Trenutno je v register vpisanih 134 šol vožnje. / Foto: Gorazd Kavčič

Do konca leta okrepitev nadzorov v šolah vožnje

Agencija za varnost prometa je v zadnjem delu leta okrepila strokovne nadzore v šolah vožnje in pri izvajalcih tehničnih pregledov vozil.

Kranj – Po Sloveniji, tudi na Gorenjskem, že nekaj časa poteka okrepljen strokovni nadzor v šolah vožnje. Na Agenciji za varnost prometa (AVP), ki izvaja tovrstne nadzore, namreč na podlagi preteklih nadzorov ugotavljajo, da v šolah vožnje prihaja do nepravilnosti pri izvajanju programov usposabljanja kandidatov za voznike, prirejanja evidenc in kršitev pri vodenju predpisanih evidenc. Namen okrepljenih strokovnih nadzorov, ki jih AVP tokrat izvaja skupaj s policijo, finančno upravo ter inšpektoratoma za delo in za infrastrukturo, je doseči boljše delovanje vseh 134 šol vožnje v državi. Lani je AVP v njih izvedel 138 strokovnih nadzorov, letos pa bo to število preseglo 160.

AVP v okviru nadzorov preverja predvsem ustreznost izvajanja usposabljanja kandidatov za voznike. Policija na drugi strani izvaja nadzor nad tehnično brezhibnostjo vozil šol vožnje, psihofizičnim stanjem kandidatov in učiteljev vožnje, uporabo mobilnega telefona med poučevanjem in izpolnjevanjem predpisane dokumentacije, ki jo mora učitelj vožnje voditi sproti in ki jo mora imeti pri sebi. Finančna uprava izvaja ločene nadzore zaposlovanja na črno in morebitno neizdajanje računov, inšpektorat za delo preverja ustreznost zaposlovanja v šolah vožnje in morebitno prekomerno delo ter spoštovanje predpisanih pogojev dela, inšpektorat za infrastrukturo pa izvaja nadzor po zakonu o voznikih.

AVP je do konca leta okrepil tudi strokovne nadzore tehničnih pregledov vozil v pooblaščenih strokovnih organizacijah. Če so tako do konca avgusta izvedli 56 takšnih nadzorov, jih bodo v zadnjem četrtletju še približno sto. Dosedanje ugotovitve nadzorov izkazujejo predvsem nedosledno izvedene postopke meritev (zavore, svetlobna telesa itd.), opuščanje posameznih meritev, katerih izmerjeni rezultati se ne beležijo v zapisniku o tehničnem pregledu, nedelujočo, poškodovano in manjkajočo merilno opremo. Na podlagi ugotovitev je AVP izvajalcem naložila roke za odpravo nepravilnosti in pomanjkljivosti, zahtevala ponovne tehnične preglede za vozila, za katera so bile ugotovljene nepravilne meritve, in izrekla prepoved izvajanja tehničnih pregledov do odprave nepravilnosti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 8°

oblačno
vlažnost: 97 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

5/11

četrtek

5/11

petek

7/12

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

IZLETI / Kranj, 21. november 2019

Na Semiško goro

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Tržič, 21. november 2019

Obisk stare gospe

PRIREDITVE / Gorenjska, 21. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Škofja Loka, 21. november 2019

Blaznikov večer o španski gripi

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Gorenjska, 22. november 2019

Medgeneracijske prireditve

PRIREDITVE / Žiri, 22. november 2019

Visoška kronika v poljanskem narečju

 

 
 

 

 
 
 

Nov trgovski center v Lescah / 19:41, 20. november

Saj res! Na Gradnikovi je še vedno ograjen prostor, kjer je bila sicer trgovina mercator, v bistvu pa zaklonišče za naselje 'isospan', zdaj pa hočejo graditi še nove stanovanjske enote !

Nov trgovski center v Lescah / 19:38, 20. november

No, tukaj bi pa Primožu lahko samo pritrdil. Še več. Tale zemljišča so kmetje prodali za res mali denar, danes jim pa občina pozlati vložke...

Nov trgovski center v Lescah / 11:35, 20. november

Ni še dost? Za eno ornk igrišče ali dvorano pa denarja ni ?!

Le suha drva dobro grejejo / 11:34, 20. november

Hvala zvezi potrošnikov za nasvet, menda Gorenjci kurimo mokra drva, ker dalj časa gorijo.. jaooo

Krekov večer o Ivanu Omanu / 10:35, 20. november

Elita in buržuazija na kupu, moti edinole bivši komunist, danes skrajni desničar, sicer dosmrtni predsednik stranke.. In ja, danes vse več ...

Po ločitvi / 20:35, 19. november

Ločitev ni noben problem. Pišeš Tanji na Glasu in ona ti svetuje, da ostani to kar si.
Problem rešen.

Mahnič o mafiji, Fišer z ovadbo / 12:17, 19. november

Kaj pa primer Milko Nović?
Nedolžnega so oprostili .
A je to pošteno?
heheh