Maja Pak, direktorica STO (levo), in Milan Sajovic, direktor podjetja Hit Alpinea (v sredini), s Petro Stušek (Turizem Ljubljana) in Nino Pader Topole (Thermana Laško), finalistoma tekmovanja za nagrado sejalec 2019 / Foto: Polonca Bačnar, arhiv Hit Alpinea

Nagradili najboljše v turizmu

V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma so podelili priznanja zaslužnim za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije ter priznanja v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna. Številna priznanja, med njimi priznanje sejalec, so šla v Kranjsko Goro.

Ljubljana – V okviru letošnjih Dnevov slovenskega turizma, osrednjega slovenskega strokovnega dogodka na področju turizma, so v torek v Ljubljani podelili nagrade posameznikom in organizacijam, posebej zaslužnim za rast ugleda in prepoznavnosti Slovenije kot odlične turistične destinacije. Nekaj najvišjih priznanj je šlo v Zgornjesavsko dolino, med njimi nagrada sejalec, ki jo je za turistični produkt Večerja treh dežel prejelo podjetje Hit Alpinea. Gre za najvišje priznanje za inovativne turistične produkte, ki ga podeljuje Slovenska turistična organizacija.

»Večerja treh dežel je zgodba, ki se odvija v premeru šestdesetih kilometrov. Pozdrav z aperitivom je v Kranjski Gori, topla predjed v Trbižu, glavna jed v Podkloštru in sladica – spet v Kranjski Gori. Hit Alpinea kot največji kranjskogorski hotelir skuša s tem proizvodom vzpostaviti razmerje z dobrojedci. Pri tem je izvirno izrabil prostor treh dežel, ki se med seboj kulturno povezujejo že stoletja. Večerja treh dežel je eden redkih kulinaričnih proizvodov pri nas, kjer je formalna meja lahko odlična (in pogosto prezrta) turistična zgodba, preoblikovana v konkreten proizvod,« je zapisano v obrazložitvi.

Prav tako je šlo v Kranjsko Goro priznanje za izjemen prispevek k razvoju slovenskega turizma. Za revitalizacijo jezera Jasna ga je prejelo podjetje Jasna Resort. Družba Korona je prejela priznanje za investicije, pestrost in dvig kakovosti storitev.

Sekcija za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je podelila priznanje za življenjsko delo v gostinstvu. Zlati ključ je letos prejel Anton Magdič, lastnik gostilne Ančka v Šenčurju. Ta velja za eno najboljših, ki ponujajo hišne, lokalne in regionalne jedi Slovenije, zato velja tudi za eno tistih, ki so med prvimi prejele pravico do članstva v skupini Gostilna Slovenija, je zapisano v obrazložitvi. Anton Magdič je bil več mandatov tudi podpredsednik Upravnega odbora Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije, vrsto let pa je predsednik sekcije gostincev kranjske območne obrtno-podjetniške zbornice. Aktivno deluje tudi v Društvu vinskih svetovalcev Somellier Slovenije.

Med prejemniki priznanj za kakovost in uspešnost pa sta tudi dve zaposleni iz družbe Hit, to sta Ramiza Ališić, glavna sobarica v Hotelu Špik v Gozdu - Martuljku, in Janja Bučić, vodja kuhinje v Hotelu Korona v Kranjski Gori, ki sta prejeli priznanje za posebne dosežke in doprinos k dvigu kakovosti storitev.

Na Dnevih slovenskega turizma so podelili tudi priznanja Turistične zveze Slovenije v okviru akcije Moja dežela – lepa in gostoljubna. Letos se je na državno tekmovanje akcije uvrstilo devetdeset mest in krajev, 18 kampov in glampingov, sedem mladinskih prenočišč, 28 tematskih poti in Petrolovi bencinski servisi. Med turističnimi kraji je prvo mesto pripadlo Kranjski Gori, Rateče so prejele priznanje za najlepše urejeno jedro, najboljši kamp je Kamp Danica v Bohinjski Bistrici, najbolje ocenjen Petrolov servis pa je BS Mengeš – Kamniška.

Oddajte svoj komentar

Kranj 24°

pretežno jasno
vlažnost: 47 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/28

nedelja

14/30

ponedeljek

11/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 18. julij 2020

Pohod na Gradovec

IZLETI / Kranj, 25. julij 2020

Izlet na Grosser Rosennock

IZLETI / Kranj, 29. julij 2020

Letovanje na Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:22, 3. julij

A pa ti je treba trikrat na dan hodit v trgovino?

Potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom / 13:21, 3. julij

Kakšno zaščito pred korono uporabljajo politiki? Vsi zdravi, nihče ne zboli, niti levi, niti desni !

Hrvaška gre na rumeni seznam / 10:52, 3. julij

Vsak ki bi rad 15 minut televizijske slave, nekaj že svari in nas na nekaj opozarja. Korona, COVID-19, plastične vrečke, planet se bo scvrl,...