Za premoženje Adrie pet ponudb

Za nakup poslovne celote Adrie Airways je stečajni upravitelj prejel pet ponudb, med drugim tudi od kamniškega podjetnika Joca Pečečnika.

Zgornji Brnik – Stečajni upravitelj Adrie Airways Janez Pustatičnik je za nakup poslovne celote prevoznika v stečaju prejel pet nezavezujočih ponudb, po pisanju več medijev med drugim od podjetnikov Joca Pečečnika, ki se zanima za celotno premoženje nekdanjega letalskega prevoznika in tehta tudi možnost ustanovitve letalske družbe z zunanjim tujim partnerjem, Izeta Rastoderja, ki se zanima za spričevalo za komercialne polete, in Iva Boscarola, ki je zainteresiran za Adrijino letalsko šolo, sicer hčerinske ga podjetja prevoznika, ki je prav tako končalo v stečaju.

Od premoženja Adrie so na voljo sicer poslovni prostori na sedežu podjetja, zemljišče, terjatve do kupcev, rezervni deli ter tudi stanovanji v Ljubljani in Termah Čatež. Del upravne stavbe podjetja je sicer že najela družba Solinair, zanimanje pa je, po poročanju STA, tudi za simulator letenja, ki je pripadal Adrijini letalski šoli. Pustatičnik naj bi se z interesenti sestal že včeraj in danes.

V naslednjih dneh pa naj bi bilo znanih tudi več informacij o morebitni ustanovitvi nove letalske družbe. Kot je znano, Družba za upravljanje terjatev bank preučuje več možnosti glede zagotavljanja povezljivosti Slovenije, tudi možnost ustanovitve letalskega prevoznika. Kot partner, ki naj bi z državo stopil na pot ustanovitve novega letalske družbe, se v javnosti omenja irska letalska družba Cityjet, vendar minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek tovrstnih navedb za zdaj ni komentiral. Že sredi oktobra pa so sicer na ministrstvu potrdili, da se je Počivalšek sešel s Patrickom Byrnom, direktorjem podjetja Cityjet. Sestanka se je po navedbah ministrstva udeležila tudi državna sekretarka Eva Štravs Podlogar, ki se je glede reševanja problematike, povezane s stečajem Adrie, sredi oktobra udeležila tudi sestanka na Lufthansi v Frankfurtu. Kot je znano, pa je Lufthansa s hčerinskima družbama Swiss Air in Brussels Airlines že vzpostavila povezave s Frankfurtom, Münchnom, Zürichom in Brusljem.

Oddajte svoj komentar

Kranj 14°

pretežno oblačno
vlažnost: 98 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

14/23

sobota

12/23

nedelja

9/24

ponedeljek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

OBVESTILA / Gorenjska, 11. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Kranj, 11. julij 2020

Proučevanje Svetega pisma

OBVESTILA / Gorenjska, 12. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 13. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

OBVESTILA / Gorenjska, 14. julij 2020

Poletni delovni čas lekarn

IZLETI / Kranj, Cerkje, 14. julij 2020

Kolesarska izleta

FILM / Jesenice, 14. julij 2020

Pavarotti

 

 
 

 

 
 
 

Krvavi Kongo / 22:57, 11. julij

Točno tako Leopold ni bil nikoli v Kongu, Hitler ni bil nikoli v taborišču, Tito ni bil nikoli na Golem Otoku, a ljudje so umirali kot po...

Ohranjajo vleko ploha / 22:43, 11. julij

Do pred kratkim je živel v Kranju in so bili vsi ostali Slovenci za njega Neslovenci primorci so bili Italijani, Štajerci Turki, Dolenci pa ...

Ohranjajo vleko ploha / 22:37, 11. julij

Imam nažalost švagerja, pameten da kar po šivih poka, v življenju pa mu ni uspelo popolnoma, nič sovraži vse kar ni Gorensko in Srbsko tipičen Šovinist

Ohranjajo vleko ploha / 22:33, 11. julij

Ja gdo? katera Gorenka, pa še hoče Gorenca za Moža?
Če prav nič ne znajo so najbol pametni, dopoldan sovražijo sami sebe popoldan pa celi svet.

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 16:12, 10. julij

"Ve kdo, da je kaka cerkev fraj 30. Julija?"
---------------------------
V Srbiji v samostanu Studenica imaju fraj. Ne vem pa če imajo žar.
Če ostaneš dol, ti ga jaz kupim.
Ajd.

V četrtek sedemnajst novih okužb / 15:27, 10. julij

Kdo bo skrbel za naše zdravje, če zboli vladni govorec Jelko ?

Vlada omejila zbiranje na deset oseb / 10:33, 10. julij

Cerkev Sv. Metoda in Cirila v LJ ponuja celotno ponudbo od žara do trubaćev. Gospod 20% pride civilno poročit v park pred cerkvijo.