Luka Kustec, zmagovalec v Bratislavi (na sredini)

Za prihodnost skvoša se ni bati

Naši igralci in igralke skvoša so v zadnjem času dosegli nekaj pomembnih rezultatov, na Madžarskem pa so mladinke poskrbele celo za največji uspeh slovenskega mladinskega skvoša doslej.

Škofja Loka, Bled – Z jesenjo se je začela nova sezona tudi za igralke in igralce skvoša. Tako je na začetku septembra v romunski Bukarešti potekalo posamično evropsko prvenstvo. Na njem sta nastopila tudi slovenska igralca Sara Rojnik (SqK Škofja Loka) in Martin Mošnik (SqK Konex). Med 54 igralci iz vse Evrope sta se uvrstila na 22. oziroma 12. mesto.

Štirje naslovi balkanskih prvakov

Konec septembra je nato v ljubljanskem Squashlandu potekalo balkansko prvenstvo. Naši tekmovalci in tekmovalke so v konkurenci osemdesetih igralcev iz šestih držav osvojili kar štiri naslove balkanskih prvakov. Med ženskami je bila najboljša Sara Rojnik (SqK Škofja Loka), med mladinci do 19 let Blaž Porenta (SqK Škofja Loka), v ženski kategoriji nad 35 let Nada Bambič (SqK Konex) in Jani Makovec med moškimi nad 35 let. Pri ženskah velja omeniti tudi Ločanki Nino Kustec in Saro Hafner, ki sta osvojili četrto oziroma peto mesto. Med mladinci je bil peti Luka Kustec (SqK Škofja Loka). Med mladinkami je Nika Urh (SqK Lesce - Bled) osvojila drugo mesto, Pika Rupar (SqK Škofja Loka) tretje, Nanja Urh (SqK Lesce - Bled) pa peto mesto.

Trikrat zlati na Slovaškem

Drugi oktobrski konec tedna so naši tekmovalci in tekmovalke nastopili na odprtem mladinskem prvenstvu Slovaške (Slovak Junior Open). Na njem je sodelovalo 75 igralk in igralcev iz 15 držav, med njimi tudi dvanajst slovenskih. Naši so se domov vrnili s kar tremi zlatimi kolajnami. Tako je Luka Kustec v finalu igralcev, starih do 17 let, s 3 : 2 premagal višje kotiranega avstrijskega šampiona Kristiana Seinerja. Tudi Nanja Urh se je po težki tekmi v finalu igralk v kategoriji do 15 let povzpela na najvišjo stopničko, saj je s 3 : 2 premagala Čehinjo Sofie Hausknotzovo. Sara Nedič (SqK Škofja Loka) je bila brez prave konkurence v kategoriji igralk do 13 let. V finalnem dvoboju je z rezultatom 3 : 0 ugnala Ukrajinko Kristino Begebo.

Pika Rupar si je proti Niki Urh v kategoriji do 17 let priigrala bronasto kolajno po zmagi s 3 : 2. Tudi Timotej Jenko (SqK Lesce - Bled) si je v kategoriji do 15 let po zmagi nad poljskim igralcem Antonijem Jakubiecem s 3 : 1 zagotovil bronasto odličje.

Odlični na Madžarskem

Prejšnji teden pa so naši mladi tekmovalci in tekmovalke poskrbeli za največji uspeh slovenskega mladinskega skvoša doslej. Z odprtega mladinskega prvenstva Madžarske so se namreč vrnili s kar tremi zlatimi kolajnami.

Sara Nedič je v kategoriji do 13 let zmagala brez izgubljenega niza, s tretjim mestom pa je kategorijo do 13 let lepo zaokrožila Zoja Berce (SqK Lesce - Bled). Nanja Urh je v finale prav tako prišla brez izgubljenega niza, potem pa se je morala proti Ukrajinki Olgi Kotovi zelo potruditi za zmago, saj je zaostajala že z 2 : 1 v nizih, potem pa je v zadnjih dveh nizih pustila nasprotnico pri sedmih točkah in osvojila prvo mesto.

Kategorija deklet do 17 let je bila povsem slovenska, saj so si vsa mesta na zmagovalnih stopničkah razdelile naše tekmovalke, pridružila pa se jim je še Lana Nedič (SqK Škofja Loka) na četrtem mestu. Finale je bil zaradi poškodbe Pike Rupar okrnjen, tako da je Škofjeločanka morala zmago in prvo mesto brez boja prepustiti Niki Urh, tretja pa je bila Manca Demšar (SqK Škofja Loka).

Fantom se nastopi na Madžarskem niso najbolj posrečili. Blaž Porenta se je kot prvi nosilec v kategoriji do 19 let od najvišjih mest poslovil že po prvem porazu, na koncu pa je zasedel peto mesto. Luka Kustec (kategorija do 17 let) je imel najprej težke dvoboje, ki so trajali po pet nizov, na koncu pa je z zmago proti Nemcu Schuuru zasedel sedmo mesto. Od preostalih slovenskih predstavnikov sta vidnejši mesti dosegla Žiga Merčun z osmim mestom (do 19 let) in Timotej Jenko s 13. mestom (do 15 let).

Oddajte svoj komentar

Kranj 15°

oblačno
vlažnost: 94 %
veter: S, hitrost: 11 km/h

11/22

četrtek

14/21

petek

14/24

sobota

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

 

 

 

 

IZLETI / Kranj, 7. junij 2020

Na Srednji vrh nad Završnico

IZLETI / Kranj, 25. junij 2020

Štiridnevni izlet v Bosno

IZLETI / Kranj, 29. junij 2020

Na letovanje v Izolo

IZLETI / Kranj, 3. julij 2020

V Romunijo

IZLETI / Kranj, 9. september 2020

Letovanje na otoku Rabu

 

 
 

 

 
 
 

Glavni cilj Dirka po Franciji / 12:31, 3. junij

Srečno na Tour-u. Prepričan sem, da boš med top 10.

Zahvalili so se iz zraka / 09:21, 3. junij

Dragi zdravstveni delavci! Za hip se vam je na nebu prikazal krizni dodatek.
Priletel in odletel. :)))))

Tovornjaki polnijo počivališča na gorenjski avtocesti / 15:16, 1. junij

A zdaj bojo pa osebni avtomobili morali v kolonah čakati? Zaradi tovornjakov čeprav večjo da nemorejo če mejo do ponoči?

Opolnoči v Sloveniji epidemije formalno konec / 14:08, 1. junij

In zmage proslavljamo s preletom vojaških letal ! Ko v stari Jugi.. Vrhunsko, še vojaško parado prosim!

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 11:42, 31. maj

Cel svet stoji oziroma se vrti počasneje zaradi malce močnejše gripe. Nateg stoletja.

Obvezno ostaja nošenje zaščitnih mask / 09:39, 31. maj

Zdravniška stroka pravi maske niso več smiselne, so samo še priporočljive za starejšo populacijo, govorec Jelko pravi, maske so še naprej obvezne !!
Komu verjeti? Stroki ali politiki?

Žalost onkraj sanj / 09:32, 31. maj

Še dandanes je klerikalcem ideal Slovenija v letih pred drugo svetovno vojno, nazadnjaštvo, velik vpliv RKC v kateri ženska igra podrejeno i...