Trenutno je v register vpisanih 134 šol vožnje. / Foto: Gorazd Kavčič

Do konca leta okrepitev nadzorov v šolah vožnje

Agencija za varnost prometa je v zadnjem delu leta okrepila strokovne nadzore v šolah vožnje in pri izvajalcih tehničnih pregledov vozil.

Kranj – Po Sloveniji, tudi na Gorenjskem, že nekaj časa poteka okrepljen strokovni nadzor v šolah vožnje. Na Agenciji za varnost prometa (AVP), ki izvaja tovrstne nadzore, namreč na podlagi preteklih nadzorov ugotavljajo, da v šolah vožnje prihaja do nepravilnosti pri izvajanju programov usposabljanja kandidatov za voznike, prirejanja evidenc in kršitev pri vodenju predpisanih evidenc. Namen okrepljenih strokovnih nadzorov, ki jih AVP tokrat izvaja skupaj s policijo, finančno upravo ter inšpektoratoma za delo in za infrastrukturo, je doseči boljše delovanje vseh 134 šol vožnje v državi. Lani je AVP v njih izvedel 138 strokovnih nadzorov, letos pa bo to število preseglo 160.

AVP v okviru nadzorov preverja predvsem ustreznost izvajanja usposabljanja kandidatov za voznike. Policija na drugi strani izvaja nadzor nad tehnično brezhibnostjo vozil šol vožnje, psihofizičnim stanjem kandidatov in učiteljev vožnje, uporabo mobilnega telefona med poučevanjem in izpolnjevanjem predpisane dokumentacije, ki jo mora učitelj vožnje voditi sproti in ki jo mora imeti pri sebi. Finančna uprava izvaja ločene nadzore zaposlovanja na črno in morebitno neizdajanje računov, inšpektorat za delo preverja ustreznost zaposlovanja v šolah vožnje in morebitno prekomerno delo ter spoštovanje predpisanih pogojev dela, inšpektorat za infrastrukturo pa izvaja nadzor po zakonu o voznikih.

AVP je do konca leta okrepil tudi strokovne nadzore tehničnih pregledov vozil v pooblaščenih strokovnih organizacijah. Če so tako do konca avgusta izvedli 56 takšnih nadzorov, jih bodo v zadnjem četrtletju še približno sto. Dosedanje ugotovitve nadzorov izkazujejo predvsem nedosledno izvedene postopke meritev (zavore, svetlobna telesa itd.), opuščanje posameznih meritev, katerih izmerjeni rezultati se ne beležijo v zapisniku o tehničnem pregledu, nedelujočo, poškodovano in manjkajočo merilno opremo. Na podlagi ugotovitev je AVP izvajalcem naložila roke za odpravo nepravilnosti in pomanjkljivosti, zahtevala ponovne tehnične preglede za vozila, za katera so bile ugotovljene nepravilne meritve, in izrekla prepoved izvajanja tehničnih pregledov do odprave nepravilnosti.

Oddajte svoj komentar

Kranj 12°

megla
vlažnost: 100 %
veter: V, hitrost: 11 km/h

12/23

nedelja

14/21

ponedeljek

15/23

torek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 9. junij 2020

Kolesarski izlet

IZLETI / Naklo, 9. junij 2020

Pohod v dolino Završnice

IZLETI / Kranj, 11. junij 2020

Pohodniški izlet na Pangršico

IZLETI / Šenčur, 13. junij 2020

Okrog Trbojskega jezera

IZLETI / Kranj, 13. junij 2020

Planinarjenje po Dleskovški planoti

IZLETI / Kranj, 20. junij 2020

Planinarjenje po Spodnjih Bohinjskih gorah

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

 

 
 

 

 
 
 

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 09:35, 6. junij

Res bi lahko izbrali kakšno drugo voditeljico. Lepšo. Recimo Jeleno Aščić. Lepa in tudi sovraži vse kar diši po Sloveniji. Dobra zamenjava.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 23:00, 5. junij

Lepa ni, je pa do konca znervirana.

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 14:38, 5. junij

Kamp s takim imenom naj bi postavila ob Ljubljanici, marostarja..

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 14:33, 5. junij

Erika je pametna in lepa ženska, zapiti novinar vaše paprikaš TV ji ne seže do gležnja!

Kamp v obliki srca ob Savi v Lescah / 13:33, 5. junij

Presenečenje, da sta vložila denar v SLO turizem. Redka izjema glede na milijarde, ki jih Slovenčki nosijo in vlagajo v južno "prijateljsko" sosedo.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:30, 5. junij

SDS je virus. Erika že sestavlja ekipo za veliki pok pred počitnicami.

Okužba zaposlene v jeseniški bolnišnici / 13:04, 5. junij

Samo, da se začne vmešavati SDS kader v vodstvo že virus....