Novosti v Komunali Kranj

Kranjski mestni svetniki so na sredini seji sprejeli vrsto odlokov, med njimi tudi o organiziranosti Komunale Kranj in javno-zasebnem partnerstvu za koncept električne mobilnosti.

Svetniki so se seznanili tudi z razlago prostorskega načrta Avtobusni terminal, ki pomeni osnovo za pridobitev novih parkirnih mest na območju nekdanje kotlovnice, kar bo bistveno razbremenilo parkirno stisko na območju Zlatega polja.

Kranj – Sredina seja kranjskega mestnega sveta se je začela z zaključkom oktobrske, župan Matjaž Rakovec pa se je najprej opravičil svetnikom, saj obravnavana točka glede pogodbe o svetovanju in informiranju z Miranom Šubicem ni bila pravilno zaključena. Predlagal je nov sklep, ki se glasi, da so se svetniki seznanili s pogodbo in priloženimi gradivi ter da iz mnenja Skupne službe notranje revizije Kranj izhaja, da ni podane nezakonitosti in neupravičenega trošenja proračunskega denarja. Župan Rakovec je hkrati povedal, da pogodbe z Miranom Šubicem, ki je sklenjena do konca letošnjega leta, ne bodo več podaljšali. Svetniki so nato glasovali za predlagani sklep.

Na predlog Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja so svetniki Dragu Zalarju, Mateji Zukanovič, Gašperju Strniši, Matiji Horvatu in Luciji Rakovec dali pozitivno mnenje h kandidaturi za ravnatelja oziroma ravnateljico Osnovne šole Orehek Kranj, prav tako pa so pozitivno mnenje dali Staši Sitar in Diani Šumenjak, ki sta kandidatki za ravnateljico Vzgojnega zavoda Kranj.

Svetniki so v prvi obravnavi sprejeli tudi odlok o Občinskem podrobnem prostorskem načrtu za območje kanjona Kokre ter osnutek odloka o javno-zasebnem partnerstvu za vzpostavitev koncepta električne mobilnosti v občini. »S tem bomo zmanjšali onesnaženje v občini,« je povedal župan Matjaž Rakovec. Prav tako so svetniki sprejeli predlog odloka o ustanovitvi in organiziranju podjetja Komunala Kranj, ki je bil umaknjen z oktobrske seje.

»S tem se bo še poudarila vloga upravljavcev in nadzornikov. Na eni strani je svet ustanoviteljev, ki ga sestavljamo vsi župani, na drugi strani pa nadzorni svet, v katerem bodo od devetih članov kar štirje z Mestne občine Kranj,« je poudaril župan Rakovec.

Svetniki so poleg drugih odlokov sprejeli odlok o pravilih cestnega prometa ter – z dodanim amandmajem – tudi odlok o izbiri in sofinanciranju dejavnosti letnega programa športa. Svetniki so sprejeli tudi predlog amandmaja glede javnega zavoda Gorenjski muzej, ki se mu priključuje tudi Galerija Prešernovih nagrajencev, ki je bila sedaj vključena v Zavod za turizem in kulturo Kranj.

Oddajte svoj komentar

Kranj 0°

oblačno
vlažnost: 95 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

-4/2

petek

-2/6

sobota

-4/8

nedelja

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

 

 

 

 

 

PRIREDITVE / Kranj, Preddvor, Šenčur, 13. december 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Jesenice, 13. december 2019

Za otroke

RAZSTAVE / Kamna Gorica, 13. december 2019

Jasna 2019

RAZSTAVE / Milje, 13. december 2019

Jaslice v Hiši čez cesto

GLEDALIŠČE / Zgornje Gorje, 13. december 2019

Scapinove zvijače

PREDAVANJA / Žiri, 13. december 2019

Potopisno predavanje Colorado trail

OBVESTILA / Šenčur, 13. december 2019

Literarna sekcija Društva upokojencev Šenčur vabi

GLEDALIŠČE / Preddvor, 13. december 2019

Premiera gledališke igre Dvigalo

 

 
 

 

 
 
 

Generalni pravobranilec ne podpira tožbe Slovenije / 11:43, 13. december

Naš voz gre po klancu navzdol vedno hitreje. Cerar je spet zamudil priložnost, da bi bil tiho.

Generalni pravobranilec ne podpira tožbe Slovenije / 11:00, 13. december

Štefanec znova kandidira
////////////////////////////////////

KPK = Korupcija? Pa Kva.

Generalni pravobranilec ne podpira tožbe Slovenije / 10:56, 13. december

Noben nas ne jebe v EU, Hrvatje se pa smejijo tem našim parlamentarnim bebcem...
Zapiti Štefanec pa goni svojo.. Ej jej jej... Kakšna smo mi to država?

Vrstomat v zdravstvenem domu / 12:13, 12. december

Piše se leto 2019 in pisarniška opravila v zdravstvenih zavodih še vedno opravljajo medicinske sestre. Prihajajo novi zdravniki in strokovnj...

100. obletnica nastanka Jugoslavije / 16:50, 11. december

Bla, bla, bla...
Da so vse stranke pokorne diktatu iz Bruslja in apetitom ameriških korporacij je kriv balkan in komunizem??
Eh...

100. obletnica nastanka Jugoslavije / 14:14, 11. december

Mineva 100 let kar so imeli Slovenci idealno možnost ustanoviti svojo narodno državo. Ampak intelekt Slovenca ni dosegal zmožnosti razumevan...

V Orehovljah ni več nevarnosti zaradi plina / 14:10, 11. december

Ne bi si želel živeti v teh koncih. Kot izgleda so se lotili izgradnje plinske infrastrukture strokovnjaki iz Kosova in Metohije. Nadzor v S...