Vrednost pemoženja Ize (na sliki) in Sama Logina ostaja na enaki ravni kot lani. / Foto: Tina Dokl

Najbogatejša Slovenca še vedno zakonca Login

Med deseterico najbogatejših Slovencev so po izračunih revije Manager letos isti Gorenjci kot lani: zakonca Iza in Samo Login, Joc Pečečnik in Damian Merlak.

Kranj – Danes izide posebna izdaja revije Manager z najnovejšo lestvico stotih najbogatejših Slovencev. Nekaj podrobnosti je že znanih. Na vrh lestvice sta se že šesto leto zapored zavihtela Gorenjca Iza in Samo Login, glavna ustanovitelja podjetja z razvedrilnimi mobilnimi aplikacijami Outfit7 (mobilne aplikacije Govoreči Tom in prijatelji), ki so ga januarja 2017 za milijardo evrov prodali kitajskemu holdingu United Luck Group. Njuno premoženje so v Managerju ocenili enako kot lani – na 689 milijonov evrov, svoj denar pa zdaj investirata v okolju zdrave rešitve za brezmesno prehranjevanje.

Tudi druga najbogatejša Slovenca Sandi Češko in njegova partnerka Livija Dolanc sta pred nedavnim prodala svoj 55-odstotni delež v Studiu Moderna, vrednost posla pa ni znana. Kot pravita, sta obdržala del podjetja, ki se ukvarja z naprednimi ležišči, kupnino pa bosta porabila predvsem za osvajanje ameriškega trga. Njuno premoženje naj bi bilo vredno 296 milijonov evrov. Tretje mesto po zaslugi svojega (prodanega) deleža v Outfitu7 z 210 milijoni evri zaseda Prevaljčan Marko Pistotnik.

Med prvo deseterico najpremožnejših Slovencev najdemo še dva Gorenjca. Kamničan Joc Pečečnik (Interblock), ki je obogatel z razvojem in proizvodnjo igralnih avtomatov, je na petem mestu, njegovo premoženje so ovrednotili na 155 milijonov evrov, kar je za petino manj kot lani. Premoženje Kranjčana Damiana Merlaka, nekdanjega solastnika kriptomenjalnice Bitstamp, zdaj pa znanega predvsem po vlaganjih v bohinjski turizem, je po oceni Managerja ostalo na lanski vrednosti – 124 milijonov evrov, kar zadošča za osmo mesto.

Skupno premoženje najbogatejše stoterice Slovencev sicer znaša 5,6 milijarde evrov, kar je dva odstotka manj kot lani. V Managerju vzrok za upad ocene premoženja pripisujejo predvsem slabšim obetom za prihodnje poslovanje, medtem ko so pretekli rezultati še vedno odlični. Tudi prag lestvice je nižji, saj je za uvrstitev nanjo zadoščalo »že« 22,2 milijona evrov, dva milijona evrov manj kot lani. »Ena od zanimivosti, ki smo jo opazili pri pregledu bilanc podjetij v lasti najbogatejših, je, da so številna tako rekoč nezadolžena. Še več, na bančnih računih imajo več milijonov, v ne tako redkih primerih celo več deset milijonov evrov,« med drugim izpostavlja odgovorni urednik revije Jure Ugovšek.

Oddajte svoj komentar

Kranj -7°

jasno
vlažnost: 92 %
veter: SZ, hitrost: 11 km/h

-4/4

sreda

-4/1

četrtek

-2/2

petek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

GLEDALIŠČE / Vodice, 11. december 2019

Jelenček Rudolf praznuje božič

OBVESTILA / Naklo, 11. december 2019

Predstavitev waldorfske pedagogike

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 11. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 11. december 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 12. december 2019

Dvakrat v neznano

IZLETI / Šenčur, 12. december 2019

Na ogled božične zgodbe v Čazmo in Zagreb

PRIREDITVE / Križe, 12. december 2019

Božično-novoletni sejem

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 12. december 2019

Medgeneracijske prireditve

 

 
 

 

 
 
 

Konec skrivanja, zdaj se pogaja o priznanju krivde / 22:12, 10. december

Me pa zanima sli je bil ta G.Oblak sam? Ali je bil v družbi z G,P,B ki je imela svojo firmo v šenčurju pri kranju, ki je tudi oguljufal lju...

Nuklearni otroci / 15:00, 10. december

"Posledice izreka Miroljuben atom v sleherni dom: Rok Mohar in Anže Bizjak".
---------------------------------
Evo moj izrek za Moharja in Bizjaka:

NASAJENA MOTIKA V VAJINE ROKE!

Podgane razburjajo Kranjčane / 10:43, 10. december

Te v parlamentu so bolj nevarne !

Nuklearni otroci / 10:38, 10. december

Razstava Černobilčki? Resno?
Tole pa je odrešitev nadaljnih jedrskih nesreč hahahaa...

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 17:09, 9. december

To je čisto navadno strankarsko dogovarjanje za posle s forumom 21. Ali je podjetje Riko za gradnjo plinovodov usposobljeno pa je veliko vprašanje. Glede na skrivnostnost bi lahko rekli da ni.

Razlog za uhajanje plina še ni znan / 16:11, 9. december

Plinovod na Britofu gradi Riko, podjetje Janeza Škrabca s katerim je občina Kranj podpisala pogodbo. Ne razumem, zakaj se ta podatek skriva.

Dober starš zna pogledati vase / 14:55, 9. december

Dober starš zna pogledati vase//////////////////Od kdaj hudiča se rabi ta samostalnik v ednini ???Starši so množinski samostalnik!Tako kot ...