Dr. Borut Stražišar kandidira za predsednika stranke upokojencev. / Foto: Gorazd Kavčič

Kandidat za predsednika DeSUS

Borut Stražišar s Slovenskega Javornika je kandidat za predsednika stranke DeSUS.

Stražišar kot enega ključnih problemov na področju skrbi za starejše omenja pomanjkanje kadra, ki bo v prihodnje skrbel za starostnike. »Ključni problem ne bo v denarju, temveč v ljudeh, ki bodo pripravljeni skrbeti za starostnike,« je dejal in opozoril na že sedanje pomanjkanje osebja v domovih za starostnike.

Jesenice – Na predčasnem volilnem, programskem in statutarnem kongresu stranke DeSUS, ki je sklican za 17. januar, se bodo za mesto predsednika stranke potegovali vsaj trije kandidati. To bodo Karl Erjavec, ki kandidira za že peti mandat na čelu stranke, kmetijska ministrica Aleksandra Pivec in presenečenje – dr. Borut Stražišar s Slovenskega Javornika.

Stražišar je novo ime na politični sceni, lani jeseni je bil izvoljen v jeseniški občinski svet na listi stranke DeSUS, kot nam je povedal, pa je član stranke šele od prejšnjega ponedeljka. Njegovo kandidaturo za predsednika DeSUS je najprej potrdil jeseniški občinski odbor, kjer so ga tudi nagovorili h kandidaturi, saj da se je izkazal z dosedanjim delom v občinskem svetu. Tam je eden aktivnejših občinskih svetnikov, ki podrobno prouči vsa gradiva in tudi tvorno sodeluje v razpravah. Stražišar je zatem dobil tudi zeleno luč regijskega odbora stranke, nam je povedal.

In zakaj se je odločil kandidirati in izzvati dolgoletnega predsednika, ki ga mnogi enačijo s samo stranko? Kot je dejal, politike ne jemlje kot areno in spopad več protikandidatov. »S kandidaturo želim preveriti, ali bi bila stranka pripravljena sprejeti neko novo usmeritev, novo politiko in program na področju starejših. Ponudil bom svoje znanje, izkušnje, odločitev pa bodo sprejeli člani stranke,« je dejal Stražišar in poudaril, da nima nič proti Karlu Erjavcu, o njegovem delu bo sodila zgodovina.

Štiriinpetdesetletni Stražišar je sicer doktor pravnih znanosti, zaposlen na agenciji za radioaktivne odpadke v Ljubljani, kamor se dnevno vozi s Slovenskega Javornika, kjer živi. Pri svojem delu poudarja pravo, poštenost in sistemsko celovitost. Prepričan je, da bi ob spoštovanju prava v državi lahko storili bistveno več, kot smo v letih od osamosvojitve.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

pretežno jasno
vlažnost: 51 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/28

nedelja

14/30

ponedeljek

11/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 18. julij 2020

Pohod na Gradovec

IZLETI / Kranj, 25. julij 2020

Izlet na Grosser Rosennock

IZLETI / Kranj, 29. julij 2020

Letovanje na Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:22, 3. julij

A pa ti je treba trikrat na dan hodit v trgovino?

Potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom / 13:21, 3. julij

Kakšno zaščito pred korono uporabljajo politiki? Vsi zdravi, nihče ne zboli, niti levi, niti desni !

Hrvaška gre na rumeni seznam / 10:52, 3. julij

Vsak ki bi rad 15 minut televizijske slave, nekaj že svari in nas na nekaj opozarja. Korona, COVID-19, plastične vrečke, planet se bo scvrl,...