Aleksander Gorečan (desno) s sinom Petrom / Foto: OZS

Med nominiranci tudi Gorenjca

Med kandidati za obrtnika in podjetnika leta 2019, ki ju bo decembra razglasila Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, sta tudi slikopleskar Aleksander Gorečan in podjetnik Iztok Stanonik.

Šenčur, Poljane – Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) bo tudi letos razglasila obrtnika in podjetnika leta. Med letošnjimi nominiranci za priznanji, ki ju zbornica že dolga leta podeljuje svojim članom za poslovne dosežke, inovativnost in odličnost, sta tudi Gorenjca: za priznanje obrtnika leta se poteguje šenčurski slikopleskar Aleksander Gorečan (Penzel), za podjetnika leta pa Iztok Stanonik iz poljanskega Polycoma.

Aleksander Gorečan je izkušen slikopleskar, ki svoje podjetje Penzel vodi od leta 2009. Opravljajo vse storitve s področja slikopleskarstva in vgradnje štukatur, še posebej pa se posvečajo dekorativnim tehnikam. Kot poudarjajo v OZS, si je Penzel v desetih letih ustvaril ugled in stalne stranke, ki cenijo korekten odnos in kakovost opravljenega dela. Prednost manjšega podjetja, kot je Aleksandrovo, je namreč prav v popolni prilagodljivosti strankam. Na vodenje podjetja v prihodnosti se počasi že pripravlja Aleksandrov sin Peter, kar seveda veseli očeta, ki želi prenesti dejavnost na sina čim prej. Aleksander sicer ob svojem delu najde čas tudi za aktivno delo v upravnem odboru sekcije slikopleskarjev, fasaderjev in črkoslikarjev pri OZS, poleg tega pa je bil tudi pobudnik za ustanovitev sekcije slikopleskarjev na območju OOZ Kranj, še piše v obrazložitvi njegove nominacije.

Iztok Stanonik je z bratom Igorjem solastnik podjetja Polycom Škofja Loka, sam opravlja funkcijo predsednika uprave. Odlikujejo ga iznajdljivost, vztrajnost, pogum in delavnost, poleg tega je velik optimist, sodelavci pa mu zaupajo in pravijo, da je podjetniški genij, so razložili v OZS. V Polycomu z 280 zaposlenimi sodelujejo predvsem z avtomobilsko industrijo, njihovi izdelki pa so v avtomobilskih lučeh, motorjih za brisalce, v sistemih za odpiranje stekel, premikanje sedežev, odpiranje vrat, ročne zavore in še kje, v celoti pa so razvili tudi sistem za odpiranje prtljažnih vrat iz notranjosti avtomobila. Večino svojih izdelkov prodajo na evropski trg avtomobilske ter elektro in elektronske industrije, izvažajo pa tudi v Severno, Srednjo in Južno Ameriko ter Azijo. Pomemben element njihove ponudbe predstavlja proizvodnja polimernih izdelkov, ki jih razvijejo od zasnove do proizvodnje. »Inovativna tehnologija, pametna avtomatizacija, edinstven razvoj procesa ter fleksibilna logistika jim omogoča realizacijo velikoserijske proizvodnje in s tem zagotavljanje dobave velikih naročil,« še pravijo v OZS.

Priznanji za obrtnika in podjetnika leta 2019, kakor tudi za najstarejšega obrtnika leta, bodo podelili v začetku decembra na slovesnosti ob 50-letnici OZS. Sedmega decembra 1969 je namreč dvanajst združenj obrtnikov, med njimi tudi z območij Jesenic, Kranja, Radovljice in Tržiča, ustanovilo Zvezo združenj samostojnih obrtnikov Slovenije, predhodnica današnje OZS.

Oddajte svoj komentar

Kranj 20°

pretežno jasno
vlažnost: 48 %
veter: JV, hitrost: 29 km/h

12/24

nedelja

8/23

ponedeljek

10/24

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 13. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 14. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, Cerkje, 14. julij 2020

Kolesarska izleta

FILM / Jesenice, 14. julij 2020

Pavarotti

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 15. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 16. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

 

 
 

 

 
 
 

Krvavi Kongo / 22:57, 11. julij

Točno tako Leopold ni bil nikoli v Kongu, Hitler ni bil nikoli v taborišču, Tito ni bil nikoli na Golem Otoku, a ljudje so umirali kot po...

Ohranjajo vleko ploha / 22:43, 11. julij

Do pred kratkim je živel v Kranju in so bili vsi ostali Slovenci za njega Neslovenci primorci so bili Italijani, Štajerci Turki, Dolenci pa ...

Ohranjajo vleko ploha / 22:37, 11. julij

Imam nažalost švagerja, pameten da kar po šivih poka, v življenju pa mu ni uspelo popolnoma, nič sovraži vse kar ni Gorensko in Srbsko tipičen Šovinist

Ohranjajo vleko ploha / 22:33, 11. julij

Ja gdo? katera Gorenka, pa še hoče Gorenca za Moža?
Če prav nič ne znajo so najbol pametni, dopoldan sovražijo sami sebe popoldan pa celi svet.

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 16:12, 10. julij

"Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?"
---------------------------
V Srbiji v samostanu Studenica imaju fraj. Ne vem pa če imajo žar.
Če ostaneš dol, ti ga jaz kupim.
Ajd.

V četrtek sedemnajst novih okužb / 15:27, 10. julij

Kdo bo skrbel za naše zdravje, če zboli vladni govorec Jelko ?

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 10:33, 10. julij

Cerkev Sv. Metoda in Cirila v LJ ponuja celotno ponudbo od žara do trubaćev. Gospod 20% pride civilno poročit v park pred cerkvijo.