Na zadnjem še nepozidanem delu trgovsko-poslovnega območja na robu Lesc bo stal trgovski center.

Nov trgovski center v Lescah

Radovljiški občinski svet je prejšnji teden prižgal zeleno luč za nov trgovski center v Lescah.

Radovljica – Radovljiški občinski svet je prejšnji teden na redni seji potrdil odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu, s katerim občina ureja območje osrednjih površin na trgovsko-poslovnem območju na obrobju Lesc. Gre za območje ob izvozu avtoceste za Bled, kjer je na severnem, doslej še nepozidanem delu kompleksa, zdaj mogoča gradnja novega trgovskega centra.

Kot je pojasnil radovljiški župan Ciril Globočnik, bo to trgovski objekt z manjšim gostinskim lokalom, podoben kot kranjski kompleks Qlandia, a brez živilske trgovine. Pritlični objekt, visok manj kot deset metrov, bo imel 46 zunanjih parkirišč ter še dodatnih 116 parkirnih mest v kleti. Tako občina kot Zavod za varstvo kulturne dediščine od investitorja zahtevata intenzivno ozelenitev, zlasti na severni strani stavbe, kjer bodo morali zasaditi grmovnice in visokodebelna drevesa, dolgo fasado pa urediti v členjeni izvedbi, kar bo objekt optično zmanjšalo. Stavba bo imela zeleno streho.

Postopek priprave prostorskega dokumenta za omenjeno območje je občinski svet začel že ob koncu prejšnjega mandata, predlog načrta pa nato v novem sklicu občinskega sveta aprila letos ni bil sprejet. Ker so svetniki ob prvi obravnavi izrazili predvsem nezadovoljstvo z dograditvijo objekta igralnega salona, je bil ta del tokrat iz odloka izvzet, kar pomeni, da zajema samo načrtovanje novega trgovsko-poslovnega centra. Odlok ureja tudi cestno infrastrukturo na območju. Ta bo po novem posebej prilagojena pešcem, kolesarjem in javnemu prometu, načrtovana je tudi umestitev prostora za izposojevalnico koles.

Predsednik odbora za prostor Simon Resman je v ob tem posebej izpostavil dejstvo, da je pripravljavec oziroma investitor upošteval prav vse pripombe, ki so jih na dokument v prvi fazi dali občinski svetniki in pristojne inštitucije. Svetnik Branko Fajfar pa v razpravi opozoril na koncentracijo in še vedno naraščajoče število trgovskih centrov na območju Radovljice in Lesc, medtem ko manjše trgovine na obrobju občine zadnja leta zapirajo vrata. Izrazil je skrb, da bodo brez trgovine ostali tudi na Posavcu, kjer občina prodaja stavbo, v kateri je zdaj živilska trgovina, z namenom, da se jo preuredi v večstanovanjski objekt. Župan Globočnik je svetniku Fajfarju zagotovil, da v dogovoru s trgovskim podjetjem trgovina v stavbi, kjer je sedaj, ostaja tudi v prihodnje.

Oddajte svoj komentar

Kranj 16°

pretežno jasno
vlažnost: 73 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

10/25

torek

10/26

sreda

13/29

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

OBVESTILA / Gorenjska, 7. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 8. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

OBVESTILA / Gorenjska, 9. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Naklo, 9. julij 2020

S kolesom na Jezersko

OBVESTILA / Gorenjska, 10. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Na vsakem koraku / 08:48, 6. julij

Resnost razmer?
Razmere so resne?
Resno?

Ko je brat ubijal brata / 08:47, 6. julij

Baje se to knjigo na Bolhi da dobit že za 6 € !!

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 15:31, 5. julij

Povzeto po radiu Ognjišče: še pogled z sruge stranihttps://siol.net/siol-plus/kolumne/odstop-hojsa-ker-noce-sistema-viktorja-avblja-529261ht...

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...