvetljavo do Term Snovik, uredili prostore knjižnice v mansardi stavbe, obnovili stražni stolp na Malem gradu. V načrtu je tudi postavitev mamuta v naravni velikosti, ki ga je zdaj že pokojni kipar Miha Kač izdelal že pred več kot desetletjem. Občina se bo tudi zadolžila; za koliko, pa bo znano pri drugem branju proračuna.

Proračun naj bi svetniki potrdili še v letošnjem letu, saj sta seja in s tem drugo branje predvidena 18. decembra.

Oddajte svoj komentar

Kranj -5°

jasno
vlažnost: 93 %
veter: Z, hitrost: 11 km/h

-4/4

sreda

-4/1

četrtek

-2/2

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Vodice, 11. december 2019

Jelenček Rudolf praznuje božič

OBVESTILA / Naklo, 11. december 2019

Predstavitev waldorfske pedagogike

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 11. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 11. december 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 12. december 2019

Dvakrat v neznano

IZLETI / Šenčur, 12. december 2019

Na ogled božične zgodbe v Čazmo in Zagreb

PRIREDITVE / Križe, 12. december 2019

Božično-novoletni sejem

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 12. december 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Konec skrivanja, zdaj se pogaja o priznanju krivde / 22:12, 10. december

Me pa zanima sli je bil ta G.Oblak sam? Ali je bil v družbi z G,P,B ki je imela svojo firmo v šenčurju pri kranju, ki je tudi oguljufal lju...

Nuklearni otroci / 15:00, 10. december

"Posledice izreka Miroljuben atom v sleherni dom: Rok Mohar in Anže Bizjak".
---------------------------------
Evo moj izrek za Moharja in Bizjaka:

NASAJENA MOTIKA V VAJINE ROKE!

Podgane razburjajo Kranjčane / 10:43, 10. december

Te v parlamentu so bolj nevarne !

Nuklearni otroci / 10:38, 10. december

Razstava Černobilčki? Resno?
Tole pa je odrešitev nadaljnih jedrskih nesreč hahahaa...

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 17:09, 9. december

To je čisto navadno strankarsko dogovarjanje za posle s forumom 21. Ali je podjetje Riko za gradnjo plinovodov usposobljeno pa je veliko vprašanje. Glede na skrivnostnost bi lahko rekli da ni.

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 16:11, 9. december

Plinovod na Britofu gradi Riko, podjetje Janeza Škrabca s katerim je občina Kranj podpisala pogodbo. Ne razumem, zakaj se ta podatek skriva.

Dober starš zna pogledati vase / 14:55, 9. december

Dober starš zna pogledati vase//////////////////Od kdaj hudiča se rabi ta samostalnik v ednini ???Starši so množinski samostalnik!Tako kot ...