Novosti v Komunali Kranj

Kranjski mestni svetniki so na sredini seji sprejeli vrsto odlokov, med njimi tudi o organiziranosti Komunale Kranj in javno-zasebnem partnerstvu za koncept električne mobilnosti.

Svetniki so se seznanili tudi z razlago prostorskega načrta Avtobusni terminal, ki pomeni osnovo za pridobitev novih parkirnih mest na območju nekdanje kotlovnice, kar bo bistveno razbremenilo parkirno stisko na območju Zlatega polja.

Kranj – Sredina seja kranjskega mestnega sveta se je začela z zaključkom oktobrske, župan Matjaž Rakovec pa se je najprej opravičil svetnikom, saj obravnavana točka glede pogodbe o svetovanju in informiranju z Miranom Šubicem ni bila pravilno zaključena. Predlagal je nov sklep, ki se glasi, da so se svetniki seznanili s pogodbo in priloženimi gradivi ter da iz mnenja Skupne službe notranje revizije Kranj izhaja, da ni podane nezakonitosti in neupravičenega trošenja proračunskega denarja. Župan Rakovec je hkrati povedal, da pogodbe z Miranom Šubicem, ki je sklenjena do konca letošnjega leta, ne bodo več podaljšali. Svetniki so nato glasovali za predlagani sklep.

Na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so svetniki Dragu Zalarju, Mateji Zukanovič, Gašperju Strniši, Matiji Horvatu in Luciji Rakovec dali pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnatelja oziroma ravnateljico Osnovne šole Orehek Kranj, prav tako pa so pozitivno mnenje dali Staši Sitar in Diani Šumenjak, ki sta kandidatki za ravnateljico Vzgojnega zavoda Kranj.

Svetniki so v prvi obravnavi sprejeli tudi odlok o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje kanjona Kokre ter osnutek odloka o javno-zasebnem partnerstvu za vzpostavitev koncepta električne mobilnosti v občini. »S tem bomo zmanjšali onesnaženje v občini,« je povedal župan Matjaž Rakovec. Prav tako so svetniki sprejeli predlog odloka o ustanovitvi in organiziranju podjetja Komunala Kranj, ki je bil umaknjen z oktobrske seje.

»S tem se bo še poudarila vloga upravljavcev in nadzornikov. Na eni strani je svet ustanoviteljev, ki ga sestavljamo vsi župani, na drugi strani pa nadzorni svet, v katerem bodo od devetih članov kar štirje z Mestne občine Kranj,« je poudaril župan Rakovec.

Svetniki so poleg drugih odlokov sprejeli odlok o pravilih cestnega prometa ter – z dodanim amandmajem – tudi odlok o izbiri in sofinanciranju dejavnosti letnega programa športa. Svetniki so sprejeli tudi predlog amandmaja glede javnega zavoda Gorenjski muzej, ki se mu priključuje tudi Galerija Prešernovih nagrajencev, ki je bila sedaj vključena v Zavod za turizem in kulturo Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 25°

pretežno jasno
vlažnost: 51 %
veter: JV, hitrost: 11 km/h

12/28

nedelja

14/30

ponedeljek

11/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

OBVESTILA / Žirovnica, 7. julij 2020

Obvestilo DU Žirovnica

IZLETI / Kranj, 7. julij 2020

Kolesarska izleta

IZLETI / Kranj, 9. julij 2020

Pohod na Grmado

IZLETI / Kranj, 11. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 15. julij 2020

Izlet v neznano in kopalni dan

IZLETI / Kranj, 18. julij 2020

Pohod na Gradovec

IZLETI / Kranj, 25. julij 2020

Izlet na Grosser Rosennock

IZLETI / Kranj, 29. julij 2020

Letovanje na Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Kaj pa »mirna Bosna«? / 00:53, 5. julij

Mir v Bosni vzdržuje Nemčija in druge razvite države sveta kamor Bosanci odhajajo s trebuhom za kruhom. V Bosni ostajajo samo starci. Njim se pa ne da ratovati.

Del Gradnikove zdaj slepa ulica / 00:50, 5. julij

Stebričke bo občina kmalu umaknila. Na ukaz prebivalcev Gradnikove.

Počivalška preiskovali, Hojs in Travner odstopila / 17:32, 4. julij

Očitno sta se tako Hojs kot Travner ujela v prisluhe preiskovalcev, ko sta poskušala reševati Počivavška in posle Geneplaneta.

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:48, 3. julij

Sem vprašal Jelkota, Bojane pa nisem dobil.SEm mu povedal kaj te tare.Reku Jelko: načeloma ni treba po uporabi maske zavreči, ampak, sedaj ...

Virusu sapa ne pojenjuje / 18:22, 3. julij

A pa ti je treba trikrat na dan hodit v trgovino?

Potrjenih 16 okužb z novim koronavirusom / 13:21, 3. julij

Kakšno zaščito pred korono uporabljajo politiki? Vsi zdravi, nihče ne zboli, niti levi, niti desni !

Hrvaška gre na rumeni seznam / 10:52, 3. julij

Vsak ki bi rad 15 minut televizijske slave, nekaj že svari in nas na nekaj opozarja. Korona, COVID-19, plastične vrečke, planet se bo scvrl,...