Luka Kustec, zmagovalec v Bratislavi (na sredini)

Za prihodnost skvoša se ni bati

Naši igralci in igralke skvoša so v zadnjem času dosegli nekaj pomembnih rezultatov, na Madžarskem pa so mladinke poskrbele celo za največji uspeh slovenskega mladinskega skvoša doslej.

Škofja Loka, Bled – Z jesenjo se je začela nova sezona tudi za igralke in igralce skvoša. Tako je na začetku septembra v romunski Bukarešti potekalo posamično evropsko prvenstvo. Na njem sta nastopila tudi slovenska igralca Sara Rojnik (SqK Škofja Loka) in Martin Mošnik (SqK Konex). Med 54 igralci iz vse Evrope sta se uvrstila na 22. oziroma 12. mesto.

Štirje naslovi balkanskih prvakov

Konec septembra je nato v ljubljanskem Squashlandu potekalo balkansko prvenstvo. Naši tekmovalci in tekmovalke so v konkurenci osemdesetih igralcev iz šestih držav osvojili kar štiri naslove balkanskih prvakov. Med ženskami je bila najboljša Sara Rojnik (SqK Škofja Loka), med mladinci do 19 let Blaž Porenta (SqK Škofja Loka), v ženski kategoriji nad 35 let Nada Bambič (SqK Konex) in Jani Makovec med moškimi nad 35 let. Pri ženskah velja omeniti tudi Ločanki Nino Kustec in Saro Hafner, ki sta osvojili četrto oziroma peto mesto. Med mladinci je bil peti Luka Kustec (SqK Škofja Loka). Med mladinkami je Nika Urh (SqK Lesce - Bled) osvojila drugo mesto, Pika Rupar (SqK Škofja Loka) tretje, Nanja Urh (SqK Lesce - Bled) pa peto mesto.

Trikrat zlati na Slovaškem

Drugi oktobrski konec tedna so naši tekmovalci in tekmovalke nastopili na odprtem mladinskem prvenstvu Slovaške (Slovak Junior Open). Na njem je sodelovalo 75 igralk in igralcev iz 15 držav, med njimi tudi dvanajst slovenskih. Naši so se domov vrnili s kar tremi zlatimi kolajnami. Tako je Luka Kustec v finalu igralcev, starih do 17 let, s 3 : 2 premagal višje kotiranega avstrijskega šampiona Kristiana Seinerja. Tudi Nanja Urh se je po težki tekmi v finalu igralk v kategoriji do 15 let povzpela na najvišjo stopničko, saj je s 3 : 2 premagala Čehinjo Sofie Hausknotzovo. Sara Nedič (SqK Škofja Loka) je bila brez prave konkurence v kategoriji igralk do 13 let. V finalnem dvoboju je z rezultatom 3 : 0 ugnala Ukrajinko Kristino Begebo.

Pika Rupar si je proti Niki Urh v kategoriji do 17 let priigrala bronasto kolajno po zmagi s 3 : 2. Tudi Timotej Jenko (SqK Lesce - Bled) si je v kategoriji do 15 let po zmagi nad poljskim igralcem Antonijem Jakubiecem s 3 : 1 zagotovil bronasto odličje.

Odlični na Madžarskem

Prejšnji teden pa so naši mladi tekmovalci in tekmovalke poskrbeli za največji uspeh slovenskega mladinskega skvoša doslej. Z odprtega mladinskega prvenstva Madžarske so se namreč vrnili s kar tremi zlatimi kolajnami.

Sara Nedič je v kategoriji do 13 let zmagala brez izgubljenega niza, s tretjim mestom pa je kategorijo do 13 let lepo zaokrožila Zoja Berce (SqK Lesce - Bled). Nanja Urh je v finale prav tako prišla brez izgubljenega niza, potem pa se je morala proti Ukrajinki Olgi Kotovi zelo potruditi za zmago, saj je zaostajala že z 2 : 1 v nizih, potem pa je v zadnjih dveh nizih pustila nasprotnico pri sedmih točkah in osvojila prvo mesto.

Kategorija deklet do 17 let je bila povsem slovenska, saj so si vsa mesta na zmagovalnih stopničkah razdelile naše tekmovalke, pridružila pa se jim je še Lana Nedič (SqK Škofja Loka) na četrtem mestu. Finale je bil zaradi poškodbe Pike Rupar okrnjen, tako da je Škofjeločanka morala zmago in prvo mesto brez boja prepustiti Niki Urh, tretja pa je bila Manca Demšar (SqK Škofja Loka).

Fantom se nastopi na Madžarskem niso najbolj posrečili. Blaž Porenta se je kot prvi nosilec v kategoriji do 19 let od najvišjih mest poslovil že po prvem porazu, na koncu pa je zasedel peto mesto. Luka Kustec (kategorija do 17 let) je imel najprej težke dvoboje, ki so trajali po pet nizov, na koncu pa je z zmago proti Nemcu Schuuru zasedel sedmo mesto. Od preostalih slovenskih predstavnikov sta vidnejši mesti dosegla Žiga Merčun z osmim mestom (do 19 let) in Timotej Jenko s 13. mestom (do 15 let).

Oddajte svoj komentar

Kranj 6°

oblačno
vlažnost: 96 %
veter: JZ, hitrost: 11 km/h

6/10

torek

8/13

sreda

6/10

četrtek

Vremenska napoved

Po

To

Sr

Če

Pe

So

Ne

 

 

 

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

 

PRIREDITVE / Kranj, 12. november 2019

Martinovanje 2019

RAZSTAVE / Radovljica, 12. november 2019

Ohranimo risa

PRIREDITVE / Gorenjska, 12. november 2019

Medgeneracijske dejavnosti

PRIREDITVE / Jesenice, 12. november 2019

Za otroke

PRIREDITVE / Naklo, 12. november 2019

Karavanke in Kamniško-Savinjske Alpe nekoč in danes

OBVESTILA / Gorenjska, 13. november 2019

Brezplačno merjenje glukoze

PRIREDITVE / Jesenice, 13. november 2019

Za otroke

IZLETI / Kranj, 14. november 2019

Po poti oslovega hrbta

 

 
 

 

 
 
 

Načelno so za sežigalnico / 15:42, 11. november

Res je primerna lokacija. Še toplovod potegnejo do Radolce pa je civilzacija prišla na Gorenjsko.

Načelno so za sežigalnico / 14:39, 11. november

Kje so bli pa Gorjanci, Blejci in Bohinjci? Separacija u Radolc je naprodaj! Je morda tu primeren prostor za moderno sežigalnico ?

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 20:30, 10. november

Če so vrnili Pokljuko, ne vem zakaj sedaj čarajo z ostalim javnim dobrom. Na koncu bomo mastno plačali ravnanje rdečih kmerov v Radovljici. ...

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 19:03, 10. november

Ena največjih napak naše države pri denacionalizaciji je prevelika radodarnost in 100% vračanje zemljišč in gozdov RKC-ju. Ta zemljišča RKC ...

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 15:51, 10. november

Alias Primož, oba z Mahničem sta mal mahnena.

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 10:57, 10. november

Kdaj smo se začeli Slovenci sovražno ločevati med seboj?
In čemu?

Razkol je pri nas začela Rimskokatoliška cerkev, ideološko utemeljil pa ga je dr. Anton Mahnič.

O Triglavskih jezerih spet v Radovljici / 22:25, 9. november

Končno se je le negdo postavil po robu Cerkvi? Zakaj se nobeden ne vpraša če je bilo to crrkveno ? Odkod je to dobila cerkev? Če je bil las...